25 Σεπ 2014

Ανθελληνική προπαγάνδα στα αλβανικά σχολεία: παρουσιάζονται εδάφη της Πατρίδας μας ως αλβανικά!


Ανθελληνική προπαγάνδα στα αλβανικά σχολεία: παρουσιάζονται εδάφη της Πατρίδας μας ως αλβανικά!

Ανθελληνική προπαγάνδα στα αλβανικά σχολεία: παρουσιάζονται εδάφη της Πατρίδας μας ως αλβανικά!
ΓΕΝΙΚΑ: Kαι όμως οι Αλβανοί επιμένουν να θεωρούν ελληνικές πόλεις δικές τους και αυτό διδάσκουν στα σχολικά βιβλία τα παιδιά τους. Έτσι, ακόμα και τα “φρέσκα” σχολικά βιβλία της όμορης χώρας βρίθουν αλυτρωτικών αναφορών και χαρακτηρισμών περί εδαφών μέσα στην Ελλάδα που τους... ανήκουν.
ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΕΣ Α-ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ: Παρά το γεγονός ότι επί υπουργίας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου η ομόλογός του υπουργός Παιδείας, Λιντίτα Νικόλα είχε συμφωνήσει να απαλειφθούν όλοι οι χαρακτηρισμοί από τα σχολικά βιβλία, τούτο φαίνεται πως έμεινε κενό γράμμα, όχι βέβαιώς για εμάς [που έχουμε μικρούς Αλβανούς ή και Πακιστανούς να πρωταγωνιστούν στα αναγνωστικά από την Ά Δημοτικού(!)], αλλά για ΄κείνους!

Η ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ: Αναφερόμαστε στο βιβλίο Γεωγραφία Αλβανίας. Εκεί στην τελευταία παράγραφο της σελίδας 4 αναφέρονται ως αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα οι: Τσαμουριά, Κόνιτσα, Καστοριά, Φλώρινα, κ.ά,. Νωρίτερα αναφέρεται το βιβλίο εκτενώς και στις “αλβανικές περιοχές” της Σερβίας, του Μαυροβουνίου και της "Μακεδονίας", δηλαδή των Σκοπίων. Στη σελίδα 7 υπάρχει αναφορά στην Πρεσβευτική Διάσκεψη του Λονδίνου το 1913 που όπως λέει "μοίρασε τα αλβανικά εδάφη στα γύρω κράτη"! Για να τονιστεί λίγο πιο κάτων πως “Εθνικά, πολιτισμικά και γεωγραφικά η Αλβανία εκτείνεται μέχρι την Πρέβεζα”! Στη σελίδα 8 υπάρχουν ιστορικές αναφορές, με την περιγραφή “απόδοσης της αλβανικής περιοχής της Τσαμουριάς στην Ελλάδα το 1913”!. Δεσπόζει κάτω αριστερά ο πολιτικός χάρτης των αλβανικών περιοχών [ΦΩΤΌ].

Στη σελίδα 29 υπάρχουν στοιχεία “μαϊμού” απογραφών για τον πληθυσμό "αλύτρωτων αλβανικών περιοχών", μεταξύ των οποίων και πάλι η Τσαμουριά [Θεσπρωτία και Πρέβεζα]. 
Στις σελίδες 134-135 έχουμε ιδιαίτερο αφιέρωμα με γεωγραφικά, πληθυσμιακά και οικονομικά στοιχεία για τις "αλβανικές περιοχές της Ελλάδας" με φωτογραφίες από Ηγουμενίτσα και Πάργα! Συνέχεια διαβάζουμε, στις σελίδες 10-11, πάλι ιστορικές αναφορές για την Ήπειρο από την αρχαιότητα [μήπως κι ο βασιλιάς Πύρρος ήταν Αλβανός;;;], ως το 1913 όταν οι Πρεσβευτές των Μεγάλων Δυνάμεων άφησαν τις περιοχές αυτές της Αρμπερίας (sic) εκτός αλβανικού κράτους. Tέλος στις σελίδες 188-190, όπως και της 9ης τάξης, έτσι και το βιβλίο Γεωγραφίας της 12ης τάξης κλείνει με φωτογραφίες της Ηγουμενίτσας και της Πάργας, γράφοντας διάφορα στοιχεία για την "σκλάβα Τσαμουριά"! Ακούτε κύριοι του Υπουργείου [πρώην Εθνικής] Παιδείας!!

1 σχόλιο:

ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΕΓΑΚΗΣ είπε...

Ξέρω και το όνομα της Αλβανίδας συγγραφέα: Mariz Repusi.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com