22 Μαρ 2023

Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Παμμακεδονικών Ενώσεων για την απόφαση του Πρωτοδικείου Φλώρινας

Την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 το πρωτοδικείο Φλώρινας με απόφασή του απέρριψε την ανακοπή, την τριτανακοπή και τις πρόσθετες παρεμβάσεις που έγιναν, στην δικάσιμο της 2ας Φεβρουαρίου 2023, κατά της αναγνώρισης σλαβικού σωματείου με επωνυμία «Κέντρο Μακεδονικής γλώσσας στην Ελλάδα».

Η απόφαση, βασιζόμενη κυρίως στην Συμφωνία των Πρεσπών, νομιμοποιεί, εντός Ελλάδος, την διδασκαλία της σλαβικής γλώσσας του γειτονικού κράτους, που την ονομάζουν ανιστόρητα «Μακεδονική».

Γίνεται πλέον κατανοητό, και στον πλέον δύσπιστο, ότι σύμφωνα με την Συμφωνία των Πρεσπών εκτός της νομιμοποίησης διδασκαλίας «Μακεδονικής γλώσσας» διαφορετικής από την αρχαία Ελληνική, πού ήδη έγινε με την παραπάνω απόφαση, αύριο θα επιχειρηθεί η νομιμοποίηση σλαβικής «Μακεδονικής» μειονότητας εντός Ελλάδος, με ορατή πλέον και την πιθανότητα υλοποίησης του σκοπιανού ιδεολογήματος της «Μεγάλης Μακεδονίας» που θα συμπεριλαμβάνει και Ελληνικά εδάφη. Δεν εξηγείται διαφορετικά η επιλογή του «Βόρεια» στην ονομασία του γειτονικού κράτους που παραπέμπει στην ένωση με την «Νότια», την πραγματική Μακεδονία, σε ένα κράτος με επίσημη γλώσσα και ιθαγένεια την σλαβική «Μακεδονική».

Δυστυχώς, αρχηγοί κομμάτων, βουλευτές, κομματικά στελέχη και δημοσιογράφοι, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, ενώ γνωρίζουν τα παραπάνω αποφεύγουν να μιλήσουν για να μην κακολογήσουν την Συμφωνία των Πρεσπών και χάσουν τις καλά αμειβόμενες θέσεις τους.

Επειδή η σλαβοποίηση του σύγχρονου Μακεδονικού Ελληνισμού και ο κίνδυνος απόσχισης της Μακεδονίας από τον Ελληνικό κορμό, που υποβοηθείται από την Συμφωνία των Πρεσπών, δεν αφορά μόνον εμάς τους Μακεδόνες, αλλά όλους τους Έλληνες, καλούμε όλους όσους νιώθουν Έλληνες και όχι κομματικοί οπαδοί, στις επερχόμενες εκλογές, να ψηφίσουν με πατριωτικά και όχι με κομματικά κριτήρια.

Ο Πρόεδρος
Κοσμίδης Γεώργιος
Ο Γραμματέας
Γιουματζίδης Δημήτριος

Ομοσπονδία Παμμακεδονικών Ενώσεων Αυστραλίας. Πρ. Κοσμίδης Γ.
Παμμακεδονική Ομοσπονδία Καναδά.Πρ. Δημητρακόπουλος Γεώργιος
Παμμακεδονική Ένωση Καναδά. Πρ. Καράτζιος Χρήστος
Παμμακεδονική Ένωση Ν.Αφρικής. Πρ. Παπαθανασίου Αμύντας
Παμμακεδονική Ένωση Γερμανίας. Πρ. Γκέγκας Ιωάννης
Μακεδονικός Σύλλογος Ιρλανδίας. Πρ. Κακούλη Θωμαΐς
Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων –
«Παμμακεδονική Ένωση Ελλάδος»Πρ. Γιουματζίδης Δημήτριος

neaflorina.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com