28 Μαΐ 2017

Σχόλιο επι των δηλώσεων του Αρχιεπισκόπου Αθηνών για την ψευτοσύνοδο της Κρήτης

ΣΧΟΛΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΕΥΔΟΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Μεγάλη, μακαριώτατε, μεγίστη θα έλεγε κανείς, υπήρξε η ζημία που προκλήθηκε στο σώμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας ένεκα της συγκλήσεως και των αποφάσεων της θλιβερής "συνόδου" του Κολυμπαρίου.

Η διαβόητη αυτή "σύναξη προκαθημένων", όπως προσφυώς απεκλήθη, όχι μόνο  υπηρέτησε, διά των τελικών της κειμένων, την οικουμενιστική προοπτική και στοχοθεσία ενίων εκ των διοργανωτών και πρωτουργών της συγκλήσεώς της αλλά και υπονόμευσε την περιλάλητη "πανορθόδοξη ενότητα" για την οποία, κατά τα άλλα, εκόπτοντο οι υποστηρικτές της.
Μεγάλη, επίσης, μέγιστη για την ακρίβεια, είναι και η ευθύνη που βαρύνει προσωπικώς υμάς μακαριώτατε αλλά και τη συντριπτική πλειονότητα των μελών της αντιπροσωπείας της κατ Ελλάδα Εκκλησίας στην προαναφερθείσα ψευδο-σύνοδο ένεκα της απροσδοκήτου, ανεπιτρέπτου και προδοτικής μεταβολής της στάσεως υμών των ποιμένων αναφορικώς με το ζήτημα των σχέσεων Ορθοδοξίας και αιρέσεων εν αντιθέσει και παρά τα αποφασισθέντα κατά τη συνέλευση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας τον Μάιο του 2016 κατόπιν της ασκήσεως καταθλιπτικών πιέσεων εκ μέρους των αρχιτεκτόνων της οικουμενιστικής προδοσίας και εχόντων, από ετών, υποστεί εκκλησιολογικό ναυάγιο, γνωστών και μη εξαιρετέων πατριάρχου Βαρθολομαίου και του "στιβαρού βραχίονός του", μητροπολίτου Περγάμου Ιωάννη. Σε σχετική ευθαρσή καταγγελία προέβη ο μητροπολίτης Καλαβρύτων, τόσο επί συνόδω όσο και δημοσία.
Πρόκειται, αναντιλέκτως, για σκάνδαλο ολκής και σας είναι γνωστός ο κυριακός-αγιογραφικός λόγος περί σκανδάλων και σκανδαλοποιών...
Μεγάλη, επιπροσθέτως, μεγίστη οπωσδήποτε,τυγχάνει και η ένταση της εκ των προτέρων καταδικασμένης σε παταγώδη αποτυχία επιχειρήσεως που έχει αναληφθεί εδώ και πολύ καιρό από τους υπερμάχους της ληστρικής "συνόδου" προκειμένου να επιβληθεί το ανύπαρκτο κύρος της στις συνειδήσεις των μελών του εκκλησιαστικού σώματος τη στιγμή κατά την οποία το μέγιστο μέρος του Ορθοδόξου κόσμου ούτε καν συμμετείχε, διά των τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών, στις εργασίες της. Στα πλαίσια της εργώδους, και γιατί όχι λυσσώδους αυτής επιχειρήσεως και προσπαθείας, έχει εξαπολυθεί και ένα κύμα δυσφημήσεως, απαξιώσεως, περιθωριοποιήσεως και στοχοποιήσεως εκείνων των συλλογικοτήτων και των εκκλησιαστικών και θεολογικών παραγόντων που αντιτίθενται με την επιβεβλημένη σφοδρότητα σε αυτήν.
Τέλος, μεγάλη, μεγίστη αναντιλέκτως, είναι η ευθύνη έναντι Θεού και ανθρώπων όσων πρωτοστάτησαν στην προπαρασκευή, τη σύγκληση και τις εργασίες της ψευδοσυνόδου. Όσων διατύπωσαν και όσων ενεκριναν τα προβληματικά και προδοτικά της τελικά κείμενα-αποφάσεις. Όσων προπηλάκισαν τους αντιδρώντες επισκόπους καθώς και εκείνων που άσκησαν καταθλιπτικές πιέσεις . Όσων ευτέλισαν κάθε έννοια συνοδικότητος και αντιπροσωπευτικότητος διά της συντάξεως και αποδοχής του επαισχύντου κανονισμού λειτουργίας της. Όσων δέχθηκαν να δαπανηθεί τόσο πολύ χρήμα. Όσων ανέχθηκαν να ψυχαγωγούνται, στο περιθώριο της "συνόδου" με τα..."ψυχωφέλιμα" άσματα της κας Φαραντούρη... Όσων ανέχθηκαν την ασφυκτική και καταθλιπτική παρουσία ενστόλων καθώς και την παρουσία συνεργατών της CIA που "κόσμησαν" την αντιπροσωπεία του πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως καθώς και γυναικών κατά τα πρότυπα των μεγάλων συνόδων του παρελθόντος βεβαίως-βεβαίως...
Ιδού, λοιπόν, πόσο "μεγάλη" υπήρξε η "σύνοδος" της Κρήτης!!!
Υ.Γ.: και μία σχετική νότα φαιδρότητος εντός του γενικού ζόφου που μας μαστίζει:( ΕΔΩ ) Ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος ισχυρίζεται ότι ο πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι ο εγγυητής της ενότητας ολοκλήρου της Ορθοδοξίας...
…………………………………………………….
Δείτε και: -Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Μεγάλο γεγονός για την Εκκλησία η Σύνοδος του Κολυμπαρίου, αφού προετοιμαζόταν πολλά χρόνια…

