26 Μαρ 2013

Εκδημία του Μητροπολίτου Αργολίδος, κυρού Ιακώβου


Η Εκκλησία της Ελλάδος με βαθειά συγκίνηση αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος, κυρού Ιακώβου. Ο εκλιπών Ιεράρχης εξεδήμησε προς Κύριον σε ηλικία 81 ετών.
Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Αργολίδος γεννήθηκε στο Μαρούσι Αττικής το 1932. Σπούδασε Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1959 και Πρεσβύτερος το 1960. Υπηρέτησε στην Ιερά Μητρόπολη Άρτης ως Ιεροκήρυκας. Μητροπολίτης Αργολίδος χειροτονήθηκε το 1985. 
Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Αργολίδος, θα ψαλεί στον Ιερό Αγίου Αναστασίου Ναυπλίου την Πέμπτη 28 Μαρτίου και ώρα 12.00 προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. 
Εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο άρτι μεταστάς εις τας αιωνίους μονάς μακαριστός μητροπολίτης Αργολίδος κυρός Ιάκωβος Παχής κατέλιπε φήμη ευσεβούς και πνευματικού κληρικού που εκδαπανήθηκε στη διακονία του ποιμνίου του τόσο προ της επισκοποποιήσεώς του όσο και μετά απ αυτήν. Εργάστηκε με ιεραποστολικό ζήλο για τον πνευματικό καταρτισμό του λαού του Θεού κατ αρχήν στη μητρόπολη της Άρτας και εν συνεχεία στη λαχούσα αυτώ επισκοπή της Αργολίδας το ποίμνιο της οποίας θεοφιλώς ποίμανε. Ο αείμνηστος "αγκάλιαζε", χαιρόταν και παρείχε αφειδώς την ευλογία του στις διάφορες ορθόδοξες ιεραποστολικές κινήσεις τις οποίες δυστυχώς κάποιοι συνεπίσκοποί του "βαφτίζουν" παντελώς αθεολόγητα "εξωεκκλησιαστικές" και "παρεκκλησιαστικές". Ένδεικτικό στοιχείο του εκκλησιαστικού του ήθους υπήρξε η προβληθείσα άρνησή του το μαύρο Ιούλιο του 1974 να καταλάβει μηδέποτε κενωθέντα κανονικώς επισκοπικό θρόνο που ανήκε σε επίσκοπο εκ των 12 παρά πάσαν έννοιαν ηθικής και δικαίου σφαγιασθέντων λεγομένων "ιερωνυμικών" μητροπολιτών τη στιγμή κατά την οποία κάποιοι άλλοι αρχιμανδρίτες έσπευσαν "αγαλλομένω ποδί" να καρπωθούν προσωπικά οφέλη απ την ενσκήψασα εκκλησιαστική ανωμαλία. Του μακαριστού μητροπολίτου κυρού Ιακώβου είη η μνήμη αιωνία!
Λ.Ν.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com