31 Αυγ 2018

Δυσαρεστημένος έφυγε από το Φανάρι ο Πατριάρχης Μόσχας

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν υποχωρεί στο θέμα της αυτοκεφαλίας της εκκλησίας της Ουκρανίας, φέρεται να τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προς τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο, ο οποίος αναχώρησε από το Φανάρι δυσαρεστημένος μεν, αλλά ικανοποιημένος για το ειλικρινές κλίμα, αναφέρουν εκκλησιαστικές πηγές στο ΚΥΠΕ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τη συνάντηση, που κράτησε 2,5 ώρες, μονοπώλησε το αίτημα της εκκλησίας της Ουκρανίας για απόσχιση από την εκκλησία της Ρωσίας, το οποίο βρίσκεται ενώπιον του Οικουμενικού Πατριαρχείου. 
Αναφέρουν, ακόμα, ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανέφερε στον Κύριλλο ότι ήδη το Φανάρι από τον Απρίλιο αποφάσισε παραχώρηση αυτοκεφαλίας στην εκκλησία της Ουκρανίας. Παρόλο που ο Πατριάρχης Μόσχας ζήτησε να συνεχιστεί ο διάλογος επί του θέματος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης φέρεται να του είπε πως «η φάση του διαλόγου έχει πλέον τελειώσει, είμαστε στη φάση της υλοποίησης των αποφάσεων».
 Πηγή: ΚΥΠΕ sigmalive 31/08/2018

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όταν η πολιτική υπεισέρχεται και στα εκκλησιαστικά-ποιμαντικά θέματα κλάφτα Χαράλαμπε, οδεύουμε μακράν της οδού, θολώνεται το τοπίο, η ομίχλη γύρω καθώς είναι πυκνή δε μπορεί να δει κανένας οδοιπόρος προς τα πού να πάει. Να πάει δεξιά ή να πάει αριστερά, τώρα βρίσκεται στη βασιλική οδό ή ήδη λοξοδρόμησε? Πόσο στ΄αλήθεια επίπονος, απρόσμενα τρεπτός και γεμάτος παγίδες ο δρόμος, όταν η βαθιά αντάρα κρύβει τον ήλιο!

Ανώνυμος είπε...

Έχουν σκεφτεί ποτέ οι επίσκοποι της Εκκλησίας, πόσο μειώνεται η αξιοπιστία τους μπροστά στο λαό, με κάποιες δημόσιες πολιτικές και άλλες πράξεις τους;
Ίσως όμως δεν τους ενδιαφέρει η γνώμη του λαού, αλλά τους ενδιαφέρει να έχουν καλές σχέσεις με τους ισχυρούς της ημέρας πάνω στη γη.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com