22 Φεβ 2022

Ο εθνικός παραμυθατζής Τατσόπουλος, αποκάλεσε «παραμύθια» τα συγκλονιστικά θαύματα του Αγίου Παϊσίου!

Τι ειρωνεία: Ο εθνικός παραμυθατζής Τατσόπουλος, αποκάλεσε «παραμύθια» τα συγκλονιστικά θαύματα του Αγίου Παϊσίου!

Ελευθέριος Ανδρώνης

Ο εκφωνητής της ανθελληνικής προπαγάνδας για το 1821 Πέτρος Τατσόπουλος, που κατέκλυσε με ιστορικά παραμύθια τον λαό, τώρα... ενοχλείται από τον βίο του Αγίου Παϊσίου.

Είναι τουλάχιστον ειρωνικό, ο εθνικός «παραμυθάς» της χώρας Πέτρος Τατσόπουλος που πρωτοστατούσε σε εκείνα τα ντοκιμαντέρ για το 1821 όπου ακούστηκαν τα πιο αντεθνικά ιστορικά παραμύθια που έχουν ειπωθεί από καταβολής ελληνικής τηλεοράσεως, να συνεχίζει να μιλά για «παραμύθια» της θρησκείας. Ένας «συγγραφέας» που παρουσίασε μια εκπομπή, που μπροστά της η προπαγάνδα της Hurriyet φαντάζει παιδική χαρά, ήρθε να μας οδηγήσει στον δρόμο της «αλήθειας».

Αυτός ο μοιραίος εραστής της μισής Αθήνας, που δεν έχει αφήσει κόμμα για κόμμα απάτητο, και ιδεολογία για ιδεολογία απροβάριστη, παρουσιάζεται τώρα ως εθνική αυθεντία «διαφωτισμού», ως εκσυγχρονιστικός «σωτήρας» που θα σώσει τους… ανίδεους χριστιανούς από τη παραμυθολογία.

Μίλησε για βιομηχανία θαυμάτων, ο «βιομήχανος» λάσπης

Ο – αέναα – ετερόφωτος Πέτρος Τατσόπουλος που μονίμως ψάχνει απεγνωσμένα για λίγη δανεική δημοσιότητα μέσω της βοθρολογίας που επιστρατεύει κατά του χριστιανισμού, σαν γνήσιος γυρολόγος που είναι, βρέθηκε και στην αναπαυτική πολυθρόνα ελαφρολαϊκής πρωινής εκπομπής για να συνεχίσει το αντιχριστιανικό παραλήρημα του, από εκεί που το άφησε.

Παλιά του τέχνη κόσκινο, το να αμολά βουνά από διαλεκτικά απορρίμματα και στη συνέχεια να τα οδηγεί στην ανακύκλωση προς ίδιον όφελος. Κουτί του ήρθε η σειρά για τον Άγιο Παΐσιο, ώστε να πουλήσει λίγα βιβλιαράκια παραπάνω από το νέο του νευρωτικό «αριστούργημα»: «Το Όπιο του Λαού» (τι πρωτότυπος τίτλος αλήθεια… κουράστηκε πολύ για να τον βρει;).

Στην τηλεοπτική εκπομπή λοιπόν, ο μαινόμενος παραμυθάς κ. Τατσόπουλος μίλησε για δήθεν «θρησκευτικά παραμύθια» και για «βιομηχανία θαυμάτων». Την ίδια ώρα, ο ίδιος λαμβάνει υπόσταση και λόγο (νέας) ύπαρξης στη δημοσιότητα επειδή υπηρετεί πιστά την βιομηχανία των «θαυματοκυνηγών», εκεί που πρωτοστατεί και ο (εξίσου) αθεολόγητος κ. Αλικάκος με τις αμέτρητες ανοησίες που επιστρατεύει κατά της Ορθοδοξίας.

Κοινά χαρακτηριστικά και των δύο «θαυματοκυνηγών», η εμμονή και η εμπάθεια κατά του χριστιανισμού, ο τραμπουκισμός της θρησκευτικής ελευθερίας, η ανυπόστατη προπαγάνδα και φυσικά οι ατελείωτες θεολογικές κοτσάνες.

