27 Σεπ 2015

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας, Σίας Αναγνωστοπούλου για τις αλλαγές στην απαλλαγή από τα θρησκευτικά

Στο Σιδηρόκαστρο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
Στην πόλη του Σιδηροκάστρου έφτασε στις 20:00 περίπου το βράδυ ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος προκειμένου να παραβρεθεί στην φιλανθρωπική συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος και την Κυριακή το πρωί να ο τελέσει τα εγκαίνια του Ιερού Παρεκκλησίου Ύψωσης Τιμίου Σταυρού στο οχυρό Ιστίμπεη που έχτισε ο Μητροπολίτης Μαντινείας Αλέξανδρος ο οποίος υπηρέτησε εκεί τη στρατιωτική του θητεία. 
Σε δηλώσεις του ο κκ Ιερώνυμος τόνισε : "Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί είμαστε πρώτα απ΄ όλα στη Μακεδονία και δεύτερον στο Σιδηρόκαστρο και τρίτον γιατί είμαστε κοντά σ΄έναν αδελφό εν Χριστό Μητροπολίτη, τον Σεβασμιώτατο τον δικό σας τον κύριο Μακάριο και ερχόμαστε για πολλούς λόγους. 

Πρώτα απ' όλα να αναπνεύσουμε μακεδονικό αέρα, δεύτερο να πάμε στα θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου Ύψωσης Τιμίου Σταυρού στο οχυρό Ιστίμπεη, να σας ακούσουμε, να σας χαρούμε διότι έχω πολλές ωραίες αναμνήσεις, τις ωραιότερες από την περιοδεία που έκανα από την συμπλήρωση των 100 ετών από τους Μακεδονικούς Αγώνες, σε όλη τη Μακεδονία και σήμερα και αύριο όλα αυτά που θα ζήσουμε θα αναβαπτιστούμε. Ευχαριστούμε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μακάριο και για την πρόσκληση και για την αγάπη του και για την φιλοξενία του και με την ευκαιρία αυτή ευχαριστούμε τον Μητροπολίτη Μαντινείας Αλέξανδρο για την συντήρηση του Ιερού Παρεκκλησίου."
Κατά την διάρκεια των δηλώσεων του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απάντησε και για το θέμα του προσφυγικού λέγοντας χαρακτηριστικά: "Είναι ένα πρόβλημα μεγάλο, εγώ νομίζω πως θα είναι το πρόβλημα του αιώνος και η ανησυχία είναι μεγάλη γι αυτά που θα ακολουθήσουν, διότι έχουν προηγηθεί τέτοιες μετακινήσεις και τον 5ο μχ αιώνα, ήταν η μετακίνηση των λαών. Ξανά ζούμε πάλι μαι τέτοια κατάσταση και θέλει πολλή συζήτηση, πολλή προσοχή και πολύ θάρρος.
Ο Αρχιεπίσκοπος μάλιστα κλήθηκε να σχολιάσει και τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας, Σίας Αναγνωστοπούλου που έκανε λόγο για τις αλλαγές στην απαλλαγή από τα θρησκευτικά για το συγκεκριμένο ζήτημα επεσήμανε ο κκ Ιερώνυμος επεσήμανε: " Το Υπουργείο θα έχει αυτή την πρόθεση, κάποια κυρία που έχει ορισμένες ιδέες στο μυαλό της" και συνέχισε: "Αρμοδιότητες παίρνει κανείς μόνος του- Αρμόδιο είναι το Σύνταγμα πρέπει οι Έλληνες επιτέλους να σοβαρευτούμε και να μην ακούμε τις ανοησίες του ενός και τους άλλου. Το Σύνταγμα κανονίζει ποια ειναι πορεία αυτού του κράτους και λέει το Σύνταγμα ότι η παιδεία μας πρέπει να είναι εθνική, χριστιανική, ελληνικοχριστιανική παιδεία. Δεν μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι θέλει. Αν θέλουμε να τα αλλάξουμε αυτά τα πράγματα, θα αλλάξει το Σύνταγμα αλλά το Σύνταγμα δεν αλλάζει μια λέξη, θα περάσει πρώτα από τις καρδιές μας και τις καρδιές των Ελλήνων. Αν δεν θέλουνε παπάδες, αρχιερείς, αν δε θέλουν θρησκευτικά, αν δεν θέλουν όλο αυτόν το πολιτισμό, την ιστορία μας κτλ. Οι Έλλήνες θα αποφασίσουν και αν το αποφασίζουν στην αλλαγή του Συντάγματος τότε τα κουβετιάζουμε.
Τέλος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναφέρθηκε και για το έργο της εκκλησίας υπογραμμίζοντας: "Η Εκκλησία πάντοτε είχε το ίδιο έργο. Από την αρχή που ιδρυθήκαμε από τον Κύριο μας στη διάβα των αιώνων, σήμερα περισσότερο εδώ στην Ελλάδα γιατί υπάρχει ανάγκη από τις συγκυρίες. Όλες οι Μητροπόλεις από τη μια άκρη στην άλλη άκρη της Ελλάδος εργάζονται γι αυτόν τον λαό και να εργαστούμε μέχρι το τέλος, ώστε να μην υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος που να μην έχει έναν πιάτο φαγητό!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

...Ἡ διάταξη τοῦ ἄρθρου 16§2 τοῦ Συντάγματος, ἡ ὁποία ὁρίζει ὅτι «ὁ σκοπὸς τῆς παιδείας εἶναι… ἡ ἀνάπτυξη (ἐκτὸς τῶν ἄλλων) τῆς θρησκευτικῆς συνειδήσεως τῶν Ἑλλήνων», παραπέμπει κατὰ νομικὴ ἀναγκαιότητα στὸ προοίμιο τοῦ Συντάγματος, τὸ ὁποῖο ὡς ἀκραιφνῶς ὀρθόδοξο χριστιανικὸ καθορίζει ὁμοτρόπως τὴν θρησκευτικὴ συνείδηση τῶν Ἑλλήνων....
H ὀρθόδοξη πίστη ταυτίσθηκε πλέον μὲ τὴν ἐθνικὴ συνείδηση τῶν Ἑλλήνων, καὶ γι’ αὐτὸ τὸν λόγο τὸ Γένος ξεσηκώθηκε κατὰ τοῦ Τούρκου κατακτητῆ γιὰ δύο λόγους συνυφασμένους ἀρρήκτως μεταξύ τους: «Γιὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστη τὴν ἁγία καὶ τῆς Πατρίδος τὴν ἐλευθερία». Ἀφοῦ ὅμως τὸ Γένος τῶν Ἑλλήνων ἐπαναστάτησε καὶ «γιὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστη τὴν ἁγία» κατέστη πλέον ἀναγκαῖο ἐπακόλουθο τῆς ἐθνικῆς μας ἐπανάστασης ἡ πολιτειακὴ ὀργάνωση τοῦ νεοσύστατου ἑλληνικοῦ Κράτους νὰ ἔχει ὡς βάση τὴν πίστη τοῦ ἐπαναστατημένου Λαοῦ μας στὸ ὄνομα Τοῦ Τριαδικοῦ Θεοῦ, τὴν ὁποία ὁ Λαός μας θέλησε νὰ διακηρύξει προοιμιακῶς στὸ Σύνταγμά του!
Ἔτσι τὸ προοίμιο τοῦ Συντάγματος εἶναι ἀρρήκτως συνυφασμένο μὲ τὴν ἐθνικὴ καὶ θρησκευτικὴ συνείδηση τοῦ Λαοῦ μας καὶ γι’ αὐτὸ ἔχει αὐξημένη συνταγματικὴ ἰσχύ, ἡ ὁποία τὸ καθιστᾶ ἀπαραβίαστο καὶ γι’ αὐτὸ ἀναλλοίωτο καὶ μὴ ἀναθεωρητέο περισσότερο ἀπὸ κάθε ἄλλη μὴ ἀναθεωρητέα διάταξη τοῦ Συντάγματος. Διότι ἡ ἀναθεώρηση τοῦ προοιμίου τοῦ Συντάγματος θὰ σήμαινε τὴν κατάργηση τοῦ ἴδιου τοῦ κυρίαρχου Λαοῦ καὶ τὴν αὐτοκατάλυση τοῦ ἑλληνικοῦ Κράτους!.. AYTA ΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΣ Β.ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Σιγά τα ωά!
Ήπια αντίδραση του αρχιεπισκόπου.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΟΥ ΜΕΝΕΤΟΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΕΡΟΒΡΑΣΤΑ
ΑΥΤΗ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΟΝΟΜΑΣΑΤΕ ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΑΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣΕ
ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΚΙΣΘΕΙΣΑ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΗΠΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΟΠΩΣ ΕΣΧΟΛΙΑΣΕ Ο ΑΝΩΤΕΡΩ

