29 Σεπ 2019

Απάντηση στον κο Κούλογλου, ευρωβουλευτή του Σύριζα

Ερώτηση προς την επίτροπο ψηφιακής οικονομίας και κοινωνίας, Μαρίγια Γκάμπριελ και προς τον επίτροπο για θέματα εκπαίδευσης και πολιτισμού, Τίμπορ Ναβράκσις, κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, σχετικά με τη διδασκαλία του μαθήματος της ιστορίας και των θρησκευτικών, μετά τις αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

Στην ερώτησή του ισχυρίζεται ότι σημειώνεται στην Ελλάδα "Επιστροφή σε εποχές σκοταδισμού". Φαίνεται ότι σκοταδισμός για τον κο Κούλογλου είναι η τήρηση των επιταγών του Συντάγματος που για μία άλλη φορά το ΣτΕ προστάτεψε.
Σκοταδισμός κύριε Κούλογλου είναι ο εμπαιγμός των Ελλήνων πολιτών από τον Σύριζα που όταν το ΣτΕ έκρινε τα προγράμματα Φίλη αντισυνταγματικά ο μέγιστος εκ των δημοκρατών κος Γαβρόγλου άλλαξε μερικές λέξεις στα προγράμματα Φίλη, έβαλε την δική του υπογραφή και τα παρουσίασε για νέα. Αν αυτό δεν είναι εξαπάτηση του ελληνικού λαού και προσβολή των θεσμών, τότε τι είναι;
   Ο κος Κούλογλου κατηγορεί την Υπουργό Παιδείας κα Κεραμέως για την δήλωσή της ότι:
«η εκμάθηση της ιστορίας δεν πρέπει να έχει χαρακτήρα κοινωνιολογικό, αλλά να αναπτύσσει την εθνική συνείδηση».
Φαίνεται ότι ο κος Ευρωβουλευτής δεν μπορεί να αντέξει στην ιδέα ότι θα σταματήσει η Κατήχηση και ο προσηλυτισμός στις αριστερές ιδέες στα ελληνικά δημόσια σχολεία, που μέσω της Ψυχολογίας, της Κοινωνιολογίας, της Ιστορίας και με την αρωγή των αριστερών δασκάλων και καθηγητών έκαναν πλύση εγκεφάλου υπέρ των αποτυχημένων μαρξιστικών ιδεών στους νεαρούς Έλληνες για δεκαετίες.
Ο κος Κούλογλου ισχυρίστηκε ακόμη ότι:"Τα  προγράμματα σπουδών  στο δυτικό κόσμο υιοθετούν ως σκοπό της ιστορίας  την καλλιέργεια της ιστορικής συνείδησης και σκέψης. Η «εθνική συνείδηση» θεωρείται υπόλογη για τον εθνικισμό και εμπόδιο για την ευρωπαϊκή συνύπαρξη." 
Θα υπενθυμίσουμε στον κο Κούλογλου ότι πριν λίγες ημέρες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε Ψήφισμα του σχετικά με "τη σημασία της ευρωπαϊκής μνήμης για το μέλλον της Ευρώπης"  καλεί την Επιτροπή και τα κράτη μέλη να εργασθούν για μια κοινή αντίληψη και διδασκαλία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης ως αντίδοτο στην καταστροφή που φέρνει ο ολοκληρωτισμός, τόσο ο ναζιστικός όσο και ο σταλινικός. Δεν αναφέρθηκε στην εθνική συνείδηση, ούτε το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ισχυρίστηκε  ότι οι Έλληνες πρέπει να πάψουν να είναι Έλληνες ή οι Ιταλοί να πάψουν να είναι Ιταλοί κ.ο.κ. Υπαίτιος για τις καταστροφές στην Ευρώπη είναι ο ολοκληρωτισμός και όχι η εθνική συνείδηση. Εσείς κε Κούλογλου προέρχεστε από ένα κόμμα που υποστηρίζει την κομμουνιστική ιδεολογία και τα μέλη του με περηφάνια ισχυρίζονται ότι είναι κομμουνιστές. Από εσάς και τους ομοίους σας  κινδυνεύει η Ευρώπη.  Οι ιδεολογικοί σας πρόγονοι, αυτά τα καθάρματα όπως ο Λένιν,  ο Στάλιν, ο Τρότσκι κατέστρεψαν τους λαούς τους και αιματοκύλισαν την Ευρώπη. Αυτό επισημαίνεται στο προαναφερθέν ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όταν αναφέρει ότι:
"οι πολίτες της Ρωσίας παραμένουν τα μεγαλύτερα θύματα του παρελθόντος κομουνιστικού καθεστώτος και η δημοκρατική ανάπτυξη θα εμποδίζεται όσο το σταλινικό καθεστώς εξωραΐζεται ή δοξάζεται."
   Δεν σχολιάζουμε κύριε Κούλογλου την εκτίμησή σας ότι η απόφαση του ΣτΕ αντίκειται στο ελληνικό Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Αποτελεί τουλάχιστον αλαζονεία και σίγουρα ασχετοσύνη εκ μέρους σας να κατηγορείται το ΣτΕ ότι δεν ξέρει τι επιδικάζει.
   Κύριε Κούλογλου παραμένετε ένας αμετανόητος κομμουνιστής. Από τύπους σαν εσάς κινδυνεύει η ευρωπαϊκή συνύπαρξη και όχι  από την  καλλιέργεια της εθνικής συνείδησης.
Ακόμη κάτι τελευταίο κύριε Κούλογλου. Όταν κάνατε αυτοκριτική για την ΕΡΤ που την είχατε μετατρέψει στον τηλεοπτικό βραχίονα της εφημερίδας "Αυγή"  είπατε ότι: «Χρειάζεται να διαβάζουμε Σαίξπηρ πιο συχνά». 
Όχι κύριε Κούλογλου δεν έχετε ανάγκη τον Σαίξπηρ. Ανάγκη έχετε την Βίβλο. Ίσως κατορθώσετε με την βοήθεια του Θεού να οδηγηθείτε μέσα απ΄αυτή στην Αλήθεια. Γιατί η Αλήθεια είναι πρόσωπο και ονομάζεται Ιησούς Χριστός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com