30 Σεπ 2009

Μητροπολίτης Αυστρίας Μιχαήλ, Ανάγκη εγκατάλειψης του επαρχιωτισμού……στις σχέσεις με τους Παπικούς.


Στους χώρους της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε από τις 22 έως τις 26 Σεπτεμβρίου το Πατρολογικό Συνέδριο του Παπικού Ιδρύματος Pro Oriente της Βιέννης, με θέμα: «Η αγιότητα και η αποστολικότητα της Εκκλησίας».
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Μιχαήλ, υπογράμμισε στο ακροατήριο την ανάγκη εγκατάλειψης του επαρχιωτισμού αυτάρεσκου απομονωτισμού στις σχέσεις με τους παπικούς υπογραμμίζοντας το κλίμα συνεργασίας των δύο στην Αυστρία.
Εντύπωση έκανε ακόμη η δήλωσή του ότι στη διατήρηση της ορθόδοξης παράδοσης των Ελλήνων στη Μητρόπολή του βοηθά ουσιαστικά και η Παπική «Εκκλησία».
Στο συνέδριο το παρών έδωσε και ο καρδ. Christoph Schönborn, Αρχιεπίσκοπος Βιέννης.
Στην εναρκτήρια ομιλία του μίλησε για τη σπουδαιότητα της σχέσης της αποστολικότητας της Εκκλησίας με την εκλογή των 12 Αποστόλων από τον Ιησού για την αναβίωση του εσχατολογικού λαού του Θεού.
Ο Ιησούς διαλέγει τους Δώδεκα για να έχουν μαζί Του κοινωνία ζωής: όπως και Εκείνος καλούνται να αποσταλούν στον κόσμο για τη χαρμόσυνη αγγελία. Ο Ιησούς είναι αδιαχώριστος από τους Αποστόλους και η κατανόηση του τι είναι Εκκλησία δεν είναι εφικτή χωρίς τον Ιησού και τους Αποστόλους Του.
Κατ’ αυτό τον τρόπο η αποστολικότητα της Εκκλησίας είναι ζήτημα πιστότητας στο περιεχόμενο της πίστης της Εκκλησίας. Αποστολικότητα όμως σημαίνει και ιεραποστολή, διάδοση της πίστης που παραλάβαμε χάρη στο αποστολικό λειτούργημα.
Στο Συνέδριο έλαβαν μέρος ορθόδοξοι και παπικοί πατρολόγοι από την Ελλάδα, Αυστρία, Γερμανία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Γαλλία και Ιταλία.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΔΕΣΠΟΤΑ ΜΟΥ ;
ΤΟΣΟ ΚΑΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΠΙΚΟΙ;
ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΟΛΑ.

ΑΓΓΕΛΟΣ

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com