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ως ορθοδοξοι βαπτισμένοι χριστιανοι ειμαστε δουλοι του Κυριου και Σωτηρος ημων Ιησου Χρστου με ότι αυτό συνεπάγεται,δεν ειμαστε όμως δουλοι των αιρεσιαρχών πατριαρχων και κληρικων της παναιρεσεως του οκουμενισμου για να μας βαλουν τυφλοπανι και να μας μαστυγωνουν με το μαστυγιο για να τους ακολουθήσουμε στην παναιρεσι του οικουμενισμού, Είναι οικτρα γελασμένοι αν πιστευουν ότι θα τους ακολουθήσουμε,παντως ηλιθιοι δεν ημαστε όπως αυτοι νομιζουν.
Λεμε όχι στην παναιρεσι του οικουμενισμού και προσυπαγραφουμε ,ότι δεν θα τους ακολουθήσουμε οση βια και μεταχειριστούνε.
Ειμαστε υποχρεωμένοι εως θανατου να κρατησουμε την απαξ παραδοθησα τοις αγιοις πιστη,απο τον Κυριο μας Ιησου Χριστο, τους Αγιους Αποστολους και τους Αγιους Πατερες και των Αγιων Πατερων που συνεταξαν τα δογματα την Μιας Αγιας Καθολικης και Αποστολικης Εκκλησιας ,δηλαδή της Ορθοδοξιας.

Ανώνυμος είπε...

Γιατρέ μου κάτι καλό θα βγει από όλη αυτή την υπόθεση.
Οι Ιεράρχες με τη στάση τους ωθούν το λαό να ξυπνήσει.
Αισθάνομαι πως πλησιάζει ο καιρός που ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί θα χρειαστεί να ομολογήσουμε με παρρησία την πίστη μας στο Χριστό.
Έρχεται η ώρα που θα έχουμε όλοι την ευκαιρία μας να πάρουμε θέση.
Ίσως να βρισκόμαστε στις μέρες που η γνήσια ομολογία και το μαρτύριο, μας γλυτώσουν από το πλήθος των αμαρτιών μας.
Ας δώσει ο Θεός δύναμη σε όλους.

Ανώνυμος είπε...

Μιλούν για μαρτύριο από τα πλήκτρα του υπολογιστή βολικά και χαλαρά ανώνυμοι, επειδή καταφέρονται κατά κληρικών και όχι μόνο για λόγους της κατά φαντασίαν αίρεσης του οικουμενισμού!!
Θέλετε να δείτε μάρτυρες εσφαγμένους για το Αρνίο αγαπητοί. Πάτε στους αδελφούς την Κοπτικής Εκκλησίας τους διαθέτει σε αφθονία δυστυχώς. και μην έχετε άγχος δε θα τους βάλει διαγώνισμα στη Δογματική ο Κύριος. Για το μονοφυσιτισμό του χθες άλλοι θα δώσουν λόγο.

Ανώνυμος είπε...

Η μεγάλη αυτή ζημιά που προκάλεσε αυτή η δήθεν "μεγάλη" ψευδο-σύνοδο εκδηλώνεται μεταξύ άλλων και με τη νέα παρρησία και ενίοτε αναισχυντία των αιρετικών παπικών έναντι των Ορθοδόξων που ομολογούν την θεόδοτη πίστη τους.

Αντιοικουμενιστής είπε...

Αι άθλιαι δηλώσεις του μακαριοτάτου καταδεικνύουν δια του πλέον σαφεστάτου τρόπου ότι η οικονομική κρίσις είναι τεχνητός και επεβλήθη εις τους Ορθοδόξους Έλληνας δια την παντελήν απάλειψιν της Ορθοδοξίας, την καταστροφήν της Ελληνικής Γλώσσης και την καίριαν παραχάραξιν της Ελληνικής Ιστορίας. Δυστυχώς πρόθυμοι συνεργοί εις το ανίερον αυτόν έργον αποδείχθησαν τινές μεγαλορασοφόροι, οίτινες εφύλαξαν τα κρύφια και τα μύχια των καρδιών των δια τας "κρισίμους" ταύτας στιγμάς. Η Ελληνική Ιστορία θα εμέσει εκ των σελίδων της άπαντας τους επινοήσαντας και θέσαντες εις εφαρμογήν το σχέδιον της καλουμένης "οικονομικής κρίσεως" καθώς και τους ποικιλονύμους συνεργούς των. Αδελφοί, φεύγετε τους οικουμενιστάς, τους φιλοοικουμενιστάς και τους κρυφοοικουμενιστάς ως τις φεύγη εκ του όφεως, γρηγορείτε και προσεύχεσθε...

