23 Απρ 2009

Περί Σεξουαλικής Αγωγής


Πρόθεση του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (όπως αυτή δημοσιεύθηκε σε εφημερίδες) είναι να εντάξει από το νέο σχολικό έτος -2009-2010- στο Δημοτικό, το μάθημα της Σεξουαλικής αγωγής. Το περιοδικό «Κοινωνία» τεύχος 1-2001 είχε ασχοληθεί με το ζήτημα αυτό. Να σημειωθεί πως ο προβληματισμός που καταγράφεται, αφορούσε μαθητές εφηβικής ηλικίας και όχι τάξεων του Δημοτικού.
[Η ανάπτυξη των παιδιών, η είσοδός τους στον ωραίο, αλλά και μυστηριώδη χώρο της εφηβείας, ασφαλώς απαιτούν την προσοχή, την αγάπη και την τέχνη της αγωγής.
Η προτεινόμενη ως μάθημα «Σεξουαλική αγωγή» δεν είναι υπόθεση του τυχόντος. Το βιβλίο, που κυκλοφόρησε «εν σχεδίω», όπως λέγεται, κατά 90% απηχεί τις απόψεις των «σεξολόγων» των διαφόρων τηλεοπτικών καναλιών, που αποσκοπούν στον ερεθισμό των κατωτέρων ορμών, και όχι σε σωστή ενημέρωση. Αν πρόκειται, με το εκκολαπτόμενο μάθημα να διδάσκονται οι μαθητές και οι μαθήτριες, με ποιο τρόπο θα έχουν προγαμιαίες σχέσεις, ας ονομασθεί το επιχειρούμενο, «μάθημα ανηθικότητας», ώστε να κυριολεκτούμε.
● Άλλο παιδαγωγική προσέγγιση της λειτουργίας της ζωής, και άλλο προσβολή της αθωότητας των παιδιών.
● Άλλο θαύμα του Θεού, όπως είναι το να μεγαλώνει φυσιολογικά ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, και άλλο κέντρισμα της περιέργειας με σούπερ-ρεαλιστικές περιγραφές και εικόνες.
● Άλλο αγωγή για τον αληθινό σκοπό του σέξ, πούναι ο γάμος και η δημιουργία οικογένειας, και άλλο αυτονόμηση της σαρκικής ηδονής, που ωραιοποιείται και προβάλλεται ως ύψιστο….ιδανικό!
● Άλλο σεβασμός του αγοριού για το κορίτσι και αντίστροφα και άλλο επίσημη ώθηση για ερωτικό δεσμό, με τα γνωστά πλέγματα, συμπλέγματα και φρικτές συνέπειες.
● Άλλο εναρμόνιση με τη φυσιολογική λειτουργία, όπως ο Δημιουργός Θεός τη χάρισε και άλλο διαστροφή της λειτουργίας αυτής, υπό το πρόσχημα μάλιστα της ενημέρωσης.
Ελπίζουμε το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων να αφουγκρασθεί τις ανησυχίες και να μην πειραματισθεί δίνοντας τη χαριστική βολή στη δολοφονημένη αθωότητα και εγκράτεια].
=================================
Όλα αυτά γράφτηκαν πριν μερικά χρόνια, όταν ακόμα προετοιμάζονταν οι σημερινές εξελίξεις.
Ας δούμε όμως τα αποτελέσματα από την διδασκαλία του μαθήματος σε άλλες χώρες:
[Λοιπόν, στις χώρες όπου διδάσκεται το μάθημα, η νεολαία ούτε ευτυχέστερη έγινε, ούτε περισσό­τερο αυτοσεβασμό απέκτησε. Πουθενά αλλού δεν υπάρχουν τόσοι μανιακοί του σεξ, τέτοια ηθική α­ποχαλίνωση, τόσες αυτοκτονίες από ψυχικό κενό, τόση μεγάλη αύξηση στα αφροδίσια, τους ανεπιθύμητους τοκετούς, εκτρώσεις κ.λπ., όσο στις χώ­ρες που εφαρμόζεται με επιμονή…
Μάλιστα η μάστιγα της μαθητικής πορνείας, πήρε διαστάσεις εκεί που έγινε απομυθοποίηση του σεξ. Γι' αυτό κι έχουν συνειδητοποιήσει, πως χρειάζεται αναθεώρηση πολλών ιδεών κι επανεξέ­ταση του προγράμματος.
Πρωτοπόρος στο χάος τής σεξουαλικής ασυδο­σίας που δημιουργήθηκε, είναι η Σουηδία. Και πα­ράλληλα πρώτη στις αυτοκτονίες, τα προβλήματα, τ' αφροδίσια νοσήματα. Σύμφωνα με την Παγκό­σμια Οργάνωση Υγείας, έρχεται πρώτη και μάλι­στα συνεχώς απ’ το 1967, στα κρούσματα βλενόρροιας.