Ένας «εκσυγχρονιστής» που «στόλιζε» τους συνανθρώπους του

Ο κ. Τατσόπουλος, μας ενημέρωσε πως υπάρχουν δύο ειδών άνθρωποι. Οι θρησκευόμενοι ανεγκέφαλοι που εξ’ ορισμού «πιστεύουν σε φούμαρα», και οι σκεπτόμενοι που ζητούν επιστημονικές αποδείξεις και βασίζονται μόνο σε επιστήμονες. Οι δεύτεροι – αναλόγως την εποχή – καταλήγουν «στην πυρά» από τον σκοταδισμό των θρησκειών, κατά τον «συγγραφέα».

Εντωμεταξύ μπορεί να βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα, άλλα δεν έχουν περάσει ούτε δύο μήνες από τότε που ο «εκσυγχρονιστής» Τατσόπουλος χαρακτήριζε «άρρωστους» και «πρεζόνια» όσους (ανεμβολίαστους) συμπολίτες του πιστεύουν πως ο εμβολιασμός εργαλειοποιείται από κυβερνήσεις και απλά άσκησαν το δικαίωμα της προαιρετικότητας στον εμβολιασμό. Ούτε έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που χαρακτήρισε «ηλίθιο» τον Άρη Σερβετάλη, μόνο και μόνο επειδή ακολούθησε τον ηθικό του κώδικα. Μπορεί ο Τατσόπουλος να καθυβρίζει με χυδαίο ρατσισμό ολόκληρες κοινωνικές ομάδες και ανθρώπους, άλλα είπαμε, είναι «προοδευτικός», σιχαίνεται τον σκοταδισμό και προπάντων δεν αρέσκεται να βλέπει ανθρώπους «στην πυρά» (εκτός από τους «ανόητους» χριστιανούς και τα «πρεζόνια» που δεν εμβολιάζονται).

Ο Τατσόπουλος είδε για… πρώτη φορά στη ζωή του θαύματα στη τηλεόραση

Στη συνέχεια ο κ. Τατσόπουλος εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για το ότι η σειρά του Αγίου Παϊσίου και τα θαύματα που δείχνει προβάλλονται ως «ιστορική αλήθεια». Εκεί ακριβώς φαίνεται και η μεγάλη εμπάθεια του, άλλα και το πόσο υποφέρει για την επιτυχία αυτής της σειράς. Πλήθος χριστιανικών ταινιών ξένων παραγωγών δείχνουν θαύματα, όχι επειδή είναι «θρησκευτικά δράματα» (όπως είπε ο κ. Τατσόπουλος) άλλα επειδή αυτά προκύπτουν από αξιόπιστες γραπτές και προφορικές μαρτυρίες, οπότε και τα παραδίδουν στη κρίση του θεατή.

Δεν ασχολήθηκε ποτέ με αυτές τις ταινίες ο κ. Τατσόπουλος, άλλα ασχολείται τρεις εβδομάδες με τον Άγιο Παΐσιο. Γιατί; Πολύ απλά διότι έχει σαρωτική επιτυχία και αποδοχή. Το ότι η σειρά δείχνει και θαύματα, δεν αποτελεί κάποια παγκόσμια πρωτοτυπία της σειράς. Και ο τηλεθεατής δεν είναι κουτορνίθι και δεν χρειάζεται κανέναν υστερικό Τατσόπουλο πάνω από το κεφάλι του για να του λέει τι είναι θαύμα και τι δεν είναι. Έχει δική του κρίση και δικό του φίλτρο, ώστε να δεχτεί ή να απορρίψει αυτό που βλέπει. Όπως συμβαίνει και στην αληθινή ζωή άλλωστε, η κάθε εμπειρία και η κάθε πληροφορία είναι θέμα εσωτερικής αποκωδικοποίησης.

Τα θαύματα που δείχνει η σειρά, προκύπτουν από γραπτές και προφορικές μαρτυρίες δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που έχουν βιώσει υπερφυσικές εμπειρίες με τον Άγιο Παΐσιο. Για τα θαύματα του Αγίου Αρσενίου, έγραψε βιβλίο ο ίδιος ο Άγιος Παΐσιος, βασιζόμενος σε προφορικές μαρτυρίες των συγχωριανών του από τα Φάρασα. Και η ιστορία έτσι ακριβώς γράφεται. Από γραπτές και προφορικές μαρτυρίες που συμπίπτουν και επιβεβαιώνουν ένα γεγονός. Δεν χρειάζονται λοιπόν κανένα χωροφύλακα στη ψυχαγωγία και την επιμόρφωση τους οι πολίτες.

