28 Δεκ 2020

Ιερέας ανήμερα Χριστούγεννα: Χωρίς μάσκα περάστε έξω. Εγώ κάνω κουμάντο εδώ. Καλέστε την Αστυνομία.

Ιερέας ανήμερα Χριστούγεννα: Χωρίς μάσκα περάστε έξω. Εγώ κάνω κουμάντο εδώ. Καλέστε την Αστυνομία. 

                                                                             (youtube.com)

27 σχόλια:

Efstathios Efstathios είπε...

Δεν μας είπε μόνο από που διώχνει τους πιστούς? Απ' το σπίτι του? Υπάρχει στην Εκκλησία Του Χριστού, την Ορθόδοξη, ανώτερος και κατώτερος? Μήπως πρέπει η Ιερά Σύνοδος να ασχοληθεί με τα εσωτερικά της? Σαν πολύ δεν παράγινε το κακό?

Γεωργός... είπε...

Σωστός ο νεαρός..πράττει όπως του υπαγορεύει ο επίσκοπος του και η σύνοδος..και στους χωρίς εμβόλιο πιστούς που θα επιχειρήσουν να εισέλθουν ...και χειρότερα θα πραξει..μόνο οι σφραγισμένοι θα εισέρχοντε πλέον στους ναούς ..οι άλλοι ..οι ανυπάκουοι και παραδοσιακοί Χριστιανοί θα διώκονται όχι μόνο από το χώρο της εκκλησίας αλλά και από τα περίχωρα της ενορίας σαν επικίνδυνοι κσι φορεις ιων..στις ερήμους θα καταφύγουν..είναι γραμμένο.. αφευδης εισίν η Γραφή..καθ ότι Αγία εστί...καλη ομολογία εις τους αγωνιστές αδελφούς .

Unknown είπε...

Κρίμα ο Θεός να μας λυπηθεί.

Ανώνυμος είπε...

Η καλύτερη τιμωρία του, αυτού και των ομοίων του, είναι να αδειάσουν οι εκκλησίες τους...
Ίσως τότε καταλάβει πως δεν είναι τίποτα παραπάνω από υπηρέτης του ποίμνιου, κι όχι αρχηγός.
Γιατί βοσκός χωρίς πρόβατα είναι απλά ένας ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Δυο είναι οι μεγάλες ασθένειες στην Εκκλησία, οι οποίες συναντιούνται σε κοινό αποτέλεσμα, το οποίο φαίνεται σε τέτοιες ώρες: Ο Αρχιμανδριτισμός,ως εκκολαπτόμενος δεσποτισμός, ο οποίος στη συνέχεια με μια μίτρα μετατρέπεται σε κυρίως και καθ` εαυτού Δεσποτισμό! Ελάχιστες εξαιρέσεις και πολύ δυσεύρετες.
Σ.Η.

Θεσσαλονικιος είπε...

Καλη μετανοια Πατερ...εμεινα αναυδος απο την συμπεριφορα του.Και παλι καλη μετανοια!

eastwest είπε...

Ο Ναός του οποίου είναι πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου ο ζηλωτής ιερέας με ποιανού χρήματα κτίσθηκε; Με του ιδίου ή με των πιστών μασκοφορεμένων και μη; Ποιος διατάζει; Ο νοικάρης τον ιδιοκτήτη;

Μαρία στ. είπε...

Ντροπή του. Με μηδέν πέρασε στις εξετάσεις του Κυρίου.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο θλίψη. Έρχονται τα χειρότερα.

Ανώνυμος είπε...

«Μακάριοι οι δεδιωγμένοι ένεκεν δικαιοσύνης, ότι αυτών εστίν η βασιλεία των ουρανών»

Efstathios Efstathios είπε...

Αν η ΔΙΣ θέλει να ειρηνεύσει την εκκλησία του Χριστού πρέπει άμεσα να θέσει τον "ιερέα" πρόεδρο σε αργία!!!

