28 Δεκ 2019

Ισπανία: Ακυρώθηκε η Ρωμαιοκαθολική Λειτουργία που οργάνωσε το Vox για τις αμβλώσεις

Ισπανία: Ακυρώθηκε η θεία λειτουργία που οργάνωσε το Vox για τις αμβλώσεις
Ακυρώθηκε, μετά και την άρνηση της επίσημης Εκκλησίας να την τελέσει, η παράκληση που σχεδίαζε να πραγματοποιήσει εντός της ημέρας το ακροδεξιό κόμμα Vox στην κοινότητα Γκέλβες, στη Σεβίλλη, για «όλες τις γυναίκες που κινδυνεύουν με αποκλεισμό και σκέπτονται να κάνουν άμβλωση». Παρόλα αυτά, η ακροδεξιά παράταξη θα πραγματοποιήσει τη σημερινή δημόσια εκδήλωσή της στην Τριάνα, όπου θα διανεμηθούν στους περαστικούς μικρές κούκλες που αναπαριστούν ένα έμβρυο 14 εβδομάδων.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αρχιεπισκοπή της Σεβίλλης, ο ιερέας της Γκέλβες ενημέρωσε πως το Σάββατο θα τελεσθεί η καθιερωμένη θεία λειτουργία για την ημέρα των Αθώων Αγίων και ρώτησε εάν θα επιτραπεί η παράκληση ειδικά για το θέμα των αμβλώσεων. Από την Αρχιεπισκοπή ακανοίνωσαν πως μόνον η «θεία λειτουργία θα τελεσθεί κανονικά».
Από την πλευρά τους, πηγές του Vox τόνισαν στο πρακτορείο Europa Press πως μολονότι αρχικά ο ιερέας «δεν έφερε αντίρρηση» στην παράκληση που είχε ζητήσει το κόμμα για σήμερα στις 11.00, χθες τους ανακοίνωσε πως «δεν θα την τελέσει κατόπιν διαταγής από την Αρχιεπισκοπή». Η παράταξη του Σαντιάγο Αμπασκάλ απέδωσε την αλλαγή τούτη πλεύσης «στον επικοινωνιακό θόρυβο» που έδωσε τον τόνο στις διαμαρτυρίες.
Το κόμμα υπογράμμισε πως θα «σεβασθεί» την απόφαση της Εκκλησίας, μολονότι «δεν την κατανοεί, ούτε τη συμμερίζεται» και δηλώνει «έκπληκτο» για την ακύρωση αυτή. «Εμείς δεν σκοπεύαμε να το εκμεταλλευθούμε πολιτικά», συμπλήρωσε.
Απεναντίας, το Vox προτίθεται να πραγματοποιήσει τις άλλες παρεμβάσεις του «για να ξυπνήσει συνειδήσεις»: σήμερα έχει προσκαλέσει στις 12.00 τοπική ώρα στην κεντρική πλατεία της Τριάνα σε συνέντευξη Τύπου, όπου θα αναγνωσθεί το μανιφέστο του για τις αμβλώσεις, και θα μοιρασθούν «εκατοντάδες κούκλες που αναπαριστούν ένα έμβρυο ηλικίας 14 μηνών», που αποδεικνύει πως ήδη είναι σχηματισμένος ένας ανθρώπινος οργανισμός, που η ζωή τους δεν πρέπει να αφαιρεθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com