Το μενού είχε ποικιλία…

Επειδή τελείωνε ο τηλεοπτικός χρόνος, στη συνέχεια ο κ. Τατσόπουλος έκλεισε το υστερικό ποτ – πουρί του, με έναν καταιγισμό ανοησιών:

Είπε πως στη σειρά ο Παΐσιος είδε τον Χριστό σε θαύμα, ενώ δεν είναι γνωστή η φυσική μορφή του. Λάθος. Υπάρχουν αρχαιότατες εικαστικές μαρτυρίες για τη μορφή του. Η μορφή του Χριστού (όπως την ξέρουμε σήμερα) υπάρχει σε απεικόνιση ήδη από τον 4ο αιώνα , στις κατακόμβες Αγίου Μαρκελλίνου και Πέτρου στη Ρώμη. Και στο Σινά έχουμε τον Χριστό Παντοκράτορα του 6ου αιώνα.

Είπε τις γνωστές μπουρδολογίες περί Θείας Κοινωνίας, προσβάλλοντας το ιερότερο Μυστήριο της Ορθοδοξίας, ενώ δεν είχε το παραμικρό στοιχείο για να αποδείξει πως υπήρξε διασπορά μέσω εκκλησιασμάτων και ιδιαίτερα μέσω Θείας Μετάληψης. Ιδεοληπτικός και εδώ ο κ. Τατσόπουλος.

Είπε για «πνευματικούς» που οδηγούν «αγαθούς» ανθρώπους στον θάνατο, και πάλι για χατίρι της «ρετσινιάς». Ποιοι είναι αυτοί; Δεν μας είπε. Ποιος του είπε πως ο πνευματικός είναι ιατρικός σύμβουλος κάθε χριστιανού; Κανένας. Κουβέντες ενός κλασσικού εξυπνάκια του καφενείου. Αερολογίες και ιδεοληπτικό μίσος.

Τέλος, το 20λεπτο παραμιλητό του συγγραφέα κατέληξε σε ένα ντελίριο λαϊκισμού, όπου είπε πως «οι παπάδες λένε στους πιστούς ότι χάνουν από τη ζωή τους ανθρώπους τους, επειδή δεν είχαν αρκετή πίστη». Μια ακόμη ανυπόστατη σαχλαμάρα, για grand finale. Δεν υπάρχει περίπτωση ένας σοβαρός ιερέας να πει τέτοιο πράγμα σε πενθούντα. Μόνο στο ανεξερεύνητο μυαλό του κ. Τατσόπουλου υπάρχουν αυτές οι αστειότητες.

Και τέλος πάντων, αφού είναι που είναι φανατικός τηλεθεατής της σειράς «Άγιος Παΐσιος: Από τα Φάρασα στον Ουρανό» ο κ. Τατσόπουλος, καλό θα ήταν να αρχίσει να εμβαθύνει στα νοήματα του βίου αυτού του μεγάλου Αγίου, μήπως φύγει λίγο η σκότιση του νου, και βρει η ψυχή του την χαμένη της ηρεμία. Γιατί είναι ολοφάνερο πως έχει μεγάλη ανάγκη για εσωτερική γαλήνη. Και ο Παΐσιος την πρόσφερε απλόχερα από τότε που βάδισε σε αυτή τη γη, ως και σήμερα, 28 χρόνια μετά την οσιακή κοίμηση του.

sportime,21 Φεβρουαρίου 2022

2 σχόλια:

Efstathios Efstathios είπε...

Ειλικρινά τώρα!!! Ασχολείστε μαζί του? Δεν το λέω υποτιμητικά. Μα δεν εκφράζει κάτι!!!

Efstathios Efstathios είπε...

... Σε συνέχεια από το χθεσινό μου σχόλιο συμπληρώνω: Μη νομίζετε ότι ασπάζεται κάποιος τα παραμύθια που ξεστομίζει. Άλλωστε εσείς βάζετε τον εύστοχο τίτλο "Παραμυθατζής". Κάποτε έλεγε ότι πήγε με χιλιάδες γυναίκες!!!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com