31 Ιουλ 2014

Κοινή δήλωση από τους Μητροπολίτες της Θράκης υπέρ της ίδρυσης του Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών

Στην ιστοσελίδα Αζινλίκτσα με πανηγυρικό τρόπο δημοσιεύετε η κοινή δήλωση των (4) τεσσάρων Μητροπολιτών της Θράκης που τάσσονται υπέρ της ίδρυσης του τμήματος ισλαμικών σπουδών στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Ζωηφόρος η κοινή δήλωση των (4) τεσσάρων Μητροπολιτών της Θράκης, έχει σταλεί ήδη από τις 7 Μαΐου 2014 προς τον Πρόεδρον του Τμήματος Θεολογίας  του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Χρυσόστομον Σταμούλην.

***
azınlıkça online 19.07.14
Οι Μητροπολίτες της Θράκης πραγματοποίησαν μια κοινή δήλωση που τάσσονται υπέρ της ίδρυσης του τμήματος ισλαμικών σπουδών στη Θεσσαλονίκη.
Συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός, ο Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελέημων, ο Αλεξανδρουπόλεως και Τραϊανουπόλεως Άνθιμος και ο Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων με την κοινή δήλωση τους τάσσονται υπέρ της ίδρυσης του τμήματος ισλαμικών σπουδών που σχεδιάζει να ανοίξει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υπό την σκεπή της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Η κοινή δήλωση που μεταφράστηκε στην τουρκική από την ομάδα του Αζινλίκτσα και φέρνει τις υπογραφές των Μητροπολιτών της Θράκης έχει ως εξής:
ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
Η πρόσφατη πρωτοβουλία του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την Λειτουργία στην ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα  «Κατευθύνσεως Μουσουλμανικών  Σπουδών»  είναι σημαντική και βρίσκει ανταπόκριση στην αρχική μας θέση, η οποία, μέσα στο όλο ποιμαντικό μας έργο, προσβλέπει στην επικοινωνία και εποικοδομητική συμβίωση μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων στην Θράκη. Η μακρόχρονη συμβίωση μεταξύ των αυτοχθόνων χριστιανών και μουσουλμάνων εδώ έχει δημιουργήσει ιδιαίτερες συνθήκες   και   ανθρώπινες   επικοινωνίες,   δείγματα   αλληλοσυμπάθειας   και ανθρωπίνων σχέσεων πού προάγουν την έννοια του «προσώπου». Η αξιοποίηση όλου αυτού του ιστορικού βιωματικού πλούτου δύναται να προσφέρει πολλά σε ακαδημαϊκό και πανανθρώπινο επίπεδο και να αναδείξει ευρέως τις μακραίωνες αυτές σχέσεις πού μαρτυρεί η περιοχή σε καιρούς χαλεπούς. Ελπίζουμε ότι η επιστημονική  κατάρτιση   επί  θρησκευτικών   ζητημάτων  και  πολιτισμού   των μουσουλμάνων διδασκάλων και θεολόγων,  εντός του κοινού  θησαυρού,  της πνευματικής  και   ιστορικής  κληρονομιάς  του   τόπου   μας,   θα   έχει  ευμενείς επιπτώσεις για όλους και θα προωθήσει την καλλιέργεια και το πνεύμα του αμοιβαίου σεβασμού μεταξύ των θρησκευτικών κοινοτήτων μας. Ως ποιμένες της Εκκλησίας πού υπηρετούμε τη διδασκαλία της Ευαγγελικής Αγάπης, βλέπουμε στο πρόσωπο κάθε ανθρώπου χαραγμένη την εικόνα του Θεού.
Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός,
Ο Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελέημων,
Ο Αλεξανδρουπόλεως και Τραϊαναουπόλεως Άνθιμος
Ο Μαρωνείας και Κομοτηνής Δαμασκηνός
 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΛΥΠΑΜΑΙ ΒΑΘΥΤΑΤΑ ..ΟΥΑΙ ΤΥΦΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ...ΑΝΑΞΙΟΙ ΄..ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΤΕ...ΑΝΟΗΤΟΙ Η΄ ΠΡΟΔΟΤΕΣ..ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΟΙ ΠΟΥ ΗΜΑΣΤΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΩΤΕΣ..ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΔΑΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΛΑΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 2014 Η΄ΜΗΠΩΣ ΕΛΠΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΣΚΥΝΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΙΧΑΜΕΝΗ ΠΑΝΤΟΥΦΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΓΛΥΦΕΤΕ....ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΩ ΤΙ ΘΑ ΕΓΡΑΦΕ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ Η΄ΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΣΟΥΡΝΕ Ο ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ...ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΧΥΣΑΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ,,,ΔΕΝ ΜΑΡΤΥΡΗΣΑΤΕ ΟΠΩΣ ΟΙ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΣΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ ΦΑΡΔΙΑ ΦΑΡΔΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΑΣ,,,ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ,,,ΕΣΕΙΣ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΟΜΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΖΕΤΕ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΚΙΝΔΥΝΟ....ΕΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΑΣ ΜΠΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ.....

