30 Δεκ 2020

Παρέμβαση Εισαγγελέα για τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Κυθήρων σχετικά με το εμβόλιο

Σύμφωνα με την naftemporiki,30 Δεκεμβρίου 2020, Παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ, ο οποίος δήλωσε την Κυριακή ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού περιέχει προϊόντα εκτρώσεων. (Δείτε σχετικά και:-Κυθήρων Σεραφείμ: “Εγώ σαν Επίσκοπός σας σας λέγω πως δεν θα κάμω το εμβόλιο....”)

Η δήλωση του Μητροπολίτη οδήγησε στην επείγουσα προκαταρκτική εξέταση προς διερεύνηση τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκόμενων πράξεων και ανατέθηκε σε Εισαγγελικό Λειτουργό, κατόπιν εντολής της διευθύνουσας Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά.

Δείτε άρθρο https://www.kathimerini.gr/world/561203191/to-vatikano-krinei-ithika-apodekta-ta-emvolia-kata-tis-covid-19/ Το Βατικανό κρίνει «ηθικά αποδεκτά» τα εμβόλια κατά της Covid-19

…………………………………………………..

Παρέμβαση εισαγγελέα για το κήρυγμα του Μητροπολίτη Κυθήρων

orthodoxianewsagency

Η επικεφαλής της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά έδωσε εντολή να διενεργηθεί επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη διερεύνηση τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκόμενων πράξεων, η οποία ανατέθηκε σε Εισαγγελικό Λειτουργό. Η εντολή δόθηκε για τα λεγόμενα στο κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ.

Ο Σεβασμιώτατος κατά το κήρυγμά του στον Ιερό Ναό του Εσταυρωμένου στη διάρκεια του Εσπερινού της Κυριακής 27 Δεκεμβρίου είπε μεταξύ άλλων αναφερόμενος στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού για μια πληροφορία που έλαβε από την γειτονική Ιταλία ότι περιέχεται μέσα στο εμβόλιο προϊόν από εκτρώσεις. 

Ο Σεβασμιώτατος σημείωσε μεταξύ άλλων:  «Μια είδηση από την γειτονική Ιταλία από ορθοδόξους χριστιανούς που επικοινωνούν μαζί μου οι άνθρωποι αυτοί με πολλή αγάπη, είπαν το εξής οι άνθρωποι αυτοί με ανησυχία μεγάλη ότι τα νέα εμβόλια τα οποία κυκλοφορούν από σήμερα και άρχισε από τους άρχοντες η χρήση, αυτά γίνονται και παρασκευάζονται με το προϊόν των εκτρώσεων. Είναι πολύ φοβερό αυτό αδελφοί μου, έχουν ανησυχήσει οι χριστιανοί της δύσεως οι Παπικοί και απευθύνθηκαν εις τον αρχηγό τους τον Πάπα και εκείνος βέβαια τους καθησύχασε και τους λέει: “έτσι είναι αλλά κατ’ οικονομίαν θα το δεχτούμε για την υγεία των ανθρώπων”. Αυτό όμως είναι μεγάλος λάθος και βεβαίως εκείνος βρίσκεται εκτός της μιας Aγίας Kαθολικής και Aποστολικής Eκκλησίας και δεν μπορούμε να υπολογίσουμε την γνώμη του, αλλά εμείς οι ορθόδοξοι δεν μπορούμε να δεχθούμε κάτι τέτοιο»».

Σχετικά άρθρα έχουν δημοσιεύσει από 21 Δεκεμβρίου οι ιταλικές εφημερίδες: libero quotidianoil messaggerola stampa και vatican.va.

O τίτλος της libero quotidiano λέει: «Το άνοιγμα του Βατικανού στο εμβόλιο από έμβρυα εκτρώσεων: αμφιβολίες και αμηχανία».

Η Il messaggero τιτλοφορεί το άρθρο ως εξής: «Βατικανό, ηθικά δεκτή η χρήση εμβολίων από έμβρυα εκτρώσεων» και αναφέρεται στο γεγονός ότι το Βατικανό δέχεται τη χρήση αυτών των εμβολίων παρά την προέλευσή τους…

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τί είναι αυτά;;;!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ιωάννης Τσιλιμιγκάκης είπε...

