24 Φεβ 2021

Αρχιμ. Ειρηναίος Βαϊόπουλος, Από τη μεταμέλεια στη μετάνοια

 

Απαντήσεις σε ερωτήματα τα οποία τίθενται μέσω του διαδικτύου: Περί μεταμέλειας και μετανοίας: "Η μεταμέλεια για τις πράξεις μας καταγράφεται μέσω της εξομολόγησης. Πως αυτή μπορεί να εξελιχθεί σε μετάνοια και πως η μετάνοια μπορεί να μας γίνει διαρκές βίωμα και υπαρξιακή κατάσταση;"

Αυτό είναι το περιεχόμενο ερωτήματος το οποίο ετέθη και απαντήθηκε κατά τη διάρκεια διαδικτυακή σύναξης η οποία έγινε εν μέσω της πανδημίας. Κάθε Κυριακή στις 7:30​​​​​ μ.μ.

ο Γέροντας Ειρηναίος, κάνει από τη θέση αυτή, στο κανάλι της Ι.Μ. στο Youtube ζωντανά, σύντομo Εσπερινό Κήρυγμα εμπνευσμένο κατά βάση από τα Πνευματικά Μηνύματα των Οσίων και Θεοφόρων Ασκητών της Ερήμου.

Στο τέλος της ομιλίας γίνεται ομαδοποιημένη απάντηση εκ των αποριών οι οποίες αποστέλλονται μέσω της φόρμας Επικοινωνίας της ιστοσελίδας της Ι.Μ. http://www.imagnap.gr​​​​​​ ή μέσω του email imagnap@gmail.com.

Ο oμιλητής π. Ειρηναίος Βαϊόπουλος, πνευματικό τέκνο του μακαριστού π. Αθανασίου Μυτιληναίου είναι ο ηγούμενος της Ι.Μ. Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου στον Πυργετό Λαρίσης.

Εάν θέλετε να ενημερωθείτε σχετικά με την Ιερά Μονή και να ακροασθείτε τον διαδικτυακό της ραδιοφωνικό σταθμό, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://www.imagnap.gr

(youtube.com)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com