Η ιδέα της πλήρους κοινωνίας μεταξύ Παπικών και Αγγλικανών ήταν στην πρώτη γραμμή του οικουμενικού διαλόγου μετά την Β΄ Βατικάνεια Σύνοδο.
Πιστεύουν ότι ο Αγγλικανισμός δεν είναι μια αίρεση και ότι έχουν πολύ περισσότερα κοινά από ό, τι οι περισσότεροι άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν.
Τρία κύρια σημεία διαφωνίας μεταξύ Παπικών και Αγγλικανών είναι : η χειροτονία γυναικών ως ιερέων και επισκόπων, ηθικά ζητήματα και ο ρόλος του Πάπα.
Ο «Αιδεσιμότατος» Bill Franklin λέει ότι περίπου το 90% των θεμάτων που προέκυψε από τον διχασμό εξαιτίας της Μεταρρύθμισης έχουν επιλυθεί.
Βενέδικτος XVI και Rowan Williams, Αρχιεπίσκοπος του Canterbury, συμφωνούν να ενισχύσουν τον οικουμενικό διάλογο.
Παπικοί και Αγγλικανοί διδάσκουν περί Οικουμενισμού.
Είναι μια τάξη που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού.
Ένας Παπικός και ένας Αγγλικανιός διδάσκουν μαζί για τον Οικουμενισμό στο Angelicum Πανεπιστήμιο της Ρώμης .
ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ
- Επιμένουν οι Αγγλικανοί στον Οικουμενισμό
- Βατικανό και Αγγλικανοί
- Καρποφορία της αγγλικανικής Ουνίας
- Το δίκοπο σπαθί του Βενέδικτου
ΠΕΘ: Αποχαιρετισμός στο μακαριστό Θεολόγο συνάδελφο Δημήτριο Βογιατζή
-
Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι, με βαθύτατη λύπη, σας πληροφορούμε ότι από
την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου ο πολύ αγαπητός συνάδελφος Δημήτριος Βογιατζής,
μετ...
Πριν από 21 ώρες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου