25 Σεπ 2014

Συνελήφθηκε ο παπικός “αρχιεπίσκοπος” Wesolowski για παιδεραστία

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΚΕ Ο ΠΑΠΙΚΟΣ ‘’ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ’’  WESOLOWSKI ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ
Η Vatican insider ημερομηνίας 24 Σεπτεμβρίου 2014, σε άρθρο του Giacomo Galeazzi, που τιτλοφορείται (WESOLOWSKI RISCHIA  ANNI PER ABUSI E MATERIALE PEDOPORNOGRAFICO) και μεταφράζεται (Ο WESOLOWSKI ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΜΕ ΦΥΛΑΚΙΣΗ 7 ΕΤΩΝ ΓΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΗΛΙΚΩΝ  ΚΑΙ  ΠΑΙΔΙΚΗ  ΚΑΙ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ), αναφέρεται ευθαρσώς στην πιθανή φυλάκιση   του πρώην παπικού νούντσιου.

Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου  του Βατικανού πατέρας Federico Lombardi  αναφέρει ότι «ο Πολωνός αρχιεπίσκοπος Joseph Wesolowski, τέθηκε υπό κατ’οίκον περιορισμό στο Βατικανό, με καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας».
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Πολωνός αρχιεπίσκοπος Joseph Wesolowski, διετέλεσε αντιπρόσωπος (νούντσιος) του Πάπα.  Ο αρχιεπίσκοπος Joseph Wesolowski, σύμφωνα με τη λεγόμενη «Αγία Έδρα» είναι υπεύθυνος για τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων στον Άγιο Δομίνικο, στον οποίο μέχρι το περασμένο χρόνο ήταν διπλωματικός αντιπρόσωπος του Πάπα. Το ατόπημα αποδεικνύεται μέγιστο:  «Ο αντιπρόσωπος του Πάπα, που αυτοσχυρίζεται ότι είναι ‘’αντιπρόσωπος’’ του Χριστού;» 
Όπως αναφέρει το σχετικό άρθρο, ο αρχιεπίσκοπος Joseph Wesolowski αντιμετωπίζει κίνδυνο φυλάκισης 7 ετών περίπου.  Στο πρωτοσέλιδο άρθρο, γίνεται αναφορά για ύπαρξη αποδεικτικών στοιχείων. 
Να σημειώσομε την καταδίκη του Βατικανού από τον ΟΗΕ, τον περασμένο Φεβρουάριο του 2014, για προστασία παιδεραστών ‘’ιερέων’’.   Ο ΟΗΕ αναφέρθηκε σε «συστηματική συγκάλυψη» της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από παπικούς ιερείς.  Η αναφορά του ΟΗΕ υπεδείκνυε ως αιτία της συγκάλυψης την βατικάνειο πολιτική.
Η κατακλείδα του άρθρου του Giacomo Galeazzi «Ο Wesolowski είναι ο πρώτος επίσκοπος που συλλαμβάνεται στη σύγχρονη εποχή» (Wesolowski è il primo vescovo arresto in Vaticano in epoca contemporanea), καταδεικνύει το σκόπιμο της ολιγωρίας, αλλά και το μέγεθος της εκκοσμίκευσης που ταλανίζει το Βατικανό.  Να αναφέρομε ότι στην έκθεση της Επιτροπής του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού (Φεβρουάριος 2014), εξεφράζετο ξεκάθαρα η ανησυχία κατά πόσο το Βατικανό θα αναγνωρίσει την έκταση των εγκλημάτων παιδεραστίας.  Θεωρώ οιονδήποτε επιπρόσθετο σχολιασμό περιττό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com