Γιάννης Ευαγγελίου είπε...

Τι ανάγωγος που είναι. Κανέναν σεβασμό για τους άλλους. Και θέλει να λέγεται και ιερέας.Δεν είναι ιερέας. Είναι ένας άπιστος.

Ανώνυμος είπε...

Σε χαίρονται σήμερα οι δημοσιογράφοι, οι πολιτικοί, και γενικότερα οι αντίχριστοι. Πως αισθάνεσαι;

Eva είπε...

Έχει ξεχάσει ότι εκκλησία είναι οι πίστοι. Και ο Ναός δεν είναι ιδιοκτησία του.

Ευαγγελία ζαλ είπε...

Μακριά από οικουμενιστες Ιερείς!

Αναστασία μάρα. είπε...

Που φτάσαμε... Να μας διώχνουν οι ιερείς μας από τον οίκο του Θεού, σα να είναι το τσιφλίκι τους. Ζούμε απίστευτες καταστάσεις!!

Ανώνυμος είπε...

Κουμάντο στο ναό λες ότι κάνεις εσύ πρωτοσύγκελε, αλλά κουμάντο στον Παράδεισο κάνει ο Θεός πρωτοσύγκελε, και πρόσεχε μην τυχόν ακούσεις κάνα πέρνα έξω απ' Εκείνον πρωτοσύγκελε, γιατί μετά δε σε σώζει ούτε ο δεσπότης σου, ούτε καν τα ΜΜΕ πρωτοσύγκελε...

Ανώνυμος είπε...

Αποσυναγώγους ποιήσουσιν υμάς...

Ανώνυμος είπε...

"ΠΑΤΕΡ" ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΣΟΥΝ ΟΧΙ ΙΕΡΕΑΣ.Ο ΝΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΣ ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΑΣ.Ο ΚΥΡΙΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΙΣ ΣΩΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Θλιβεροί οι εκκλησιαζόμενοι αρνητές της μάσκας, θλιβερός ο ιερέας που διακόπτει την λειτουργία για να ανοίξει διάλογο-βούτυρο στο ψωμί των δαιμόνων, θλιβερά (ως εμπαθή)και τα σχόλια των αναγνωστών...
Τι κρίμα!
Ας επενδύσουμε όλη αυτή την διχαστική/εμφυλιοπολεμική ενέργεια που μας συνέχει σε προσευχή θερμή και αγαπητική για όλους (λαϊκούς και κληρικούς-άνθρωποι είναι και αυτοί, υποκείμενοι στην πτώση), μήπως και μας ελεήσει ο Κύριος!

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ / 28.12.2020
Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω την αντίδραση αυτού του αρχιμανδρίτη. Κατ’αρχήν, κανένας κίνδυνος δεν υπήρχε για μετάδοση του κορονοϊού, επειδή τα 25 επιτρεπόμενα άτομα ήταν πολύ λίγα και οι αποστάσεις μεγάλες. Οπότε, γιατί αυτή η αισχρή συμπεριφορά σ’ αυτούς που δεν φορούσαν μάσκα ; Μάλλον, επειδή έχει το φοβικό σύνδρομο του κορονοϊού δεν μπορεί να συμπεριφερθεί λογικά, έχασε την ψυχραιμία του, γι αυτό συμπεριφέρθηκε μ’ αυτό τον απαράδεκτο και αντιχριστιανικό τρόπο. Πρέπει να επισημάνουμε τρία σημεία. Πρώτον : γι αυτό το θέμα, δεν έχει δικαίωμα να διώξει κανέναν. Δεύτερον : χρησιμοποίησε εκφοβισμό ότι θα καλούσε την αστυνομία. Δεν θα το έκανε, απλώς μπλόφαρε. Σε περίπτωση όμως που πραγματικά καλούσε την αστυνομία, η αστυνομία δεν έχει κανένα δικαίωμα να μπεί εντός του Ιερού Ναού. Υπάρχει νόμος ο οποίος το απαγορεύει, διότι θεωρείται παρακώλυση Θείας Λειτουργίας. Τρίτον : εάν οι λίγοι αυτοί πιστοί έφυγαν, κακώς έφυγαν. ΄Επρεπε όλοι μαζί να επιμείνουν, και να μείνουν εντός του Ιερού. Με την κίνηση αυτή θα απεδείκνυαν ότι δεν φοβούνται τέτοιες αυταρχικές και αντιχριστιανικές συμπεριφορές. Γι αυτό, είναι καιρός να ξεκινήσουμε ομαδικά, οργανωμένες και δυναμικές αντιδράσεις, τις οποίες η αυταρχική εξουσία τρέμει. Είναι ο μόνος τρόπος να κερδίσουμε την ανθρώπινη αξιοπρέπειά μας, τη χαμένη μας ελευθερία και τα δημοκρατικά μας δικαιώματα.

