27 Μαρ 2021

Εκδόθηκε η δικαστική απόφαση για την ιατρική υπόθεση κατά "κλινικής φύλου" στο Ηνωμένο Βασίλειο: «Ζωντανό πείραμα σε παιδιά»

tavistock 01

Εκδόθηκε η δικαστική απόφαση για την ιατρική υπόθεση κατά "κλινικής φύλου" στο Ηνωμένο Βασίλειο: «Ζωντανό πείραμα σε παιδιά»

The Christian Post,,11 Ιανουαρίου 2021.

Από τον Brandon Showalter

Δημοσιοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο η ετυμηγορία του δικαστηρίου, μετά  τη κίνηση νομικών  διαδικασιών εναντίον «κλινικής φύλου» του Λονδίνου, σχετικά με τις ιατρικές πρακτικές της στη συνταγογράφηση φαρμάκων που εμποδίζουν την εφηβεία σε ανηλίκους με «σύγχυση φύλου».

Οι δικηγόροι της Daily Mail υποστήριξαν στο δικαστήριο ότι υπήρχε σημαντικό δημόσιο συμφέρον να γίνει αποκάλυψη των αποδεικτικών στοιχείων που παρουσίασαν οι γιατροί κατά τη δικαστική επανεξέταση της απόφασης εναντίον της κλινικής «Tavistock and Portman NHS» στα τέλη του περασμένου έτους, τα οποία δεν είχε επιτραπεί να αποκαλυφθούν ως τώρα.

Η αγωγή εναντίον της κλινικής Tavistock ασκήθηκε από την Keira Bell, μια 23χρονη γυναίκα που έχει επιστρέψει στο βιολογικό της φύλο, μετά την αναγνώρισή της ως τρανσέξουαλ κατά τα εφηβικά της χρόνια. Η Bell υποστήριξε ότι τότε δεν ήταν σε θέση να κατανοήσει τους μακροπρόθεσμους κινδύνους για την υγεία της. Εκείνη την εποχή έκανε «παρακινδυνευμένες» επιλογές, ενώ ο συνδυασμός  αποκλειστών της εφηβείας και  ορμονών αντιθέτου φύλου (puberty blockers και cross-sex hormones) που έλαβε ευθύνονται πιθανότατα για τη σημερινή της στείρωση.  Η Bell  υπεβλήθη επίσης σε διπλή μαστεκτομή, για την οποία και μετάνιωσε.

Ο Christopher Gillberg, ένας ψυχίατρος παιδιών που κατέθεσε κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας, παρομοίασε τη συνταγογράφηση ορμονικών παραγόντων για τη διακοπή της φυσιολογικής εφηβείας στους ανηλίκους, με ένα «ζωντανό πείραμα» πάνω στους ευάλωτους νέους.

«Σε όλα μου τα χρόνια που εργάζομαι ως γιατρός δε θυμάμαι ούτε ένα ζήτημα μεγαλύτερης σημασίας στην άσκηση της ιατρικής» δήλωσε. « Έχουμε εγκαταλείψει  τη τεκμηριωμένη άσκηση της ιατρικής και χρησιμοποιούμε ισχυρά φάρμακα που ανατρέπουν τις ζωές  μιας ευάλωτης ομάδας παιδιών και εφήβων, δίνοντας βάση σε μια πεποίθηση».

Μεταξύ των άλλων που αποκαλύφθηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία ήταν ότι οι αναστολείς της εφηβείας ανακόπτουν την ανάπτυξη των οστών και του εγκεφάλου, τα έφηβα κορίτσια που υποβάλλονται σε ιατρική μετάβαση φύλου καλούνται να επιλέξουν δότες σπέρματος για να γονιμοποιήσουν τα ωάριά τους και στη συνέχεια να τα καταψύξουν, ενώ οι κλινικοί γιατροί δεν προειδοποιούν τους ασθενείς πως αυτές είναι πειραματικές θεραπείες που θέτουν σε κίνδυνο τη γονιμότητά τους.

Ακούστηκε επίσης ότι τα παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού αφήνονται να πιστέψουν στις πληροφορίες του διαδικτύου ότι είναι transgender, ενώ οι νέοι που αργότερα μετάνιωσαν για την μετάβασή τους καταλήγουν τελικά να είναι «κλειδωμένοι» σε ένα  τραυματισμένο σώμα.

Δεν υπάρχει κανένας άλλος τομέας της ιατρικής στον οποίο  προσφέρονται σε παιδιά τόσο ριζικές παρεμβάσεις με τόσο ελλιπή αποδεικτικά στοιχεία, δήλωσε ο Stephen Levine, ένας κλινικός ψυχίατρος από το Οχάιο που αμφισβήτησε την ιδέα ότι τα φάρμακα για την καλούμενη "αλλαγή φύλου" μπορεί να είναι  αναστρέψιμα.

