11 Δεκ 2009

Ακύρωση της απαγόρευσης των μιναρέδων ζητά από την Ελβετία ο ισλαμικός κόσμος


Οι χώρες του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης ζήτησαν επίσημα από την ελβετική κυβέρνηση να ακυρώσει την απόφαση του δημοψηφίσματος κατά της ανέγερσης νέων μιναρέδων στα μουσουλμανικά τεμένη της χώρας, εκφράζοντας φόβους για ανάλογες απαγορεύσεις στην Ευρώπη.
Οι πρεσβευτές των 56 κρατών-μελών του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης παρουσίασαν την Πέμπτη το σχετικό αίτημα στον πρέσβη της Ελβετίας στον ΟΗΕ Νάντε Μαρτινέλι.
«Υπάρχει κίνδυνος κλιμάκωσης με ανάλογες απαγορεύσεις των μιναρέδων και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου υπάρχουν και άλλα σύμβολα της μουσουλμανικής θρησκείας» επισήμανε ο πρέσβης του Πακιστάν στον ΟΗΕ Ζαμίρ Ακράμ.
«Οι Αρχές της Ελβετίας πρέπει να μελετήσουν τα συνταγματικά ή νομικά μέσα που θα ακυρώσουν αυτή την απόφαση» δήλωσε ο Πακιστανός διπλωμάτης, επισημαίνοντας ότι «η κατάσταση πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη».
«Έχουν ήδη παρατηρηθεί βιαιότητες και βανδαλισμοί εναντίον του τζαμιού εδώ στη Γενεύη» επισήμανε ο πρέσβης, εκτιμώντας ότι πρόκειται για μία πολύ επικίνδυνη τάση.
«Η απειλή μπορεί να επεκταθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου υπάρχουν ομάδες της δεξιάς που θέλουν να στοχοποιήσουν την μουσουλμανική κοινότητα. [...] Αυτό μπορεί να προκαλέσει βίαια επεισόδια εναντίον των μουσουλμανικών κοινοτήτων σε αυτές τις χώρες» προειδοποίησε.
Πηγή:«Το Βήμα» - 10/12/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com