Σοφία Τσέκου είπε...

Δεν διακόπτεται ποτέ η Θεία Λειτουργία , πολλώ δε μάλλον από τον ιερέα !! Δεν έχει καμία εξουσιοδότηση ο ιερέας να διώξει πιστό από τον ναό ,ακόμα και αν ο πιστός δεν συμμορφώνεται με τις κυβερνητικές εντολές. Σε αυτή την περίπτωση ,(επειδή εμφανώς έχει υπερβάλλουσα νομιμοφροσύνη και υπέρμετρο ζήλο ο παπάς) μέσω του Επιτρόπου και μόνο ( και όχι του ιερέα που εκείνη την στιγμή μάλιστα ιερουργούσε), καλείται η Αστυνομία, η οποία μπορεί να παρέμβει κατά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και πάντα έξω από τον ναό .Σε αντίθετη περίπτωση , αν τα όργανα της τάξης εισβάλλουν εντός του ναού για να επιβάλλουν πρόστιμο ,χρήση μάσκας ή για προσαγωγή κλπ. κλπ. καταστρατηγείται το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απρόσκοπτης τέλεσης θρησκευτικής λατρεία εντός του ναού .. Επιπλέον , δεν τίθεται θέμα ευγένειας προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα . Επαφίεται στην ορθόδοξη αυτοσυνειδησία του ιερέα. Πρόκειται για θέμα σεβασμού και συνείδησης πού είσαι , τί κάνεις μπροστά στην Αγία Τράπεζα και Ποιον επικαλείσαι να κατέλθει εξ ουρανού και ,κυρίως, Ποιον κρατάς στα χέρια σου κατά το Μυστήριο Της Θείας Ευχαριστίας, για το οποίο γίνεται η Θεία Λειτουργία και άλλωστε γι΄αυτό είσαι εσύ εκεί ως ιερέας ,ως μεσολαβητής Ουρανού και γης.

Efstathios Efstathios είπε...

Πρόεδρε αν είχες τον ίδιο ζήλο και για την επίλυση των Πνευματικών Θεμάτων στην Ενορία σου τότε ου ου χαρά μεγάλη εις τους Ουρανούς!!!

Ανώνυμος είπε...

Τραγική ειρωνεία, μετά το ξέσπασμα του αθεόφοβου ιερέα ακούγεται ο ψαλμός: Μακάριος ανὴρ ο φοβούμενος τὸν Κύριον, εν ταις εντολαίς αυτού θελήσει σφόδρα·...τίποτα δεν είναι τυχαίο!
Καλή μετάνοια σε όλους μας.

Φρέαρ είπε...

Ντροπή στον πιστό που πήγε χωρίς μάσκα!

Ανώνυμος είπε...

Για τον οικουμενισμό τί γνώμη έχει ο ανώνυμος 12,16μμ;;

Ανώνυμος είπε...

Τα ίδια δεν λέει δημοσίως και ο προϊστάμενος επίσκοπός του;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com