26 Απρ 2014

Φωτογραφίες από τoν οικουμενιστικό Εσπερινό στην Ολλανδία

Ολλανδία - 24/04/2014- Καθρεδρικός Ναός των Παλαιοκαθολικών της Ουτρέχτης. Συμπροσευχή και συν - εκκλησιασμός, ακόμα και με ιέρειες αδιαφορώντας για τις επιταγές των οικουμενικών συνόδων.

 
 
 

8 σχόλια:

cummulus είπε...

Ντροπή, ντροπή, ντροπή!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ είπε...


«Πονηροί δε άνθρωποι και γόητες προκόψουσιν επί το χείρον πλανώντες και πλανώμενοι»
Προς Τιμόθεον Β επιστολής Παύλου

Βλέποντας τις φωτογραφίες του πατριάρχη Βαρθολομαίου στην επίσκεψη του στην Ολλανδία, όπου μετείχε σε λειτουργική συνπροσευχή με αιρετικούς και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, αντιλαμβάνομαι ότι πλέον η λαίλαπα του οικουμενισμού μας έχει πλημμυρήσει από παντού και ότι ο προκαθήμενος έχει ξεπεράσει όλα τα όρια για να μπορεί να ονομάζεται Πατριάρχης των Ορθοδόξων.

Στο Βυζάντιο ο λαός, (όπως μας αναφέρει ο Στήβεν Ράνσιμαν), πολλές φόρες επενέβηκε δυναμικά για να ανατρέψει κάποιον Πατριάρχη που είχε ξεφύγει από τα ποιμαντικά του όρια. Δυστυχώς αν δεν γίνει κάτι πολύ σύντομα, τότε στην Ορθοδοξία θα επέλθει ένα οδυνηρό σχίσμα που θα είναι ακόμα πιο οδυνηρό από τα προηγούμενα ιστορικά ανάλογα.

Στην εποχή μας των έσχατων καιρών, η προδοσία του πολιτικού κόσμου έρχεται να συζευχτεί με την θρησκευτική αποστασία που γίνεται όλο και πιο εμφανή. Έτσι βλέπουμε να αλληλουποστηρίζονται για την καταστροφή της Ορθοδοξίας και την επιβολή της νεοταξικής δικτατορίας.

Υπάρχει όμως ελπίδα φωτός καθώς στην μεγάλη κρίση αναφύονται όλο και πιο πολλές εστίες ορθοτομούντων, φωνές αντίστασης που δεν αποδέχονται την μεγάλη αποστασία. Και όπως έλεγε ο μεγάλος εκείνος παππούλης, ο πάτερ Παΐσιος, «Έχουν αυτοί τα σχέδια τους αλλά έχει και ο Θεός τα δικά του»

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Ανώνυμος είπε...

Κατά τα άλλα "δεν είμαστε οικουμενιστές" δήλωσε πριν καιρό ο πατριάρχης Βαρθολομαίος! Και περιμένει να τον πάρουμε στα σοβαρά!

V.M. είπε...

Καταπατησι αποφασεων αγιων συνοδων δεν ειναι μονον καταπατησι αποφασεων των αγιων Αποστολων και των αγιων Πατερων,αλλα και καταπατησι αποφασεων του ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΥ ΗΜΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ,εφ οσον το Αγιον Πνευμα απο την ημερα της πεντηκοστης
παραμενει μεσα στην Εκκλησια,τελει τα μυστηρια και κατευθυνει την Εκκλησια εις πασαν την αληθεια.
Διαβαζουμε στην αποστολικη συνοδο:
Αποφασισε το Αγιο Πνευμα και εμεις.
Αρα το Αγιον Πνευμα συναποφασιζει η διαμαρτυρεται κατα την διαρκεια των συνοδων μαζι με τους Αποστολους και τους Πατερες για να οδηγει την Εκκλησια εις πασαν την Αληθεια και ως εκ τοτου ειναι αδυνατη η αρσει αποφασεων οικουμενικων Συνοδων,διοτι το Αγιο Πνευμα ειναι Θεος, το Πνευμα της Αληθειας και δεν ψευδεται ,οπως οι ανθρωποι.
Νομιζω ,οτι το θεμα ειναι πολυ σοβαρο,ο Πατριαρχης και οι οικουμενισται καταπατουν αποφασεις του Αγιου Πνευματος ελαφρα συνειδησι.Τι απαντησαν οι Αποστολοι δεν ειπες ψεμματα σ εμας αλλα στο Πνευμα το Αγιο.
Τι θα απαντησι σημερα η σεπτη Ιεραρχια στους Οικουμενιστας;

V.M. είπε...

