30 Οκτ 2009

«Αιχμάλωτη» η Ιεραρχία σε νοσηρές νοοτροπίες του παρελθόντος


Η ανάδειξη νέων Επισκόπων ευαρεστεί υπερβολικά το σώμα των Αρχιερέων....

Εγκλωβισμένη και αγκιστρωμένη στις γνωστές πλέον νοσηρές νοοτροπίες του παρελθόντος παρουσιάστηκε για άλλη μία φορά η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας, η οποία αφιέρωσε τον περισσότερο χρόνο των συνεδριάσεών της στην εκλογή νέων Αρχιερέων κατά τη συνήθη πλέον τακτική των τελευταίων δεκαετιών.
Οι αποφάσειςαν και φαναριώτικες στη δομή τους- περί της θέσης της έναντι του θεολογικού διαλόγου με τους Ρωμαιοκαθολικούς αποτέλεσαν τη μοναδική εξαίρεση, ενώ σημαντικές και ουσιαστικές εισηγήσεις για την αναδιάρθρωση του Συνοδικού συστήματος διοίκησης, την απονομή εκκλησιαστικής δικαιοσύνης, τη διαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας και άλλες πέρασαν «επί τροχάδην» και παραπέμφθηκαν στην οδό των δήθεν διερευνητικών επιτροπών!
Ως εκ τούτου και αυτές οι συνεδριάσεις της Ιεραρχίας πέραν των βαρύγδουπων διακηρύξεων στο όνομα του φθηνού λαϊκού εντυπωσιασμού και της εκλογής και πρόσθεσης νέων Επισκόπων θα λέγαμε μετά λόγου γνώσεως πως κινήθηκαν στα γνωστά λιμνάζοντα ύδατα της απραξίας.
Και αυτό ακριβώς φανερώνει την ανασφάλεια με την οποία διακατέχονται οι έχοντες τα σκήπτρα. Ανασφάλεια που εκδηλώνεται ως παντελή αδυναμία στη συντριπτική πλειονότητα των ανώτατων κατά κόσμο ρασοφόρων μας να ορθοτομήσουν τον λόγο της αληθείας, δηλαδή να κηρύξουν Ιησού Χριστό.
Έτσι, δεν αποτέλεσε έκπληξη η συνειδητή επιλογή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου να ακολουθήσει την πεπατημένη των προκατόχων του και να προβεί στην γνωστή δια τηλεφώνου πιεστική -για ευνόητους, ως καταλαβαίνει ο κοινός νους, λόγους- υπόδειξη των υποψηφίων για τις Μητροπόλεις Διδυμοτείχου και Κιλκισίου...
Υπέκυψε και αυτός στις αφόρητες παρασκηνιακές πιέσεις αυλικών παρατρεχάμενων που δέχθηκε αθετώντας στην κυριολεξία το λόγο που έδωσε αμέσως μετά την εκλογή του έναντι Θεού και ανθρώπων, πως δεν θα αναμιγνύεται στην εκλογή Επισκόπων!
Και οι λοιποί όμως Ιεράρχες, στην πλειονότητά τους κινήθηκαν στις επιλογές τους, όχι με γνώμονα το συμφέρον της Εκκλησίας αλλά με στοιχεία που χαρακτηρίζουν τους πολιτικάντηδες Μαυρογιαλούρους περί της τακτοποίησης των ημετέρων... Θα μου πείτε «ποιός λογάριασε και λογαριάζει σήμερα τον Παράκλητο» μπροστά στο βόλεμα των «δικών μας παιδιών»;
Και πιθανόν να επιστρατεύσετε την άποψη μακαριστού Αρχιεπισκόπου που υποστήριζε πως όλη αυτή η διαδικασία ακόμη και η παράνομη πλαστογραφία σε αρκετές περιπτώσεις εκλογής Μητροπολιτών αποτελούν μία απλή πνευματική διεργασία και κινούνται από τον Παράκλητο!!! Αλήθεια τι μεγάλη ύβρη, ούτε ο μιαρός Σατάν θα μπορούσε να τη σκεφθεί..
Ως διαπιστώνεται λοιπόν παρά τα κατά καιρούς μηνύματα του ουρανού πολλοί ρασοφόροι μας εμμένουν να λησμονούν ότι ο «τριαδικός Θεός δεν εμπαίζεται».
Παρακολουθεί τα τεκταινόμενα ως στοργικός Πατέρας και θλίβεται με την κατάντια των εκπροσώπων του... Επεμβαίνει μάλιστα τώρα δυναμικά καθαρίζοντας το τοπίο και επιφέροντας τις αναγκαίες αλλαγές, ώστε να λάβει και πάλι τους καρπούς που προσδοκά από τον Αμπελώνα Του.

Συντάκτης: Δ.ΜΑΚΡΗΣ
Πηγή: ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com