27 Μαΐ 2023

Σκέψεις και σχόλια με αφορμή την προβολή σε Σχολείο βρωμερής διαστροφικής ταινίας

ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΡΩΜΕΡΗΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Λυκούργος Νάνης, ιατρός

   -ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ στους πολιτικούς εξουσιαστές , όλων των αποχρώσεων, που με την όλη στάση τους, διαχρονικά, έχουν καταστήσει , μάλλον καταντήσει, την πάλαι ποτέ εθνική μας παιδεία , εργαλείο διαστροφικού μετασχηματισμού της ελληνικής νεολαίας και κοινωνίας.

 -ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ στα αρμόδια στελέχη του αμαρτωλού  υπουργείου α-παιδείας -εκμαυλιστηρίου συνειδήσεων και χαρακτήρων που  προωθούν διαστροφικές  βρωμοταινίες προς προβολή στα παιδιά των σχολείων μας  τη στιγμή που  ούτε στα παιδιά τους δεν έχουν το ηθικό δικαίωμα να τις προβάλλουν , πόσο μάλλον στα παιδιά του ελληνικού λαού.

   -ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ στους  κονδυλοφόρους εκείνους του δημοσιογραφικού βόθρου που ζώντες εκ μισθωμάτων ασεβείας και ανομίας έσπευσαν να αμνηστεύσουν και αθωώσουν την ταινία της αισχύνης και της διαστροφής. " Ουαί τοις γράφουσι πονηρίαν", κύριοι δημοσιογράφοι, υποστηρικτές και υμνητές της διαφοράς και της διαστροφής. Λεγεών δαιμονίων τους σέρνει σαν ανδράποδα και ας καγχάζουν και ας  ειρωνεύονται εκείνους που πιστεύουν στην ύπαρξη του σατανά και των δαιμόνων. "Γελώσιν οι μωροί καν τι μη γελοίον η"...

    -ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ σε εκείνους τους γονείς των παιδιών στα οποία προβλήθηκε το εν λόγω βοθρόλυμα και ή επεκρότησαν κάτι τέτοιο ή το ανέχθηκαν ενώ θεωρητικά αποδοκιμάζουν αυτό που έγινε  (χωρίς όμως να σπεύσουν να αντιδράσουν όπως οι γονείς του παιδιού που σοκαρίστηκε από αυτά που είδε και άκουσε και οι οποίοι  ευλόγως και δικαίως κατέφυγαν στη Δικαιοσύνη της πατρίδας μας) ή σε εκείνους τους γονείς που  σφύριξαν αδιάφορα κατά το δη λεγόμενο.

 -ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ στους εκκλησιαστικούς ταγούς-"ποιμένες" που "έλλαμψαν" ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ (ας θυμηθούμε την όζουσα υπόθεση με τους drag qween  σε σχολείο της Καλαμαριάς)  διά της σιωπής τους. Αυτή είναι στις μέρες μας η υπό του "χάρτινου επιτελάρχη" και αρχιστρατήγου της ήττας εκκλησιαστική διοίκηση ... Αυτή είναι η αγωνιώδης φροντίδα της για το ποίμνιο...Να τη "χαιρόμαστε" τέτοια διοίκηση...

  -ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ στη λεγόμενη και θεωρούμενη "πνευματική ηγεσία" του Έθνους (π.χ. Ακαδημία Αθηνών) για την επί δεκαετίες βοώσα και κράζουσα σιωπή της για τη μετατροπή του δημόσιου βίου σε έναν απέραντο ηθικό βούρκο.

    -ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ και στο κομμάτι εκείνο της κοινωνίας που "συνευδοκεί τοις πράσσουσι την ανομίαν", και ή επιδοκιμάζει το κολοσσιαίων διαστάσεων πνευματικό έγκλημα που συντελέστηκε ή το ανέχεται ενώ θεωρητικά το αποδοκιμάζει ή αδιαφορεί σκανδαλωδώς και ενόχως.

    Η πατρίδα μας έχει μετατραπεί, κατά ένα μεγάλο ποσοστό, από ηθικής και πνευματικής πλευράς, σε βούρκο. Σε χαβούζα. Δεν ωφελεί ούτε να στρουθοκαμηλίζουμε, ούτε να ειρωνευόμαστε και απαξιώνουμε εκείνους που διακηρύττουν ωμά την πικρή και δυσάρεστη στα ώτα μας αυτή αλήθεια. 

     Βεβαίως, όλα αυτά τα ανήκουστα, αδιανόητα, άκρως διαστροφικά που συμβαίνουν και θα συνεχίσουν να συμβαίνουν , προετοιμάζονταν από πολλές δεκαετίες πριν , από μεθόδου και εκ συστήματος από τους κύκλους της ανομίας με την ένοχη ανοχή των κατά καιρούς εκκλησιαστικών διοικήσεων, ειδικά από το 74 και εντεύθεν.

