25 Ιαν 2020

Ο φασισμός της πολιτικής ορθότηταςΗ καραμέλα του φασισμού είναι από τις πιο συνηθισμένες του καιρού μας.
Αν κανείς δώσει βάση σε αυτά που λέγονται και γράφονται κατά καιρούς τόσο στα μίντια όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα νομίζει ότι ζούμε στην Ιταλία την εποχή που ο Μουσολίνι πραγματοποιούσε την πορεία προς την Ρώμη.
από τον Γιώργο Σταφυλά
Τόσοι πολλοί φασίστες μόνο τότε υπήρξαν. Κι όμως η αριστερά ωρύεται για την υποτιθέμενη φασιστικοποίηση της κοινωνίας μας. Στην πραγματικότητα όμως τέτοιο πράγμα υπάρχει μόνο στο μυαλό αριστερών αρθρογράφων.
Στην πραγματικότητα αν υπάρχει φασισμός αυτός είναι μόνο ο φασισμός της πολιτικής ορθότητας. Η ιστορία με την περίφημη αφίσα της οργάνωσης «αφήστε με να ζήσω» το απέδειξε περίτρανα.
Η αφίσα κατέβηκε πριν προλάβει καν να ανέβει. Μέσα σε λίγη ώρα από την ανάρτηση της με εντολή Καραμανλή όπως προφανώς περήφανα διέρρευσε από το ίδιο το υπουργείο μεταφορών ώστε ο αγαπητός υπουργός να αποσπάσει τα εύσημα των πολιτικοορθητζήδων των media.

Με κεντρική εντολή μόνο στα ανελεύθερα καθεστώτα κατεβαίνουν αφίσες και απαγορεύονται μηνύματα. Η ίδια η δικαιολόγηση γι αυτή την πράξη ήταν ακόμα χειρότερη. Μας είπαν ότι η αφίσα κατέβηκε γιατί δίχαζε τους πολίτες.
Μιλάμε για αστειότητες. Πριν λίγο καιρό στο μετρό είχαν αναρτηθεί αφίσες με γουρουνάκια και λεζάντα «ξέρεις ποιον έφαγες χθες». Γιατί αυτό το μήνυμα δεν θεωρήθηκε διχαστικό. Ή γιατί δεν θεωρήθηκε διχαστικό το μήνυμα της αφίσας του gay pride;
Πιστεύει το υπουργείο ότι όλοι οι πολίτες συμφωνούν με αυτές τις αφίσες και το περιεχόμενο τους ή μήπως θέλει πατερναλιστικά να διαφωτιστεί ο λαουτζίκος με τα κατάλληλα μηνύματα; Μάλλον το δεύτερο συμβαίνει. Στα μυαλά των αριστερών ή και «δεξιών» ελίτ που επιβάλλουν το σύνολο εκείνων των ιδεών συμπεριφορών και προτύπων που αποκαλούμε πολιτική ορθότητα,  εμείς οι υπόλοιποι, όσοι εννοούμε να ακολουθούμε τις παλιές  αξίες, είμαστε απολίτιστοι, αδιαφώτιστοι, λαουτζίκος, κοινωνικά αναλφάβητοι, μπίθουλας. 
Οι ταγοί της πολιτικής ορθότητας έχουν αναλάβει με το ζόρι τον διαφωτισμό της κοινωνίας. Οι μυαλοπώληδες των media, φίλε αναγνώστη, θα σου διδάξουν τι πρέπει να πιστεύεις και τι όχι όπως και το ποια άποψη πρέπει να διακινείται στον δημόσια σφαίρα  και ποια όχι. Από τις κάτωθι αφίσες η μια επιτρέπεται η άλλη απαγορεύεται.
Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός του φασισμού τότε τι άλλο μπορεί να είναι;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ζούμε σε μια πρώιμη μορφή αυταρχικής δυστοπιας που μόνο στα βιβλία του Όργουελ μπορεί κάνεις να βρει ανάλογα. Πλησιάζει ο καιρός που το σωστό θα θεωρείται λάθος και το λάθος σωστό και όχι μόνο αυτό αλλά θα επιβάλλεται κιόλας. Νομίζω όμως οι Άγιοι Πατέρες της Ορθοδοξίας τα είχαν προβλέψει με ποιο ακριβή τρόπο απο τον Όργουελ. Καλο είναι να τους διαβάσουμε ή για κάποιους να τους ξαναδιαβασουμε.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα ! Προσυπογράφω !


Και θα πρότεινα να αρχίσουμε όλοι να μαθαίνουμε να γράφουμε με το αριστερό χέρι για να μη δημιουργούμε ψυχολογικά προβλήματα στους αριστερόχειρες ...


Πέτρος

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com