31 Οκτ 2018

Λαγκαδά Ιωάννης: Μη Ορθόδοξα τα νέα θρησκευτικά!

Ο Σεβ. Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης ήταν προσκεκλημένος σε πρωϊνή εκπομπή του ΣΚΑΪ προκειμένου να μιλήσει για την αναθεώρηση του Συντάγματος και το τραγικό περιστατικό στην Βόρειο Ήπειρο.
Στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων αν η πρόταση του Πρωθυπουργού για την προσθήκη στο Σύνταγμα της φράσης «ουδετερόθρησκο κράτος» πλήττει την Εκκλησία ο Σεβασμιώτατος απάντησε ότι όλοι δικαιούνται να έχουν τις απόψεις τους αλλά άλλο τι αναγγέλλουν και άλλο τελικά το τι θα συμβεί και πρόσθεσε ότι εφόσον ο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να τοποθετηθεί σχετικά με τις προτεινόμενες αλλαγές πολύ περισσότερο η Εκκλησία ως θεσμός που ιστορικά έχει διαδραματίσει σπουδαίο ρόλο στην Πατρίδα μας.

Η συζήτηση κατευθύνθηκε έπειτα στο γεγονός ότι η Εκκλησία έχει τόση ισχύ ώστε μετά από παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος «αποκεφαλίστηκε ο κ. Φίλης από Υπουργός». Ο Σεβασμιώτατος απάντησε ότι η Εκκλησία ούτε νομοθετεί ούτε παρεμβαίνει σε τέτοια ζητήματα και ότι η απομάκρυνση του κ. Φίλη οφειλόταν σε πολιτικά παιχνίδια.
Ωστόσο, οι δημοσιογράφοι υπαινίχθηκαν ότι ο κ. Φίλης έχει ταχθεί με την μερίδα που υποστηρίζει ριζικές αλλαγές, όπως συνέβη και με το μάθημα των θρησκευτικών. Ο Σεβασμιώτατος είπε με παρρησία τότε ότι «αυτό το μάθημα των θρησκευτικών δεν έχει καμία σχέση με την ορθόδοξη παράδοση»!
Για το ζήτημα του φονευθέντος στην Βόρεια Ήπειρο, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την λύπη του και είπε ότι η Ελληνική Πολιτεία θα πρέπει να κάνει οτιδήποτε μπορεί για την υπόθεση και τον ελληνισμό. Τότε του ανέφεραν ότι τελευταία επιθυμία του τεθνεώτος ήταν να χτιστεί ναός στο χωριό και ο Σεβασμιώτατος σχολίασε ότι αυτό δείχνει ποια είναι η παράδοση του τόπου μας όπου Εκκλησίας και Έθνος πορεύονται μαζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com