25 Αυγ 2020

Λίστα χωρών με ή χωρίς μάσκες στις τάξεις στην Ευρώπη….

 

Στο Βέλγιο οι μάσκες είναι υποχρεωτικές μόνο στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δηλ. από 12 χρονών και πάνω εξαιρούνται δημοτικά και νηπιαγωγεία.

Στη Γαλλία ο Υπ. Εθνικής Παιδείας ο Jean-Michel Blanquer επίσης ανακοίνωσε στις 20/8/20 ότι η μάσκα θα είναι υποχρεωτική από το γυμνάσιο και πάνω δηλ. σε μαθητές άνω των 12 ετών.

Στην Ιταλία σ΄απουσία οφειλόμενης απόστασης η μάσκα θα είναι υποχρεωτική από το Δημοτικό δηλ. σε παιδιά ηλικίας άνω των 6 ετών… H μάσκα είναι υποχρεωτική στην Ισπανία από 6 έτων κι άνω και στην Αγγλία άνω των 11 ετών… 

Στη Γερμανία μ΄εξαίρεση κάποια κρατίδια η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική σε καμιά βαθμίδα εκπαίδευσης . Στη Ρηνανία είναι υποχρεωτική από το δημοτικό ενώ στην Mecklembourg-Poméranie όταν οι τάξεις χωρίζονται στα 2 δεν απαιτείται μάσκα.

Στην Σκανδιναβία στις χώρες Σουηδία, Δανία, Νορβηγία, Φιλανδία, Ισλανδία η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική σε καμιά περίπτωση και επομένως και στα σχολεία κάθε βαθμίδας..

Στην Ολλανδία σε καμιά βαθμίδα εκπαίδευσης η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική….

Στην Ελβετία κάθε καντόνι καθορίζει τη στάση του.Στο canton του Vaud, οι μαθητές δευτεροβάθμιας με μάσκα υποχρεωτική όπως και στη Γενεύη..

dimpenews

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι εξυπνάκηδες οι δικοί μας, την έκαναν υποχρεωτική.
Μας μετέβαλλαν σε αγέλη διπόδων φιμωτροφόρων...

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com