27 Αυγ 2021

Ψάχνουν τον πλαστογράφο της παραίτησης του μητροπολίτη Θήρας Επιφανίου

 

Την πλαστή παραίτηση του μητροπολίτη Θήρας Επιφανίου, που είχε στα χέρια του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, απέστειλε χθες στον ιεράρχη η ΔΙΣ. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, την Τετάρτη το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έθεσε υπ’ όψιν των μελών της διαρκούς Ιεράς Συνόδου επιστολή με κείμενο παραίτησης του Θήρας, κάτι το οποίο τους προκάλεσε έκπληξη. Η ΔΙΣ επιφυλάχθηκε να αποφασίσει και ζήτησε την άμεση ενημέρωση και επιβεβαίωση από τον σεβασμιότατο.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία, λοιπόν, που είχε ο μακαριότατος με τον μητροπολίτη Επιφάνιο, έγινε σαφές ότι ο ιεράρχης ουδέποτε είχε στείλει επιστολή παραίτησης. Μάλιστα, φανερά εξοργισμένος, ζήτησε να του αποστείλουν την εν λόγω επιστολή, ώστε να διερευνήσει το θέμα και να προσπαθήσει να ανακαλύψει ποιος και κυρίως για ποιον λόγο οδηγήθηκε σε αυτήν την ενέργεια.

Εξάλλου, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, ο μητροπολίτης Θήρας απέστειλε χθες επίσημο υπόμνημα προς τη ΔΙΣ, στο οποίο επαναλάμβανε τη διάψευσή του. Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, η ΔΙΣ απέστειλε την πλαστή παραίτηση στην τοπική Εκκλησία για τις ενέργειές της.

Παράλληλα, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, το χαρτί της παραίτησης που κατατέθηκε στη σύνοδο δεν ήταν επίσημο και γενικότερα ολόκληρη η διαδικασία χαρακτηριζόταν από έντονη προχειρότητα και βιασύνη. Ωστόσο, είναι αξιοπερίεργο το γεγονός ότι -σύμφωνα πάντοτε με τις ίδιες πηγές- η πλαστή παραίτηση είναι χειρόγραφη, ενώ ο ίδιος ο μητροπολίτης Επιφάνιος κατά καιρούς έχει δηλώσει πως έχει κουραστεί από τα καθήκοντά του και έχει εκφράσει την επιθυμία να αποσυρθεί.

dimokratianews, 27|08|2021

Δείτε και:

-Άκυρη» η παραίτηση του Θήρας χωρίς περαιτέρω έρευνα για το πως προέκυψε- Ορίστηκαν ανακριτές για τους Αιτωλίας και Κυθήρων

-Πρωτοφανές! Ψεύτικη παραίτηση του Μητροπολίτη Θήρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com