Οι βιασμοί είναι σύνηθες πια φαινόμενο και ο α­ριθμός τους συνεχώς αυξάνει από χρόνο σε χρόνο, ενώ οι διώξεις για επιδειξιομανία και άλλες δια­στροφές είναι περισσότερες. Η πορνεία και ειδικά οι γυναίκες που εξασκούν τον αγοραίο έρωτα, 20πλασιάστηκαν την προηγούμενη δεκαετία (Βλέπε Φ. Δ. Κούβελα «Η ηθική κρίση στις σκανδιναβικές κοινωνίες»).
Ο Σουηδός Καθηγητής της Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ουψάλα Ιωακείμ Ισραέλ, υπέρ­μαχος του θεσμού, σε τηλεοπτική του εμφάνιση προβληματισμένος απ’ το μέγεθος της διαφθοράς, συμβούλεψε τις γυναίκες να έχουν πάντα μαζί τους προφυλακτικά. «Είναι πολύ πιο χρήσιμα από ένα κραγιόν για τα χείλη», είπε. Σε άρθρο του έ­γραψε: «Στις χώρες που εισήγαγαν το σεξ στα σχο­λεία, όπως απέδειξαν οι στατιστικές, αυξήθηκε κα­ταπληκτικά ο αριθμός των 12χρονων και 14χρονων που έμειναν έγκυες». Σε συνέντευξή του δε τόνισε πως στη χώρα του ειδικά «η σεξουαλική διαπαιδα­γώγηση πήρε κακό δρόμο».
Το 50% των Σουηδών είναι χωρισμένοι και ζουν με τον καινούργιο τους σύντροφο και τα παιδιά του, τα οποία εκείνοι ούτε μεγάλωσαν κι ούτε βλέπουν πατρικά. Οι κρατικές στατιστικές παραδέχον­ται πως οι βιασμοί και η κακομεταχείριση παιδιών έχει αυξηθεί. «Έτσι αναγκαστήκαμε να κάνουμε πιο αυστηρούς τους νόμους για τον βιασμό» εξη­γεί ο Ιωακείμ Ισραέλ.
Στις Η.Π.Α. η κατάσταση δεν είναι καλύτερη. Το μάθημα συνέβαλε αποφασιστικά στη σεξουαλική αποχαλίνωση των νέων, στην οργάνωση μικρών συμμοριών με σεξουαλικούς δεσμούς, την αύξηση των εγκύων μαθητριών, των αφροδισίων νοσημά­των και της παιδικής εγκληματικότητας.
Σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Υγείας, οι Η.Π.Α. κατέχουν τη δεύτερη θέση, μετά τη Σουη­δία, στα κρούσματα βλενόρροιας.
Στη Δυτ. Γερμανία οι «παρενέργειες» του μα­θήματος έφθασαν, με την πρωτοβουλία γονέων, ως το Ανώτατο Δικαστήριο της Καρλσρούης και έ­χει δημιουργηθεί η πεποίθηση, ότι όπως διδάσκε­ται σήμερα η σεξουαλική αγωγή, δεν εκπληρείται η αποστολή της.
Στην Αγγλία πέραν απ’ τα πιο πάνω, υπάρχει και πλήθος από εξατομικευμένα περιστατικά. Αναφέ­ρουμε μερικά. Ένας καθηγητής, προφανώς επιδει­ξίας, γυμνώθηκε κατά τη διάρκεια του μαθήματος μπροστά σε μικτή τάξη κολλεγίου! Τό ίδιο συνέβη και με μια δασκάλα στα παιδιά τής τάξης της, ηλι­κίας 12 ετών! Ολόκληρη η κοινή γνώμη συγκλονί­στηκε απ’ το φρικιαστικό έγκλημα ενός μαθητή, μόλις 12 χρονών. Μετά απ’ το μάθημα, σκότωσε ένα 4χρονο κοριτσάκι που αντιστεκόταν στην επι­θυμία του «να δει πως είναι ο έρωτας»!
Μετά απ’ αυτά τα περιστατικά, σύλλογος γο­νέων απευθυνόμενος στους αρμόδιους φορείς, α­ναγκάστηκε να γράψει: «Σταματείστε τα σεξουαλι­κά μαθήματα στα σχολεία, θα κάνετε τα παιδιά μας ανώμαλα ή σεξουαλικούς εγκληματίες».](Κ.Γ. Παπαδημητρακόπουλου «Ναι στην σεξουαλική αγωγή των νέων», Εκδόσεις «Φωτοδότες», 4η έκδοση 1996 -Απόσπασμα)
Επιτέλους πρέπει να υπάρξει αντίδραση και να σταματήσουν τα σχέδια για σεξουαλι­κά μαθήματα από την Α΄ Δημοτικού.
Για να θριαμβεύσει το κακό, δεν χρειάζεται παρά η αμέλεια των καλών ανθρώπων.
Δείτε και:
ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com