31 Αυγ 2012

Οι θρησκευτικές ομάδες στη Μποτσουάνα και η Ορθόδοξη Εκκλησία ως μαρτυρία της αρχαίας Πίστης !


Η Μποτσουάνα είναι μια αφρικανική χώρα, κατά πλειοψηφία “χριστιανική”, αν “δεχθούμε”  ότι Χριστιανισμός σημαίνει “ατομική ερμηνεία της Βίβλου”, χωρίς αληθινά Μυστήρια και ησυχαστική προσευχή. Τα στατιστικά είναι παρμένα από την αγγλική έκδοση της  Wikipedia.
An estimated 70% of the country’s citizens identify themselves as Christians. Anglicans, Methodists, and the United Congregational Church of Southern Africa make up the majority of Christians. There are also congregations of Lutherans, Roman Catholics, Seventh-day Adventists, Baptists, the Dutch Reformed Church, Mennonites, Mormons, Jehovah’s Witnesses, and other Christian sects. According to the 2001 census, the country has around 5,000 Muslims, 3,000 Hindus and 700 Baha’is, all mainly from South Asia. Approximately 20% of citizens espouse no religion. Indigenous religion 6%…

Ειδικότερα από τα στατιστικά στοιχεία που μπορέσαμε να βρούμε, από τα 2.030.000 κατοίκους της Μποτσουάνα, υπάρχουν ( και μιλάμε για ομάδες που δύσκολα θα μπορούσαμε να τις περιγράψουμε ως “χριστιανικές” ) :
-  αντβεντιστές ( 2011 ) :  31.781
- μάρτυρες Ιεχωβά ( 2011 ) : 6.208
- μορμόνοι ( 2011 ) :  1.693
Συνοψίζοντας, η παρουσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Μποτσουάνα είναι αναγκαία γιατί υπάρχει ένα 25% του πληθυσμού χωρίς θρησκεία ή ακολουθεί παραδοσιακές λατρείες, μακριά από το Χριστιανισμό. Επιπλέον, ένα ποσοστό του πληθυσμού περί το 2% ανήκει σε άλλες θρησκείες, ενώ ένας ικανός αριθμός ανήκει σε αιρέσεις που δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να τις περιγράψει ως “χριστιανικές”, τις οποίες ήδη προανέφερα παραπάνω. Δηλαδή, η Ορθόδοξη Μαρτυρία απευθύνεται, καταρχήν, στο 1/3 περίπου του πληθυσμού της Μποτσουάνας.
Από την άλλη, σίγουρα η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν ασκεί “επιθετική ιεραποστολή”, όπως κάνουν ομάδες Ευαγγελικών και Πεντηκοστιανών στην Ελλάδα, οι οποίες “σκυλοβρίζουν” από το πρωί ως το βράδυ την Ορθόδοξη Εκκλησία ( την αποκαλούν “Βαβυλώνα”, “πόρνη”, κατηγορούν Ορθόδοξους Επισκόπους, ιερείς, υβρίζουν τη Παναγία, τους Αγίους, τις εικόνες, τα ιερά Λείψανα, τα Μυστήρια, τις αγιαστικές πράξεις της Εκκλησίας, τον μοναχισμό ). Και μάλιστα,οι πιο φανατισμένοι από αυτούς, με “χριστιανική αγάπη”, υποβάλλουν μηνύσεις κατά  προσώπων, μελών της Ορθόδοξης Εκκλησίας, και με απειλές προσπαθούν να τους φιμώσουν και να τους εξουθενώσουν, σωματικά και ψυχικά, όπως έκαναν οι παλαιότεροι αιρετικοί με τον π. Αντώνιο Αλεβιζόπουλο !
Δεν ξέρουμε, αν αυτές οι “χριστιανικές” ενέργειες έχουν την έγκριση της Ευαγγελικής και Πεντηκοστιανής ομολογίας στην  Ελλάδα, αλλά – οπωσδήποτε-  μετά και τις ενέργειες της Ε.Ι.Ε να μοιράζει σε περιοχές της Ελλάδας, μαζί με την Αγία Γραφή, και προπαγανδιστικό προτεσταντικό υλικό, θεωρούμε και πιστεύουμε ότι η ΜΑΡΤΥΡΙΑ της Ορθόδοξης Εκκλησίας σε όλα τα έθνη, “χριστιανικά” ή μη, είναι ευλογημένη από το Θεό και οπωσδήποτε αναγκαία.
Επιπλέον, η παρουσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας σε όλα τα κράτη είναι αναγκαία για όλους τους βαπτισμένους Ορθόδοξους Χριστιανούς, πολλοί από τους οποίους, με το πέρασμα του χρόνου και λόγω έλλειψης εκκλησιών, ιερέων και κατήχησης, έγιναν βορά από τις διάφορες χριστιανικές ομολογίες και αιρέσεις. Η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει χρέος ιερό και καθήκον, να βρει τα μέλη της Εκκλησίας και να τα ενώσει ξανά με το Σώμα του Χριστού.
Τέλος, έχει ιερή υποχρέωση η Ορθόδοξη Εκκλησία να παρουσιάσει στους άλλους Χριστιανούς  την αρχαία πίστη, τα Μυστήρια και την παράδοση της Πρώτης Εκκλησίας,χωρίς τις δυτικές προσθήκες μετά το Σχίσμα, ώστε όσοι από αυτούς θελήσουν, να μπορέσουν να ενταχθούν στο Σώμα της Εκκλησίας.
Και αυτό ισχύει και για τη Μποτσουάνα και τη Νότια Αφρική και όλα τα κράτη της Αφρικής, αλλά και όλες τις χώρες του κόσμου. Αν δεν πολλαπλασιάσουμε το “τάλαντο”, τότε ο Θεός θα δώσει τον αμπελώνα σε άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες για να οδηγήσουν τους ανθρώπους στο Σώμα του Χριστού.
Ο Θεός να ευλογήσει και να μας ελεήσει όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com