    Αφού άρχισαν να αποδομούν το ελληνοχριστιανικό υπόβαθρο της Παιδείας οι "φωταδιστές " των παλαιότερων εποχών  με τους διάφορους "εκπαιδευτικούς ομίλους" και "εχπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις", (όποιος  τολμήσει σήμερα να εκφρασθεί αρνητικά για τα συγκεκριμένα ταμπού με τα οποία εγκαινιάσθηκε το ξεχαρβάλωμα της παιδείας όχι μόνο ακούει τα εξ αμάξης αλλά και συγκεντρώνει τη μήνι των συγχρόνων νεοειδωλολατρών-υποστηρικτών τους που τους θεωρούν ινδάλματά τους, και τους έχουν θεοποιήσει...), μετά το 74 οι ιδεολογικοί τους επίγονοι ξεσάλωσαν εκμεταλλευόμενοι κατά τρόπο αισχρό το αντιδικτατορικό κλίμα της εποχής προκειμένου να πλήξουν τον ελληνοχριστιανικό χαρακτήρα και προσανατολισμό της Εθνικής μας παιδείας.

Ταυτόχρονα οι αλιβάνιστοι, αλειτούργητοι, ακοινώνητοι,  φιλομασόνοι, υλόφρονες, μαρξιστές, διεθνιστές, "πολιτικά ορθοί" και έχοντες χαλαρή, εθιμική, ανύπαρκτη  ή και εχθρική σχέση (κάποιοι από αυτούς) με την Εκκλησία και την εκκλησιαστική ζωή, πολιτικοί εξουσιαστές άρχισαν να ψηφίζουν ά-νομους νόμους -εκτρώματα , κατακουρελιάζοντας την Ορθόδοξη Πίστη, την πανανθρώπινη ηθική και το Σύνταγμα (αυτόματο διαζύγιο, άοπλη θητεία των αντιχρίστων και απάτριδων χιλιαστών, αποποινικοποίηση της μοιχείας, αποποινικοποίηση των αμβλώσεων) και σήμερα φθάσαμε στο οριακό αυτό σημείο. Να ψηφίζει το κοινοβούλιο-χαβούζα τη "νομιμοποίηση" της συμβίωσης των σοδομιτών και την αλλαγή φύλου από τα 15.... Και να προετοιμάζουν και την αναδοχή αθώων και ανεύθυνων παιδιών από τους σοδομίτες! Και να διδάσκεται στα σχολεία μας η ανωμαλία και η διαστροφή ως εναλλακτική μορφή της  ανθρώπινης σεξουαλικότητας αλλά και (φρικτόν ειπείν!!!) και της οικογένειας! 

Δεν προέκυψαν ξαφνικά όλα αυτά! Προέκυψαν κατά αναπόδραστη νομοτέλεια! Προέκυψαν με την αγαστή συνεργασία και σύμπραξη κυβερνώντων, Βουλής, διαβρωμένων από το δηλητήριο της "πολιτικής κορρεκτίλας" πανεπιστημιακών που λυμαίνονται τα ελληνικά πανεπιστήμια εδώ και δεκαετίες,των βρωμερών και δυσωδών ΜΜΕ και με την ένοχη ανοχή και σιωπή της διοικήσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος (πάντα υπάρχουν και οι λαμπρές και φωτεινές εξαιρέσεις), του λεγόμενου "πνευματικού κόσμου π.χ. Ακαδημία Αθηνών), του νομικού κόσμου (πώς ανέχθηκαν και ανέχονται τη θέσπιση και εφαρμογή ά-νομων νόμων-υπονόμων οι εκπρόσωποί του;;;) και, κυρίως, ένεκα της ελλείψεως αντιδράσεως και αντιστάσεως ενός μεγάλου τμήματος του ελληνικού λαού, εν πολλοίς αδιαφόρου, πάσχοντος από δεν-μεμελισμό, ωχ-αδελφισμό, δέσμιο της υλοφροσύνης, στομαχοφροσύνης και ανιδανικισμού και αποχαυνωμένου από τα τηλεοπτικά και διαδικτυακά ναρκωτικά.

Είμαστε άξιοι των επιλογών μας!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο, η σιωπή των επισκόπων ή ότι δε μου κάνει εντύπωση. Πέρασαν 2-3 μέρες για να σκεφτώ, αλήθεια, κάνας δεσπότης δε θα πει τίποτα γι' αυτά τα χάλια; Ούτε που μου πέρασε απ' το μυαλό στην αρχή ότι υπήρχε περίπτωση και είχε την υποχρέωση να πει κάτι κι ο ανώτερος κλήρος.

