26 Αυγ 2021

Πρωτοφανές! Ψεύτικη παραίτηση του Μητροπολίτη Θήρας

 

Πλαστή παραίτηση μητροπολίτη έκανε δεκτή (για μερικές ώρες) κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση η Διαρκής Ιερά Σύνοδος. Συγκεκριμένα, κατά την πρώτη συνεδρίαση του Αυγούστου ο Αρχιεπίσκοπος παρουσίασε στα μέλη της ΔΙΣ μια επιστολή σύμφωνα με την οποία ο μητροπολίτης Θήρας Επιφάνιος εξέφραζε την επιθυμία να παραιτηθεί και να αποσυρθεί στο μοναστήρι, όπου ήταν ηγούμενος, στην Αμοργό.

Τα μέλη της ΔΙΣ επικύρωσαν το έγγραφο και έκαναν δεκτή την απόφαση, ενώ με τη λήξη των εργασιών έγινε προφορικά γνωστό το γεγονός στους δημοσιογράφους και ακολούθησαν οι σχετικές δημοσιεύσεις σε μέσα ενημέρωσης.

Πάντως, όπως φαίνεται, κάποιοι εντός της Ιεράς Συνόδου μυρίστηκαν ότι κάτι δεν πάει καλά και δεν έβγαλαν επίσημη ανακοίνωση περί παραίτησης. Ο κ. Επιφάνιος, όταν πληροφορήθηκε την είδηση, έπεσε από τα σύννεφα, διότι ποτέ δεν είχε αποστείλει σχετικό έγγραφο προς τον Αρχιεπίσκοπο ή τη Σύνοδο. Εξοργισμένος επικοινώνησε αμέσως με τον Αρχιεπίσκοπο για να ζητήσει εξηγήσεις.

Ο μακαριότατος από την πλευρά του δεν μπορούσε να πιστέψει ότι συνέβη κάτι τόσο προκλητικό και πρωτοφανές για τα εκκλησιαστικά δεδομένα. Φαίνεται ότι απολογήθηκε στον σεβασμιότατο και τον διαβεβαίωσε ότι θα φροντίσει να ρίξει φως στην υπόθεση. Εξάλλου, τον κάλεσε να βοηθήσει και αυτός ώστε να ανακαλύψουν ποιος και κυρίως για ποιον λόγο και με ποιες σκοπιμότητες πλαστογράφησε την υπογραφή του δεσπότη.

Ο κ. Επιφάνιος δήλωσε πως δεν πρόκειται να αφήσει να ξεχαστεί η συγκεκριμένη υπόθεση και υπογράμμισε ότι είναι διατεθειμένος να φτάσει στα άκρα χρησιμοποιώντας κάθε ένδικο μέσο. Φέρεται μάλιστα ότι υποψιάζεται πρόσωπο που θέλει να τον διαδεχτεί!

Να τιμωρηθεί

Το γεγονός προκάλεσε έντονη ανησυχία και προβληματισμό σε ολόκληρο το σώμα της Ιεραρχίας, ενώ συνοδικοί μητροπολίτες κάνουν λόγο για πρωτόγνωρο και ανέντιμο συμβάν και επιμένουν ότι πρέπει να βρεθεί ο δράστης και να τιμωρηθεί, τονίζοντας πως δεν μπορεί κανείς να εμπαίζει με τέτοιον τρόπο την Εκκλησία και τον προκαθήμενό της. Επίσης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, κατά τη σημερινή συνεδρίασή της η ΔΙΣ θα ασχοληθεί εκτεταμένα με το θέμα και θα ζητήσει να διενεργηθούν εκκλησιαστικές ανακρίσεις.

Ενδεχομένως αυτό το οποίο έκανε την επιστολή να μοιάζει αληθινή είναι το γεγονός ότι εδώ και αρκετούς μήνες κυκλοφορούν οι φήμες ότι ο εν λόγω αρχιερέας επιθυμεί να αποσυρθεί, ενώ άνθρωποι και από τα δύο περιβάλλοντα αφήνουν να διαρρεύσει ότι ο Αρχιεπίσκοπος είχε ήδη στο συρτάρι του την παραίτηση του μητροπολίτη Θήρας. 

dimokratianews,26|08|2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com