31 Οκτ 2009

Αυτοκτονικός τουρισμός


Οι ελβετικές αρχές ανακοίνωσαν την Τετάρτη πως προτίθενται να θέσουν αυστηρούς περιορισμούς στη μέθοδο της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας που εφαρμόζεται από εξειδικευμένες κλινικές στα περισσότερα Καντόνια της χώρας, με σκοπό να μην παρατηρηθούν φαινόμενα αυτοκτονικού τουρισμού.
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σκοπεύει να ξεκινήσει διαβουλεύσεις με τους εμπλεκόμενους φορείς, όπως κλινικές, καθηγητές πανεπιστημίου και την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Βιοηθικής, ώστε οι περιορισμοί που θα υφίστανται μελλοντικά να μην εμποδίζουν αυτή καθαυτή τη μέθοδο της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας
Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση «η υποβοηθούμενη αυτοκτονία πρέπει να επιτρέπεται σε ένα φιλελεύθερο κράτος, αλλά παράλληλα να διέπεται από συγκεκριμένους κανόνες».
Στην Ελβετία η υποβοηθούμενη αυτοκτονία εφαρμόζεται εδώ και χρόνια σε περιπτώσεις όπου η κατάσταση του ασθενούς κρίνεται ανίατη. Πάρα ταύτα, οι περιπτώσεις αλλοδαπών και κυρίως Βρετανών πολιτών που επισκέπτονται την Ελβετία για να θέσουν τέρμα στη ζωή τους αυξάνονται διαρκώς και έχουν προκαλέσει τη διεθνή κατακραυγή.
Οι νέοι περιορισμοί που σκοπεύει να επιβάλει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα αφορούν στη σύσταση μιας επιτροπής από ειδικούς ιατρούς που θα κρίνουν κατά περίπτωση αν ο ασθενής έχει την απαραίτητη ευθυκρισία και αν η ασθένειά του είναι όντως ανίατη. Στη συνέχεια θα του συνταγογραφούν ένα θανατηφόρο ενέσιμο διάλυμα….
Εντός Ευρωπαϊκής Ενωσης η τακτική αυτή επιτρέπεται μόνο στις Κάτω Χώρες, στο Βασίλειο του Βελγίου και στο Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου.

«ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»- 29 Οκτωβρίου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com