Ἦχος δ´. Ἐπεφάνης σήμερον.
Κυθηρίων ἔφορον, καὶ ποιμενάρχην, Ἰησοῦ στερέωσον, ὁμολογίᾳ ἐν ὀρθῇ, καὶ ἐξ ὀνύχων ἀλάστορος, ῥῦσαι ὡς μόνος, Χριστὲ παντοδύναμος.

Αντώνης είπε...

Οι κυτταρικές σειρές που προέρχονται από ανθρώπινο έμβρυο π.χ. του έτους 1966 (αλλά και από έμβρυο κότας, νεφρό πιθήκου κτλ κτλ) χρησιμοποιούνται στην έρευνα για την ανάπτυξη εμβολίων εδώ και δεκαετίες...
Κάποιο από τα εμβόλια που έχουμε κάνει όλοι άρα και ο Μητροπολίτης Κυθήρων, μπορεί να ανήκει σ'αυτή την κατηγορία.
Εμβόλιο Ερυθράς --> κυτταρική σειρά WI-38
Εμβόλιο Ανεμοβλογιάς, πολιομυελίτιδας, ηπατίτιδας Α --> κυτταρική σειρά MRC-5

Απορώ, δεν ενημέρωσε κανείς τον Άγιο Κυθήρων οτι δεν είναι κάτι νέο αυτό που καταγγέλλει;;

Ανώνυμος είπε...

Άξιος!!!!!!!

Γκουρβελος Παναγιωτης είπε...

Αυτοί είναι οι μοντέρνοι σταλινοφασίστες: διώκουν απηνώς την κάθε αντίθετη άποψη!
Ακόμα και αν η θέση του μητροπολίτη Κυθήρων είναι εσφαλμένη, έχει το αναφαιρετο δικαίωμα να την εκφέρει δημοσίως, οπότε και δημοσίως θα κριθεί.

Ανώνυμος είπε...

Τί είναι αυτά;;;!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

Δεν είμαι βέβαιος αν πρέπει να το πιστέψουμε ότι όντως παρενέβη εισαγγελέας.

Γιατί το λέω αυτό; Πριν κάνα δυο μήνες έγινε κάτι αντίστοιχο με τον πατέρα Αντώνιο Στυλιανάκη. Κάτι είπε που ενόχλησε και την επόμενη μέρα οι δημοσιογράφοι μας είπαν ότι επενέβη εισαγγελέας και μας είπαν και για ποιους ακριβώς λόγους, και όλες τις λεπτομέρειες. Αναπαρήχθη παντού. Ακούστηκε μέχρι και ότι συνελήφθη επ' αυτοφώρω και είναι στο κρατητήριο.

Τουλάχιστον δέκα μέρες μετά το συμβάν, ο πατήρ Αντώνιος σε ομιλία του που έτυχε να ακούσω είπε δημοσίως ότι δεν τον έχει ενοχλήσει κανείς εισαγγελέας. Δεν ξέρω αν εν συνεχεία τον ενόχλησε, αλλά μάλλον θα το είχαμε μάθει.

Έχουν λεχθεί πάρα πολλά ψέματα από δημοσιογράφους τους τελευταίους μήνες. Το νου μας. Φαίνεται πως είναι συγκεκριμένη τακτική, όποιος ενοχλεί ξαμολιώνται τα μαντρόσκυλα οι δημοσιογράφοι και τον γαβγίζουν να τρομάξει. Θα δούμε. Πάντως καλή δύναμη στο σεβασμιώτατο, ούτως ή άλλως.

Ανώνυμος είπε...

Κυριε 10.19 δεν πρέπει να ξέρουμε αν περιέχουν εμβρυικά κύταρα τα εμβόλια;
Ο Κυθήρων ενημερώθηκε και το έκανε αν είναι όπως το λέτε.
Εγώ στα εμβόλια που έκανα μέχρι τώρα δεν είχα καμμία τέτοια ενημέρωση.

