28 Δεκ 2022

Η «ανεκτικότητα» του ισλαμικού κόσμου

Ζητούν ανοχή και δεν την επιδεικνύουν. Απαιτούν την προσαρμογή των άλλων στον τρόπο της ζωής τους, την ώρα που μιλούν για «συμπερίληψη». Οι ισλαμιστές, που δεν παύουν ούτε στιγμή να κατηγορούν τον χριστιανικό κόσμο για «διακρίσεις» και «ισλαμοφοβία», δεν αντέχουν καν στην ιδέα πως ένα μέλος της κοινότητάς τους μπορεί να διατυπώσει την ευχή «Καλά Χριστούγεννα».

Τα παραπάνω ισχύουν διαχρονικά και επαναλήφθηκαν πρόσφατα με αφορμή την επίθεση που δέχεται ο Αιγύπτιος επιθετικός της Λίβερπουλ Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος τόλμησε να αναρτήσει στο Instagram φωτογραφία με τον ίδιο και την οικογένειά του να ποζάρουν μπροστά σε στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Η φωτογραφία συνοδευόταν από την ευχή «Καλά Χριστούγεννα».

Το Ισλάμ είναι μια θρησκεία που δεν έχει αλλάξει -τουλάχιστον στη μέθοδο της διά του ξίφους επιβολής του και της αυστηρότητας του δόγματός του- από την ημέρα που εμφανίστηκε στην ανθρωπότητα. Από τον 7ο αιώνα μέχρι τις ημέρες μας, οι πιστοί αυτής της θρησκείας στέλνουν διαρκώς ένα αυστηρό μήνυμα προς όλους: Δεν υπάρχουν χώρος και ανοχή για τους «απίστους».

Ουδείς μπορεί να ζητήσει από τους μουσουλμάνους να αλλάξουν τρόπο σκέψης και ιδανικά, να απαρνηθούν την πίστη τους και να υιοθετήσουν αλλότρια προς εκείνους ήθη και έθιμα. Ομως, περιστατικά όπως αυτό με τον Μοχάμεντ Σαλάχ, στον οποίο δεν αναγνωρίζουν το δικαίωμα να ευχηθεί «Καλά Χριστούγεννα» στους χριστιανούς φίλους του, πρέπει να λειτουργήσουν αφυπνιστικά για την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και το σύνολο του πάλαι ποτέ κραταιού χριστιανικού κόσμου, που τώρα δέχονται αλλεπάλληλα αποικιστικά κύματα μουσουλμάνων.

Ο Χριστός ετέχθη και το γεγονός της Γέννησής Του μας χαροποιεί και μας δίνει ελπίδα και δύναμη να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το σωστό και το δίκαιο. Ομως, η Γέννηση του Χριστού δεν προκαλεί τα ίδια συναισθήματα στους ισλαμιστές, που συμφωνούν με τις -για την ώρα λεκτικές- επιθέσεις τις οποίες δέχεται ο Μοχάμεντ Σαλάχ.

Οφείλουμε στον συμπαθή ποδοσφαιριστή αλλά και στους εαυτούς μας να προσπαθήσουμε να μην επικρατήσει το μισαλλόδοξο πνεύμα που εκφράζουν οι φανατισμένοι επικριτές του.

dimokratia,27|12|2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com