12 Ιαν 2022

Τσερνιβτσί Δανιήλ: Το Άγιο Πνεύμα κατέβηκε στην ''Ενωτική Σύνοδο'' μέσω Ποροσένκο

Αλγεινή εντύπωση προκαλούν πρόσφατες δηλώσεις του Μητροπολίτη Τσερνιβτσί και Μπουκοβίνας κ. Δανιήλ, της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας, σχετικά με την λεγόμενη "Ενωτική Σύνοδο" του Κιέβου.

Ο Ουκρανός Ιεράρχης αναφέρθηκε στο παρασκήνιο που υπήρξε κάτα την διάρκεια της Ενωτικής Συνόδου, μιλώντας για πρώτη φορά δημόσια για αυτά που προηγήθηκαν αλλά και εκτυλίχθηκαν.

Σύμφωνα με τον Ιεράρχη η "Ενωτική Σύνοδος" καθυστέρησε για τρεις ολόκληρες ώρες, διότι η Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου δεν ήθελε να συμμετάσχει στην διαδικασία και αποχώρησε με προορισμό το αεροδρόμιο.

«Πριν από το συμβούλιο, ο Πατριάρχης Φιλάρετος άρχισε να αγανακτεί, καθώς οι πλειοψηφία των Επισκόπων ήθελαν για επικεφαλής τον Μητροπολίτη Λουτσκ. Έτσι ο Πατριάρχης Φιλάρετος άρχισε να δημιουργεί ένταση κατά του Μητροπολίτη Λουτσκ. Τότε φοβήθηκα μέσα μου και είπα: Κύριε, έστειλες το Πανάγιο Πνεύμα στο Συμβούλιο ή όχι; Ξεκίνησε με άσχημο τρόπο, καυγάδες και διαφωνίες" - πρόσθεσε στο εκκλησίασμα ο κ. Δανιήλ.

Τότε, όπως σημείωσε ο Ουκρανός Ιεράρχης ανέλαβε ο Πρόεδρος Ποροσένκο, λέγοντας ότι χάρη στον πρώην Πρόεδρο της Ουκρανίας, το Άγιο Πνεύμα κατέβηκε στην Ενωτική Σύνοδο.

"Η Εξαρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου είχε ήδη αναχωρήσει από τον Ναό, γιατί η διαδικασία όπως προανέφερα καθυστέρησε τρεις ώρες. Όταν έφτασαν στο αεροδρόμιο ο Πρόεδρος Ποροσένκο ακύρωσε τις αναχωρήσεις και έστειλε ανθρώπους να τους παραλάβει και να τους φέρει πίσω. Φανταστείτε οι Φαναριώτες είπαν: Μας συλλαμβάνετε; " - συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Δανιήλ.

Κλείνοντας ο Ιεράρχης της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας τόνισε: "Το Άγιο Πνεύμα δεν κατέβηκε στην Ενωτική Σύνοδο μέσω ημών των Επισκόπων... Κατέβηκε μέσω του Πέτρο Ποροσένκο, το οποίο του το είπα κιόλας, αφού έχουμε αυτό που είμαστε σήμερα".

romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com