Ιωαννης είπε...

Προς Αντώνη: Αδερφέ έχεις δίκιο ότι αυτές οι σειρές χρησιμοποιούνταν και στα παλιότερα εμβόλια. Ενδεχομένως όμως πολλοί από εμάς δεν το γνωρίζαμε (ούτε εγώ) αφού κανείς παιδίατρος ή ιατρός δεν μας ενημέρωνε σχετικώς! Αν το γνωρίζαμε είναι πολύ πιθανό να μην τα κάναμε! Ο Σεβασμιώτατος προφανώς προέβη στις δηλώσεις αυτές στα πλαίσια της γενικότερης εκ μέρους του απόρριψης του εν λόγω εμβολίου, το οποίο πράγματι δεν είναι αποδεκτό από πλειάδα επιστημόνων για πολλούς λόγους.
Προς ανώνυμο αδερφό 12 07: Διετάχθη "προκαταρκτική εξέταση προς διερεύνηση τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκόμενων πράξεων", δηλαδή απλή εξέταση αν και κατά ποσό υπάρχουν ποινικές ευθύνες, ώστε να ασκηθεί κατόπιν ποινική δίωξη. Αν κατά την εξέταση δεν διαπιστωθεί κάτι αρχειοθετείται η υπόθεση και δεν υπάρχει καμία ενόχληση προς τον εν δυνάμει κατηγορούμενο. Προφανώς κάτι τέτοιο έγινε με τον πατ. Αντώνιο και δεν τον ενόχλησαν. Πιθανώς το ίδιο να γίνει και με τον Κυθήρων και όλα αυτά να γίνονται για λόγους εκφοβισμού...
Καλή χρονιά!

Αντώνης είπε...

Χριστός Ετέχθη!

Καταρχάς να διευκρινιστεί ότι αυτού του είδους τα εμβόλια δεν περιέχουν «προϊόν» «σφαγμένων εμβρύων».. δλδ δεν μαζεύουν τα σκοτωμένα έμβρυα και τα στέλνουν στους ερευνητές!
Από ένα έμβρυο εν έτη 1966 πήραν κύτταρα και τα χρησιμοποιούν ακόμη! Το έμβρυο για τους Χ- Ψ λόγους αφαιρέθηκε από μια γυναίκα και κατέληξε, όχι στα σκουπίδια ή στην πυρά ή στο χώμα αλλά στον JP Jacobs και τους συναδέλφους του και έτσι απομονώθηκε η κυτταρική γραμμή MRC-5!! Η κυτταρική γραμμή WI-38 κρατάει από το 1962.
Όλα αυτά δεν υπάρχει περίπτωση να μη έγιναν γνωστά 5-6 δεκαετίες τώρα εδώ στην Ελλάδα δλδ τι μεθόδους χρησιμοποιούν για την παρασκευή εμβολίων! Τόσο έξω από τον κόσμο είμαστε;;;!!

Όπως είπα και στο προηγούμενο σχόλιό μου μπορεί κι ο ίδιος ο Μητροπολίτης Κυθήρων μιας και έκανε 5 εμβόλια για να πάει στην Ουγκάντα, όπως τώρα τον άκουσα να λέει, να έχει κάνει όχι μόνο αυτού του είδους το εμβόλιο αλλά και κάποιο από αυτά που κατασκευάζονται με την τεχνολογία του ανασυνδυασμένου DNA και μάλιστα να περιέχει και γενετικά τροποποιημένους μικροοργανισμούς όπως αυτό για τον Δάγκειο πυρετό!
Λοιπόν, ο Άγιος Κυθήρων αν θέλει μπορεί να το προχωρήσει το θέμα στη Σύνοδο και να συζητηθεί το θέμα εκτενώς αλλά μέχρι τότε τι προτείνει, να σταματήσουν οι χριστιανοί να εμβολιάζονται;;

Ανώνυμος είπε...

Η ελευθερία του λόγου πού πηγαίνει τότε;;;;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com