28 Ιουλ 2014

Πάπας Φραγκίσκος: «Το Άγιο Πνεύμα εμπνέει την διαφορετικότητα στην Εκκλησία… »



Πάπας Φραγκίσκος: Nα ξεπεραστούν οι διαχωρισμοί στις χριστιανικές εκκλησίες
«Εντολή του ίδιου του Ιησού η ενότητα των χριστιανών» είπε ο ποντίφικας από τη Νάπολη
«Η ενότητα των χριστιανών είναι βασικής σημασίας, διότι αυτή είναι η εντολή του ίδιου του Ιησού», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πάπας Φραγκίσκος κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην πόλη της Καζέρτα, κοντά στην Νάπολη.
Ο ποντίφικας ανέφερε επίσης ότι «πρέπει να ξεπερασθούν οι διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στις διάφορες χριστιανικές εκκλησίες, οι οποίες δεν γεννήθηκαν χωρισμένες», προσθέτοντας πως για να επιτευχθεί ο κύριος, αυτός στόχος «πρέπει να αναζητηθεί κάποιος καινούριος τρόπος».

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι «το Άγιο Πνεύμα εμπνέει την διαφορετικότητα στην Εκκλησία. Η διαφορετικότητα είναι ωραία αλλά, παράλληλα, το Άγιο Πνεύμα εμπνέει και την ενότητα. Και έτσι η Εκκλησία είναι μία, ενωμένη. Για να χρησιμοποιήσουμε έναν ωραίο όρο, πρόκειται για μια συμφιλιωτική διαφορετικότητα».
Απευθυνόμενος σε μέλη της ιταλικής Εκκλησίας της Πεντηκοστής, ο πάπας Χόρχε Μάριο Βεργκόλιο τους ζήτησε συγγνώμη για τους καθολικούς εκείνους που πήραν μέρος σε διωγμούς σε βάρος της Εκκλησίας τους «διότι δεν γνώριζαν τι έπρατταν και υπέκυψαν στον πειρασμό του Διαβόλου».
Σε σχέση, πάντα, με την ποθητή ενότητα των Χριστιανών, ο Φραγκίσκος εξέφρασε την πεποίθηση, τέλος, ότι «ακολουθώντας τον δρόμο προς την ενότητα, θα μας έκανε καλό να αγγίξουμε την σάρκα του Χριστού, να πάμε στις περιφερειακές συνοικίες, όπου ζουν τόσα αδέλφια μας τα οποία χρειάζονται τον Θεό. Αδέλφια που πεινούν, αλλά δεν ζητούν ψωμί, αναζητούν τον Θεό».

cyprusnews.eu,28/07/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com