Λυκούργος Νάνης είπε...

https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/57026-arxiepiskopos-ieronymos-os-edo
Άνοιξε το στόμα του και ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος ο Β. Ο "αφωνότερος ιχθύος και απραγότερος βατράχου".
Μήπως για να καυτηριάσει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ την προβολή της διαστροφικής βρωμοταινίας; Μήπως για να αναγγείλει την λήψη πνευματικών μέτρων σε βάρος των όσων την ενέκριναν, προώθησαν προς προβολή και προέβαλαν προς μεγίστη πνευματική ζημία των παιδιών μας;
ΟΧΙ, ο κ.Ιερώνυμος αναγκάσθηκε, προφανώς , να μιλήσει με αφορμή βρωμερά ( εκ δημοσιογραφικών υπονόμων γαρ...), στοχευμένα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για δήθεν εργαλειοποίηση της Εκκλησίας και του θρησκευτικού συναισθήματος από τη μεριά πιστών και ανιδιοτελών ανθρώπων που πολιτεύθηκαν οργανωμένοι σε κόμμα στις τελευταίες εκλογές , λαμβάνοντας ένα ουχί ευκαταφρόνητο ποσοστό ψήφων και λίγο έλλειψε να εισέλθουν από τώρα στη Βουλή και ταυτόχρονα στοχοποιούσαν μητροπολίτες, ιερές μονές και ιεραποστολικές αδελφότητες, ηγουμένους, μοναχούς με προφανέστατο σκοπό να πλήξουν και την Εκκλησία ως θεσμό ,όπως και το μοναχισμό και τις αδελφότητες, διαβάλλοντάς Την ότι δήθεν κομματίζεται αλλά και το ελπιδοφόρο αυτό κόμμα το οποίο και ορθώς ουδέποτε μονοπώλησε την ιδιότητα του πιστού χριστιανού , ούτε ποτέ αυτοπροβλήθηκε ως "χριστιανικό κόμμα".
Πολύ ορθώς ο αρχιεπίσκοπος τόνισε τα αυτονόητα, ότι δηλαδή εξ ορισμού η Εκκλησία , ως εκ της φύσεώς της δεν κομματίζεται.
Δυστυχώς , στην Κύπρο, είδαμε να συμβαίνει το εκ διαμέτρου αντίθετο , στην περίπτωση του καθαιρεθέντος υπό της Κανονικής Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, τέως αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ (Μούσκου).
Η περίπτωσή του δίχασε τον Κυπριακό λαό και παρουσίασε την Εκκλησία στα μάτια του ως υπηρέτη των πολιτικών συμφερόντων του Μακαρίου .
Στη συνέχεια της δήλωσής του τόνισε εμφατικά τα εξής:
" Δεν θα ανεχθώ καμία χυδαία απόπειρα χρησιμοποίησης της Εκκλησίας μας ως εργαλείο για την επιδίωξη των αλλότριων σκοπών οιωνδήποτε και της οικειοποίησής Της από τους οιουσδήποτε παραχαράκτες της πίστης μας, που, εκμεταλλευόμενοι το θρησκευτικό συναίσθημα των ανθρώπων, επιζητούν να δημιουργήσουν οπαδούς και στρατούς".
Σε ποιους, άραγε, αναφέρεται ο κ.Ιερώνυμος;
Μήπως στους μασόνους, σκανδαλοποιούς, αθέους και θεομπαίκτες πολιτικούς που ενώ ψηφίζουν στη Βουλή διαστροφικά και αντίχριστα νομοσχέδια σπεύδουν αγαλλομένω ποδί, αναίσθητοι και αδιάντροποι, στις πρώτες θέσεις, ώστε να είναι θεατοί απ' όλους σαν το Φαρισαίο της παραβολής, στις πανηγύρεις ναών και μονών, στους εσπερινούς και τις Θείες Λειτουργίες, στις Δοξολογίες ή στα γραφεία των μητροπολιτών και του αρχιεπισκόπου με τους οποίους και φωτογραφίζονται, ειδικά παραμονές εκλογών; Ή σε εκδηλώσεις μητροπόλεων και ενοριών όπου επίσης καταλαμβάνουν τις πρωτοκαθεδρίες;
Αυτό δεν είναι εργαλειοποίηση της Εκκλησίας και του θρησκευτικού συναισθήματος μακαριώτατε;
Πώς μετά ισχυρίζεσθε πομπωδώς ότι δεν πρόκειται να ανεχθείτε κάτι τέτοιο;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com