Μας λυπει βαθυτατα ,το οτι ο Παναγιωτατος Πατριαρχης Βαρθολομαιοες προβαινει σε τετοιου ειδους ανοιγματα με ετεροδοξους και αλλοδοξους.Σιγουρα εχει γνωσει τι σημαινει αποφασις οικουμενικης συνοδου ,γνωριζει πολυ καλα το ευαγγελιο και τους Πατερες.
Δεν μπορουμε να εξηγησουμε τις ενεργειες του,διερωτωμαστε μηπως δεχεται μεγαλες πιεσεις ,ξερουμε σε τι κρατος ζει,με τι ειδους ανθρωπους εχει να κανει,δεν αστειευοντε,εχει να πολεμησει με ολες τις σκοτεινες δυναμεις.Ζει μεσα σε ενα εχθρικο περβαλλον,προσπαθει καπου να στηρηχθει.Το ποιο ασαλευτο στηρηγμα ειναι ο Θεος,αυτος στηριζει τα συμπαντα και οχι οι ανθρωποι,που προσφερουν ,αν προσφερουν ,προσκερη βοηθεια και σωτηρια.
Ευχομαστε ο Θεος,που τον κατεστησε Πατριαρχη στην Εκκλησια του,να τον φωτιζη,να τον καθοδηγη,να τον δινη
δυναμη να αντεξη στους φοβους και πιεσεις,που του ασκουν οι εχθροι της Εκκλησιας ,ωστε να μην προδοση την Πιστη του Χριστου,των Αγιων Αποστολων και των Αγιων Πατερων.
Ευχομαστε ο Θεος να του δωση μετανοια για ολα αυτα που προκαλει το ποιμνιο,διοτι βανει στο τελος της επιγειας ζωης του.
Ευχομαστε στα τελη της ζωης του να ευαρεστησει τον Κυριο και να τυχη σωτηριας.

Ανώνυμος είπε...

Ο Κυριος να φωτισει και εμας,διοτι το σχισμα θα ηταν ο,τι χειροτερο.Απο την αλλη ,δεν υπαρχει Ορθοδοξη συνειδηση να μη στενοχωρηθει με καποιες κινησεις που δεν ειναι Ορθοδοξες.Ειναι σαν να μιλαμε για μια αλλου ειδους εκκλησια.Ισως και κατι σαν του πα;πα τις συντεχνικες προσεγγισεις.Αλλα ο πα(πας ειναι κρατος και εμεις ειμαστε η Του Χριστου Εκκλησια!Το ''δεν φοβαμαι'',δεν μας λεγει τιποτε εαν αυτο δεν συνοδευεται με τις εντολες,τη θεια σοφια, και τη μη αθετηση των Ι.Κανονων και του Ευαγγελιου καθως και των Πατερικων συγγραμματων ,Οικ.Συνοδων,και εμπειριων,ωστε αυτος ο διαπιτευμενος τροπος να ειναι και αξιοπιστος.Εμεις,δεν θεωρουμε κακο την προσεγγιση,οταν θελουν να πιστευσουν .Διαφορετικα αφηνουμε το παν ελπιζοντες μετα ασαλευτου πιστεως εις τον Ζωοδοτην και Παντοδυναμον Θεον.Ο δε θεοφορος Γρηγοριος μας εδιδαξε πως ''τουτο και εσυ να λεγεις....οτι ο νους ειναι θεοπτης,οταν καθαρθη οχι μονον απο τα παθη αλλα και απο την αγνοιαν...''.Ειναι δυνατον αυτον τον θεοφορο πατερα να μην τον αγαπησομεν και να μην μαθητευομεν τις αληθειες του εφοσον ητο και απαθεις αλλα και ειδε και εζησε το Ακτιστον Φως,ωστε να μας παραδωση αυτες τις ουσιωδεις αληθειες της πιστεως μας για την υγεια και καθαρση της ψυχης μας;;;Πως να μην δει την θειαν δοξαν και οι ψυχικοι του οφθαλμοι να μην κλαιγουν αδιαλειπτως,αφου εποιησεν μονην εις την καρδιαν του Ο Τριαδικος Θεος;;;!!!
Χριστος Ανεστη,Αληθως Ανεστη!!! -π!-

Ανώνυμος είπε...

Γιατί οι εξ Ορθοδοξίας Οικουμενιστές επιμένουν στην προδοσία της εκ Θεού αγίας πίστεως;

Οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί..

Ένας όμως, είναι ο παραδοσιακός ΤΟΥΣ.

Η ΑΜΟΙΒΗ ΤΩΝ ΑΖΥΜΙΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΕΝΩΣΗ" ΤΩΝ "ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ"

Μόνο, που υπογράφωντας αυτό, υπέγραψαν και την ομοφρονία τους, στην "δι' Υιου" αιτιοτητα του αγιου Πνευματος.

Καθώς η αποστασία εκ της Ορθοδόξου πίστεως υφίσταται και σήμερα,
είναι άδικο και ιεροκατηγορία να υποπτευομεθα και μια νέα παροχή Αζυμιτικής αμοιβής, έστω και σαν δυνατότητα να προσκυνήσουν κάποιοια "κοπέλια" την ποντιφική παντοφλίτσα ;

Το χαμόγελο του Ρωμαίου ποντικού, προφανώς θα συνιστά το ΦΠΑ μιας τέτοιας αμοιβής...

Ανώνυμος είπε...

ειναι και ο φιλος μας Ο Μεγ.πρ.Γ.Τσετσης παρων ? παντου παρων και τα οικουμενιστικα πληρων.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com