Ανώνυμος είπε...

Δε γνωρίζω, όπως, φαντάζομαι, και οι περισσότεροι απ τους αναγνώστες του ιστολογίου, εν ονόματι ποίων σκοπιμοτήτων οι τέσσερις ιεράρχες της Θράκης προέβησαν στην επίμαχη δήλωση.
Εκείνο, πάντως, που έχει καταστεί γνωστό μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις των καθηγητών Σιάσου και Τσελεγγίδη είναι το ερεβώδες παρασκήνιο που κρύβεται πίσω απ την ίδρυση του τμήματος Ισλαμικών Σπουδών, πτυχές του οποίου και φωτίστηκαν με τις προαναφερθείσες αποκαλύψεις.
Υποτίθεται ότι οι ρηθέντες επίσκοποι έγιναν γνώστες των όσων αποκάλυψαν οι κύριοι καθηγητές.
Επίσης όφειλαν, προτού προβούν στις, επιεικώς ατυχείς, δηλώσεις τους, να λάβουν σοβαρά υπόψιν την αρνητική, εν προκειμένω, θέση του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ καθώς και άλλων συλλογικοτήτων και φορέων.
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στους μεταμοντέρνους μητροπολίτες. Πως δεν το είχαμε σκεφτεί τόσα χρόνια τις ισλαμικές σπουδές; Πολύ έξυπνη ιδέα...

Προτείνω επίσης, όταν στην Ελλάδα αποκτήσουμε αρκετούς σατανιστές να μας προτείνετε και ίδρυση σατανιστικών σπουδών με επιστήμονες καταρτισμένους και διαβολολόγους με την ελπίδα πως θα μπορέσουν να έρθουν πιο κοντά οι δύο θρησκείες,η ορθοδοξία και ο σατανισμος, αφού στο πρόσωπο του κάθε ανθρώπου όπως μας λέτε βλέπετε χαραγμένη την εικόνα του Θεού!

Σαν δε ντρεπόμαστε λέω εγώ!!! Αυτά σας έμαθαν οι βίοι των αγίων μας που θυσιάζονταν κοροιδεύοντας τους ψευτοθεούς και τις ψευτοθρησκείες; Που ξανακούστηκε να προτείνουν οι ποιμένες στα πρόβατα που είναι έξω από το μαντρί, να πάνε κατευθείαν στο στόμα του λύκου αντί να προσέλθουν μέσα στην ασφάλεια του μαντριού!

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Καθαρῶς συγκρητιστικό τό κείμενο τῶν τεσσάρων λυκοποιμένων. Νά περνᾶμε καλά, λένε, καί ποιός νοιάζεται γιά τήν ἐντολή τοῦ Ἰησοῦ, "πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τά ἔθνη, βαπτίζοντες αὐτούς εἰς τό ὄνομα τοῦ Πατρός καί τοῦ Υἱοῦ καί τοῦ Ἁγίου Πνεύματος" (Μτ. 28: 19). Ὡς δόλωμα, βάζουν καί πάλι τήν ἀγάπη, ἡ ὁποία, ὅπως ἔλεγε ὁ ἀείμνηστος Μητροπολίτης Φλωρίνης τοῦ ν.ἑ. Αὐγουστῖνος Καντιώτης, χωρίς τήν ἀλήθεια, εἶναι ἀπάτη! Θεατρῖνοι, δηλαδή, εἶναι οἱ ὡς ἄνω ψευδεπίσκοποι, ἐφόσον ὑποκρίνονται τέλεια ὅτι εἶναι διάδοχοι τῶν Ἁγίων Ἀποστόλων, ἀλλά θέλουν τήν διδασκαλία τοῦ Μωάμεθ στό Ἑλληνικό Πανεπιστήμιο, τήν ὁποία μάλιστα, στό ἐπαίσχυντο κείμενό τους, χαρακτηρίζουν "κοινό θησαυρό"! Ἔχει δημοσιευθῆ δέ ὅτι ὁ ἕνας ἀπό αὐτούς μοιράζει καί τό "ἅγιο Κοράνιο" ἀντί τοῦ ἱεροῦ Εὐαγγελίου!!! Σημεῖα τῶν καιρῶν!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com