25 Νοε 2008

Π . ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ: ΠΩΣ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ


Μιάς και το φερε ο λόγος: Όπως αποκάλυψε ο "Ορθόδοξος Τύπος" της 21ης Δεκεμβρίου, οι Ιεχωβάδες ανάγκασαν (μέσω του "Συνηγόρου του Πολίτη") το Υπουργείο Παιδείας να αλλάξει το βιβλίο Θρησκευτικών της Α' Λυκείου, διότι τους συκοφαντούσε ... Ξέρετε κάτι παραπάνω γι' αυτό το θέμα;
Κατά τραγική σύμπτωση, ένας εκ των συγγραφέων του βιβλίου αυτού είμαι κι εγώ, αν και δεν αναφέρεται το όνομά μου. Πράγματι, το βιβλίο έγινε αγνώριστο. Αλλιώς το καταθέσαμε εμείς κι αλλιώς μας το κατέστρεψε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο για να ικανοποιήσει τους Μασώνους και τους Μάρτυρες του Ιεχωβά! Αυτό που θα σας πω, πρέπει να το γράψετε: Πριν από 10 περίπου χρόνια, μας ανέθεσαν με τον κ. Γεώργιο Φίλια, καθηγητή της Λειτουργικής στην Θεολογική Σχολή, να γράψουμε το βιβλίο Θρησκευτικών της Α' Λυκείου που μιλεί περί Πίστεως και Λατρείας.
Την χρονιά που μας ανέθεσαν το βιβλίο, είχαν μεταφέρει τα θρησκειολογικά θέματα της Β' Λυκείου εις το βιβλίο της Α' Λυκείου. Έτσι ήμασταν υποχρεωμένοι εμείς να γράψουμε περί Μασονίας, περί Μαρτύρων του Ιεχωβά και ούτω καθ' εξής. Κατά σύμπτωση, και τα δύο αυτά θέματα ανετέθησαν στον παπα - Γιώργη Μεταλληνό να τα γράψει. Οι Μασόνοι ήγειραν αντιρρήσεις για όσα έγραψα γι' αυτούς, μολονότι δεν ήμουν επιθετικός. Ανέλυα τις κατά καιρούς εγκυκλίους της Ιεράς Συνόδου περί Μασονίας. Πήγα και μίλησα μαζί τους. Απεκαλύφθη ότι κάποια πρόσωπα από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ήσαν μασόνοι και το διεκήρυτταν. Αναγκάστηκα να τους πω το εξής: Δώστε μας εσείς οι Μασόνοι τι είστε κι εγώ θα απαντήσω τι πιστεύει για σας η Ορθόδοξος Εκκλησία μας. Οπότε έχουμε στο βιβλίο της Α' Λυκείου την Μασονική άποψη και την Ορθόδοξη άποψη.
Κι αφού πέτυχαν οι Μασόνοι να αλλάξουν το βιβλίο των Θρησκευτικών της Α' Λυκείου, πήραν θάρρος και οι Ιεχωβάδες, έτσι;
Η παρέμβαση των Μαρτύρων του Ιεχωβά έγινε από πέρυσι. Μας είχαν στείλει ένα έγγραφο σ' εμάς τους συγγραφείς, να επιφέρουμε αλλαγές, διότι εμείς δεν τους θεωρούμε "Χριστιανούς Μάρτυρες του Ιεχωβά", όπως αυτοαποκαλούνται και τους ανεγνώρισε το καλοκαίρι του 2000 το Υπουργείο Παιδείας. Διότι πιστεύουμε ότι η πίστη τους συνιστά πλήρη Αναίρεση του Χριστιανισμού, δεν είναι Χριστιανοί οι άνθρωποι. Άλλαξαν, λοιπόν, όσα γράφαμε στο βιβλίο περί Μαρτύρων του Ιεχωβά, χωρίς καν να ερωτηθούμε!. Κανονικά θα έπρεπε να γίνει ότι συνέβη και στην περίπτωση των Μασόνων: Να μας δώσουν αυτοί ποιοι είναι και να γράψουμε εμείς αυτά που πιστεύει γι' αυτούς η Ορθόδοξος Εκκλησία.
Δηλαδή, την Μαρία Ρεπούση την σεβάστηκαν, ενώ εσάς όχι! Πώς έγινε αυτό το πράγμα, πατέρα Μεταλληνέ και γιατί δεν πήρε την δέουσα δημοσιότητα;
Σ' αυτό δεν μπορώ να σας απαντήσω εγώ, αλλά οι αλλαγές που έγιναν στο βιβλίο είναι μεγάλες. Ευτυχώς, ο "Ορθόδοξος Τύπος", δίνει το προηγούμενο κείμενο και το παρόν κείμενο, οπότε μπορεί να τις αντιληφθεί ο αναγνώστης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com