27 Ιουν 2022

Tο έμβρυο αποτελεί ανθρώπινη ζωή

 

Tο έμβρυο αποτελεί ανθρώπινη ζωή

Χαράλαμπος Μηνάογλου

Η απόφαση για κατάργηση του νόμου που επέτρεπε αδιάκριτα τις αμβλώσεις από την αμερικανική δικαιοσύνη είναι γεγονός πολλαπλώς θετικό. Οι δύο σπουδαιότερες θετικές πτυχές της απόφασης αυτής είναι η προάσπιση της ανθρώπινης ζωής και η απόδειξη της ύπαρξης όντως ανεξάρτητης από την πολιτική εξουσία δικαιοσύνης.

Η αρχή στην οποία στηρίχθηκε η δικαστική απόφαση στις ΗΠΑ είναι ότι το έμβρυο αποτελεί ανθρώπινη ζωή και άρα η έκτρωση δεν είναι δυνατόν να επιτρέπεται παρά μόνον υπό προϋποθέσεις και μέχρι την 15 εβδομάδα της κυησης. Η αποδοχή, μάλιστα, που γνωρίζει στις ΗΠΑ η απόφαση, αντίθετα με ό,τι δείχνουν εδώ τα μονίμως ψευδόμενα ΜΜΕ, είναι μεγάλη, καθώς φαίνεται ότι στις ΗΠΑ οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα και το καλώς νοούμενο συμφέρον τους περισσότερο από ό,τι δυστυχώς συμβαίνει στην Ελλάδα ή την Ευρώπη.

 Η δεύτερη, εξίσου σπουδαία, πτυχή της απόφασης είναι πως αποδεικνύεται δι’ αυτής ότι στις ΗΠΑ λειτουργεί πραγματικά ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Κάτι που στην Ευρώπη και ακόμη περισσότερο στην χώρα μας μοιάζει με αστείο… Και μπορεί και στις ΗΠΑ το πολίτευμα να μην είναι δημοκρατία, αλλά σίγουρα η διάκριση των εξουσιών είναι μία παρηγοριά, πώς μπορεί το αντιπροσωπευτικό έστω σύστημα να λειτουργήσει με κάποια κατά Αριστοτέλη ορθότητα…

Δυστυχώς, όμως, στην Ελλάδα κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο…. Ποτέ η δικαιοσύνη δεν έκρινε αντισυνταγματικό κάτι τόσο σπουδαίο και κεντρικό…. δεν τόλμησε να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και του ρόλου της ως τρίτης εξουσίας, αλλά προτίμησε την υποταγή στην εκτελεστική που δίνει και τις προαγωγές και τις αυξήσεις στους μισθούς… Δεν φταίνε ίσως τόσο τα πρόσωπα, όσο οι θεσμοί εν προκειμένω, καθώς στις ΗΠΑ οι δικαστές εκλέγονται σε μεγάλο βαθμό από τους ίδιους τους πολίτες και μερικώς αναμεταξύ τους, χωρίς καμία κυβέρνηση να μπορεί να παρέμβει ή πολύ περισσότερο να κρίνει και να επιλέξει έναν δικαστή…. Αυτά βλέπετε είναι τα καλά του φιλελεύθερου αντιπροσωπευτικού συστήματος, οι υποτιθέμενοι θιασώτες του οποίου στην Ελλάδα ούτε που θέλουν να τα ακούσουν, πολλώ δε μάλλον να τα εφαρμόσουν….

Ορθόδοξος Τύπος

3 σχόλια:

Γιώργος είπε...

Δεν γνωρίζω αν θα πρέπει να χαρούμε ή να προβληματιστούμε. Τί εννοώ, ότι σε μία χώρα που αποτελεί πηγή ποικίλων προβλημάτων για όλο τον κόσμο, η Βαβυλώνα της Αποκάλυψης, παίρνουν μια τέτοια απόφαση!

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει λόγος, νομίζω, να προβληματιστούμε από μια τέτοια απόφαση. Κακή εξέλιξη αποκλείεται να είναι. Τι πρακτικό αντίκτυπο θα έχει, αυτό είναι άλλο θέμα, οπότε πράγματι ας μην πανηγυρίζουμε και πολύ. Αν είναι οι ΗΠΑ η Βαβυλώνα της Αποκάλυψης, ούτε κι αυτό είναι βέβαιο εκτός αν έχουμε κανέναν αλάνθαστο ερμηνευτή των Γραφών ανάμεσά μας. Εννοώ ότι ποιος ξέρει μήπως κι αυτή η μεγάλη δύναμη των ημερών μας αδυνατίσει ή καταρρεύσει όπως τόσες και τόσες προηγούμενες, και ποιος ξέρει ποια άλλη "Βαβυλώνα" μπορεί να μας προκύψει. Και βέβαια, η θλιβερή αλήθεια είναι ότι αυτή η απόφαση βγήκε στις ΗΠΑ και όχι σε κάποια "ορθόδοξη χώρα", όπου οι αμβλώσεις κάνουν θραύση. Της Ρωσίας μη εξαιρουμένης, για να μην πω της Ρωσίας πρωτοπορούσης, δυστυχώς. Η "βαθειά" Αμερική έχει πολλούς απλούς ανθρώπους, απλοϊκούς θα έλεγες, που δεν είναι ορθόδοξοι αλλά είναι καλοπροαίρετοι και, κατά μέσο όρο, ηθικά ακέραιοι. Αυτοί είναι που αγωνίζονταν πενήντα χρόνια τώρα με όλους τους νόμιμους τρόπους που το σύστημά τους επέτρεπε για το προχτεσινό αποτέλεσμα. Ο Θεός να τους το πιστώσει.

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΑ!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com