Αντιοικουμενιστής είπε...

Να χαίρονται τας αγκαλιάς και τους μεγάλους ασπασμούς με τον Τσίπραν και με έτερα εκκλησιομάχα και αντορθόδοξα στελέχη του σύριζα ο αρχιεπίσκοπος και εις έτερος ικανός αριθμός ιεραρχών... Αδελφοί, ο στόχος δεν είναι η κατάργησις του μαθήματος των θρησκευτικών αλλά η αντικτάστασίς του εκ του ητοιμασμένου προ πολλού "καιρού", μαθήματος της θρησκειολογίας. Σας τα έχω γράψη εδώ και χρόνια. Το μνημόνιον και η δήθεν οικονομική κρίσις είναι τεχνητή, προκειμένου να "εξευρωπαϊσθούμε" δηλαδή να εκφραγκιστούμε οικειοθελώς... Αδελφοί, γρηγορείτε και προσεύχεσθε...

Ανώνυμος είπε...

Δεν βαριεστε!Η Ορθοδοξη εκκλησια εχει τροπους να διδαξει κεινους που θελουν μεσα στα κατηχητικα κ στις συναθροισεις νεοτητας,με συστημα,με μερακι,με αγαπη,με φυλλαδια που θα λαμβανουν ολοι ,οπς τα κατηχητικα σε καποιες περιοχες!Με αυτους δεν βρισκεις ακρη,ακρη ουτε μεση,τιποτε δεν εχουν να προσφερουν,μονον να παιρνουν ειναι!Μου αρεσει που εξισωθηκαμε με τις αλλες ψευδοδαιμονιες ! Το αντιρατσιστικο φταιει ,ειμαστε ρατσιστες,παει κ τελειωσε!Πρεπει να αναβαθμισουμε κ τους αλλους,μη πεις! Και το μονο που καταφεραμε με τις συνεχεις συγκαταθεσεις,να εκσφενδονισθη η δικη μας Πιστη,μαλιστα! Ο κυριος Τσιπρας ,εκοπτετο πριν τις εκλογες πως ο Αρχιεπισκοπος Αθηνων ειναι ο καλυτερος Αρχιεπισκοπος που'χει περασει απο την Ελλαδα.Για να παρει ψηφους το ειπε,οχι για να ξερουμε εαν κ ποσο θελει να συνεργαστει με την εκκλησια! Να γνωριζει πως η Ελλαδα ειναι Ορθοδοξη και κρατα Ευαγγελιο.Εαν αυτου το κομμα ειναι το Ευαγγελιο,να μη χαιρεται και χαμογελα και παιρνει ψηφους απο το χαμογελο του,τα λαθη πληρωνονται!

Ανώνυμος είπε...

Για τον Οικουμενισμο γκιχ δεν εβγαλε.Για την εορτη των Τριων Ιεραρχων ουτε. Μηπως τιμαται Αρχ.Ιερωνυμε τον Ι.Χρυσοστομο.?Αν θα μου απαντουσατε ναι τοτε λετε ψεματα.Γιατι δεν αγαπατε ουτε τον Πατριαρχη Βαρθολομαιο να τον βγαλετε απο την πλανη.Ετσι εκανε ο Ι.Χρυσοστομος περι αγαπης εσεις δειχνετε αδιαφορια στους παντες.Αδιαφορια = Κακια , μισος.
Καλη μετανοια.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com