26 Σεπ 2013

Γιατί άραγε;Έφτασε ο "μαύρος Σεπτέμβρης" των προφητών και γεροντάδων; Ίσως. Άλλα όμως περιμέναμε... Κάποιο πόλεμο, μια εσωτερική γενικευμένη επανάσταση κατά του Μνημονίου, πρόωρες εκλογές... νέα μέτρα, πείνα και δυστυχία... Κανένας όμως δεν περίμενε μια κοινωνία σ΄ αυτή την έξαψη και ένταση. Η καταστροφή μιας ζωής ποτέ άλλοτε δεν δημιούργησε τέτοια πανελλήνια φρίκη!
Γιατί άραγε;
Κι άλλες φορές είχαμε τραγικά γεγονότα... "Πάσα θαύμα τρείς ημέρες", έλεγαν παλιά. Τώρα η ενημέρωση παθιάζεται, ανατροφοδοτεί την κοινωνική αντίδραση και την οδηγεί στα άκρα. Ο κόσμος είναι ανάστατος και η μοναδική ενασχόληση είναι μόνο ένα θέμα. Μέχρι ένα σημείο ναί. Είναι υγιές. Δικαιολογείται. Από κεί πέρα όμως προβληματίζει.

Γιατί άραγε;
Ω πόσα καλά, αλλά και πόσα δεινά μπορούν να παράξουν αυτές οι ώρες! Πόσα "άλλοθι" για άλλα εγκλήματα και μίση μπορούν να δημιουργήσουν! Πόση ζημιά στις ψυχές και στην πατρίδα. Όχι ότι δεν πρέπει να αντιδρούμε στο οποιοδήποτε έγκλημα, αλλά ο κίνδυνος υπάρχει στη άμετρη και αδιάκριτη διαχείριση του γεγονότος, επικοινωνιακά, κοινωνικά και συμπερασματικά. Όλα τα άλλα τώρα έχουν ξεχαστεί...
Γιατί άραγε;
"Μακάριοι όσοι κρατήσουν το μυαλό τους ελεύθερο και την ψυχή τους γαλήνια και δεν χάσουν το μέτρο αυτές τις ώρες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com