27 Αυγ 2018

Λωτοφάγοι και λωτέμποροι!


Σχετική εικόνα
Λωτοφάγοι* και λωτέμποροι!
Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει οι Έλληνες να ξεχάσουν αυτούς που τόσα χρόνια τούς ατίμασαν
Από τον Δημήτρη Παπαγεωργίου, Δημοσιογράφο
*Οι Λωτοφάγοι είναι λαός της ελληνικής μυθολογίας. Τα άνθη και οι καρποί του λωτού ήταν η κύρια τροφή των κατοίκων αυτού του νησιού, ένα ψυχοδραστικό ναρκωτικό που προκαλούσε ειρηνική απάθεια. Τον καρπό αυτόν πρόσφεραν στους ταξιδιώτες επισκέπτες τους, οι οποίοι στη συνέχεια έχαναν την επιθυμία της επιστροφής στην πατρίδα τους ή της συνέχισης του ταξιδιού τους.
Έχουν δίκιο οι του ΣΥΡΙΖΑ όταν ισχυρίζονται ότι δεν είναι Λωτοφάγοι. Το απέδειξαν όταν επέλεξαν τις Πρέσπες για την ατιμωτική ομώνυμη συμφωνία. Δεν ξεχνούν. Και δεν θέλουν να ξεχνούν. Θέλουν, όμως, να ξεχνούμε όλοι οι υπόλοιποι. Γιατί αυτό τους συμφέρει. Είναι πλέον σαφές ότι η ΔΕΘ θα σημάνει την έναρξη της προεκλογικής περιόδου στη χώρα. Κάθε είδηση που διοχετεύεται από την κυβέρνηση δείχνει ακριβώς αυτό. Και όλες οι ειδήσεις αυτές μαζί συνθέτουν μια συγκεκριμένη εικόνα για τον τρόπο με τον οποίον η κυβέρνηση σκοπεύει να διαχειριστεί αυτήν την περίοδο.

Είναι αλήθεια, δεν είναι Λωτοφάγοι στον ΣΥΡΙΖΑ. Ξέρουν τι θέλουν να πετύχουν και έχουν την τεχνογνωσία (ελέω και μετεγγραφών από το ΠΑΣΟΚ) πώς να το κάνουν. Και ίσως θα έχουν και το χρονικό παράθυρο να το κάνουν. Και τι είναι αυτό που θέλουν να κάνουν; Να γίνουν λωτέμποροι. Να «ταΐσουν» λωτό τους Έλληνες, τους οποίους χρόνια απομύζησαν προκειμένου να «ξεχάσουν» και να μην ολοκληρώσουν το ταξίδι στην Ιθάκη τιμωρώντας τους Μνηστήρες, αυτούς, δηλαδή, που χρόνια έτρωγαν την περιουσία τους και ατίμαζαν το σπίτι τους.
Δρώντας ως λωτέμποροι, θέλουν τώρα να ναρκώσουν τους Έλληνες. Να τους κάνουν να ξεχάσουν τόσο την κατασπατάληση της περιουσίας τους όσο και τις ατιμώσεις τους. Ατιμώσεις, όπως η παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας, η μετατροπή του ένδοξου Ελληνικού Στρατού σε ορντινάντσες των ΜΚΟ και ομήρους των απέναντι. Θέλουν να τους δώσουν τον λωτό της «κρατικής βοήθειας» για να τους καταστήσουν ομήρους του κράτους, θέλουν να τους μετατρέψουν σε «φυλακισμένους» της πολιτικής τους. Θέλουν οι λωτέμποροι αυτοί να τους στερήσουν την επιθυμία της ελευθερίας και να την αντικαταστήσουν με την επιθυμία του κρατικού βοηθήματος. Να τους κάνουν να πουν ότι καλά έκαναν και παραχώρησαν τα εθνικά δίκαιά μας, αφού εξασφαλίστηκε η ανοχή στο κόψιμο των συντάξεων. Και να παράξουν έναν λαό άβουλο, δίχως ταυτότητα, πέραν αυτής του υπηκόου που θα περιμένει από την κομματική νομενκλατούρα οδηγίες ως προς το τι θα σκέφτεται και πώς θα το λέει.
Το πρόβλημά μας, λοιπόν, δεν είναι με τους Λωτοφάγους. Είναι με τους λωτέμπορους! Α, και με αυτούς που δεν δείχνουν πρωτοβουλία ανάλογη με αυτή του Οδυσσέα, που απήγαγε όσους από τους ναύτες του είχαν φάει από το φρούτο αυτό και με το ζόρι τούς έβαλε στο καράβι για να γλιτώσουν!
dimokratianews27.08.2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com