Στην κατάθεσή του στο δικαστήριο, ο Levine τόνισε επίσης τις σοβαρές καρδιαγγειακές επιπλοκές που προκαλούνται από τις πειραματικές ορμόνες, όπως τον  σημαντικό κίνδυνο καρδιακής προσβολής στις γυναίκες και την εν τω βάθει φλεβοθρόμβωση στους άνδρες.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου έκρινε με την απόφασή του ότι οι επαγγελματίες υγείας δεν πρέπει να επιτρέπουν σε παιδιά ηλικίας 16 και 17 ετών να λαμβάνουν αποκλειστές εφηβείας  χωρίς πρώτα να ζητήσουν την  έγκριση  του δικαστηρίου (σημ ΜΜΠ: προσέξτε  ότι παρακάμπτονται οι γονείς..) και οι γιατροί που τους συνταγογραφούν σε άτομα κάτω των 16 ετών χωρίς άδεια δικαστηρίου θα υποστούν σημαντικό έλεγχο για ιατρική αμέλεια.

Η βαρόνη Nicholson, μέλος του House of Lords, δήλωσε: «Οι αποκλειστές της εφηβείας είναι ... ένα σκληρό, καταστρεπτικό πείραμα πάνω στο σώμα , σε ανώριμα αγόρια και κορίτσια. Περιορίζει τη φυσιολογική ανάπτυξη και προωθεί μια οδυνηρή ζωή και ένα στερημένο άγονο μέλλον - το NHS δεν θα έπρεπε ποτέ να επιτρέπει τέτοια ανεξέλεγκτη χρήση δημόσιου χρήματος για ανεπανόρθωτες χειρουργικές επεμβάσεις σε υγιή σώματα».

Οι υπερασπιστές των αποκλειστών εφηβείας, για τους οποίους οι αποκλειστές αποτελούν μια αποδεκτή θεραπεία, όπως η διευθύντρια της κλινικής Tavistock  Polly Carmichael, επιμένουν ότι η καθυστέρηση της  εφηβείας που επιτυγχάνεται με τους αποκλειστές, δίνει στους ασθενείς περισσότερο χρόνο "να σκεφτούν την ταυτότητα του φύλου τους".

Η Sophie Scott, καθηγήτρια του University College στο Λονδίνο, αμφισβήτησε τον ανωτέρω ισχυρισμό κατά τη διάρκεια της δικής της κατάθεσης. Υπέδειξε τις βλαβερές επιπτώσεις που έχουν αυτά τα φάρμακα στον εγκέφαλο. «Ανησυχώ ότι το τρέχον πρωτόκολλο θεραπείας που εφαρμόζει η  Tavistock εκθέτει τους νέους σε σημαντικό κίνδυνο βλάβης», δήλωσε.

Η απόφαση εναντίον της κλινικής Tavistock ήρθε μετά από χρόνια λεπτομερών ελέγχων, κατόπιν καταγγελιών που αφορούσαν τις  εσωτερικές πρακτικές της Υπηρεσίας Ανάπτυξης Ταυτότητας Φύλου.

Σε μια ανοιχτή επιστολή τον Ιούλιο του 2019 προς την Carmichael, η Kirsty Entwistle, η οποία μέχρι τον Οκτώβριο του 2018 ήταν ψυχολόγος του GIDS στο Leeds, εξέφρασε την λύπη της διότι οι κλινικοί γιατροί έλεγαν στα παιδιά και στις οικογένειές τους ότι οι αποκλειστές εφηβείας ήταν «πλήρως αναστρέψιμοι», ενώ στην πραγματικότητα  οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις είναι άγνωστες.

«Ένα κλίμα φόβου υπήρχε στην κλινική μεταξύ των υπαλλήλων, που έβλεπαν με σκεπτικισμό τα εσωτερικά πρωτόκολλα, αλλά δεν τολμούσαν να εκφράσουν τις ανησυχίες τους για το φόβο ότι θα χαρακτηριστούν τρανσφοβικοί», εξήγησε. «Ένας δυσανάλογος αριθμός παιδιών που υποβλήθηκε σε θεραπεία στην κλινική, υπέφεραν από μια σειρά από άλλες συννοσηρότητες ψυχικής υγείας και ζούσαν μέσα  στη φτώχεια», συμπλήρωσε.

Πηγή: christianpost.com

mumdadandkids.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com