The Cave Dweller είπε...


Προς 29 Μαΐου 2017 - 8:34 π.μ.

Γράφετε : " Πάτε στους αδελφούς την Κοπτικής Εκκλησίας "

Συγνώμη που σας ρωτάω, αλλά θεωρείται τους Μονοφυσίτες Εκκλησία ?

Το Σύμβολο της Πίστεως γνωρίζετε τι ακριβώς λέει ?

Μήπως νομίζετε ότι οι Πατέρες της Εκκλησίας που τους καταδίκασαν ως αιρετικούς έχουν λιγότερη αγάπη από εσάς που τους θεωρείτε αδελφούς σας ?

Μήπως απλά τρολάρετε ? (Αυτός είναι ο καλύτερος δυνατός λογισμός που μπορώ να κάνω για εσάς)

Ανώνυμος είπε...

Προς ανώνυμο 8:34: αγαπητέ, μολονότι διά του σχολίου σας δεν απευθυνθήκατε στον υποφαινόμενο αλλά σε έτερο ανώνυμο σχολιαστή της αναρτήσεως τολμώ να προβώ στην παρατήρηση ότι η τοποθέτησή σας υποκρύπτει μία τάση υποτιμήσεως της δογματικής μας διαφοράς με τους Κόπτες. Αλλά τα δόγματα αποτελούν ουσιώδεις όρους της σωτηρίας μας. Όπως γράφει και ο άγιος Κύριλλος Ιεροσολύμων "η χριστιανική ζωή εξαρτάται από αυτά τα δύο, ΔΟΓΜΑΤΑ ΟΡΘΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΓΑΘΕΣ. Και ούτε τα δόγματα χωρίς τα αγαθά έργα είναι ευπρόσδεκτα στο Θεό, ούτε τα καλά έργα που γίνονται χωρίς τα ορθά δόγματα τα δέχεται ο Θεός".
Γράψατε, επίσης, για "κατά φαντασίαν αίρεση του οικουμενισμού". Αν είναι δυνατόν! Τόσος και τέτοιος θόρυβος για κάτι φανταστικό;
Πού το πάτε το consensus των νεοτέρων αγίων αλλά και των καταξιωμένων στη συνείδηση του πιστού λαού πνευματικών πατέρων αναφορικά με την ύπαρξη του ρεύματος του οικουμενισμού και την επικινδυνότητα που αυτός συνεπάγεται για το εκκλησιαστικό σώμα;
Όχι μόνο δεν πρόκειται απλώς για αίρεση αλλά για παναίρεση και αναίρεση του χριστιανισμού ως προσφυέσφατα έφη ο όσιος Ιουστίνος Πόποβιτς.
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Στον 8.34 π.μ.
οσοι σαν και σενα είναι καλα βολεμένοι από τους οικουμενιστας με θεσεις ,χρημα ,αξιωματα,βαλατε τυφλοπανη και δεν βλέπετε τον οικουμενισμο σαν αιρεσι,και αφου εχει αμβλυνθεί το θρησκευτικο σας αισθημα βλέπεται ολους τους αιρετικούς ακομη και τους αλλοδοξους ως πνευματικους αδελφους σας και αγιους,ειστε οι ανθρωποι της αγαπης ,από πολύ αγαπη εξισώνετε και τον Χριστο με τους μυστας των αλλων θρησκειων και αυτό δεν το βλέπετε,ολους τους αγαπάτε εκτος από το Χριστο,εσεις καταφέρεστε εναντιον του Χριστου ,των Αγιων Πατερων ,που θεσπισαν τα δογματα της πιστεως ,ως πλανηθεντας υπο του οφεως και μας λετε ότι καταφερόμαστε εναντιον των κληρικων,οι κληρικοι που εκφραζουν αυτου του είδους αποψεις υποτιμουν και καταφεροντε εναντιον του ιδιου εαυτου τους.
Εμεις καταφερόμαστε εναντιων της πλανης και των αιρεσεων.
Η συνειδησις είναι αυτή που κατακρινη τον ανθρωπο ,αυτή τον καταδικαζει,εκτος και αν εχει καυτηριαστει η συνειδησι των οικουμενιστων και απολαμβανουν οσα εναντιον του Χριστου και των Αγιων Πατερων και της πιστεως κηρυτουν.

κρις ζογλοπιτης είπε...

Μην κουράζεται τον Αρχιεπίσκοπο ασχολείται με την λιμνοθάλασσα του Καλοχωριου και την ανάπτυξη της περιοχής καθώς και του λιμανιού της Θεσ/νικης και να υποδείξει στον κόσμο να επισκεφτεί τον συγκεκριμένο χωρο....... με τον αληθινό αντίκτυπο και τα πραγματικά αποτελέσματα της συνόδου θα ασχολείται τώρα!!!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com