31 Ιουλ 2018

Δεν πρέπει ποτέ η Ελληνική Βουλή να κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών

Αν η Συμφωνία κυρωθεί κατά τη θητεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δυστυχώς, η επόμενη κυβέρνηση δεν μπορεί να επιφέρει ακύρωση 

Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, ανήγγειλε εχθές, μετά από την συνήθη πλέον επεισοδιακή συνεδρίαση στη Βουλή των Σκοπίων, την διενέργεια του δημοψηφίσματος στις 30 Σεπτεμβρίου, σημαίνει ότι μάλλον έχει εξασφαλιστεί η υπερψήφισή του.
Σ’ αυτό το συμπέρασμα συνηγορούν δύο γεγονότα. Κατ’ αρχάς η διατύπωση του ερωτήματος δεν θα αφήσει ανεπηρέαστους πολλούς μακεδονίζοντες, οι οποίοι παρά το πάθος τους για τον μακεδονισμό, δεν διστάζουν να δηλώνουν Βούλγαροι για να αποκτήσουν διαβατήριο Ε.Ε. Το δε ερώτημα από καιρό έχει δημοσιευθεί στη voria.gr, και απλώς το επιβεβαίωσε ο Ζάεφ: «Είστε υπέρ της ένταξης στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ αποδεχόμενοι τη Συμφωνία με την Ελλάδα;».
Το ερώτημα είναι φυσικά βασισμένο στην πάγια αρχή, ότι το δημοψήφισμα το κερδίζει αυτός που το διεξάγει. Θυμίζω, ότι αυτό είχε υποστηρίξει η Ελένη Βλάχου στην Καθημερινή, και δεν έχει τύχει ποτέ, οπουδήποτε της γης, να υπάρξει αρνητικό αποτέλεσμα.
Βεβαίως, οι Αλβανοί μαζί με τους σοσιαλδημοκράτες του Ζάεφ, δίνουν την απαραίτητη πλειοψηφία, αλλά δίνεται έντονος παρασκηνιακός αγώνας να βρεθεί τρόπος να υπερψηφιστεί και από μέρος της μακεδονίζουσας αντιπολίτευσης, ώστε να περιβληθεί με επί πλέον κύρος. Επιφανειακώς, μέχρι στιγμής, οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE αποχωρούν διαμαρτυρόμενοι από τις σχετικές συνεδριάσεις.
Αυτό όμως, δεν αποτελεί και παράγοντα καθολικής άρνησης, όχι μόνον επειδή ο Μίτσκοσκι, ως αμερικανοσπουδαγμένος κι αυτός, εκλήθη προ καιρού στην Ουάσιγκτον για συνομιλίες, εκπλήσσοντας τους παρατηρητές, αλλά και επειδή ο Ζάεφ ετοιμάζει ένα ακριβό δώρο στο κόμμα του Γκρούεφσκι. Προτείνονται αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα για μείωση των ποινών και παραγραφή, προκειμένου να αποφευχθεί η οδήγηση του Γκρούεφσκι στη φυλακή.
Οι κατηγορίες που απευθύνονται στον πρώην πρωθυπουργό είναι για 15 περιπτώσεις, πολλές από τις οποίες χαρακτηρίζονται ως «σοβαρά οικονομικά εγκλήματα κατάχρησης κρατικών κεφαλαίων κατά τη διάρκεια της εξουσίας του VMRO-DPMNE», που είναι κακουργηματικές πράξεις και επιφέρουν μεγάλες ποινές. Και δεν αφορούν μόνον τον Γκρούεφσκι, αλλά πλειάδα στελεχών του κόμματός του.
Εάν η κυβέρνηση δεχθεί αυτές τις νομικές τροποποιήσεις, θα εισαχθούν άμεσα στον ισχύοντα Ποινικό Κώδικα και θα καταστεί έτσι πιο επιεικής στα κακουργήματα του Νίκολα Γκρούεφσκι. Φυσικά, για να γίνουν δεκτές αυτές οι τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα, κάτι πρέπει να δώσει και ο Γκρούεφσκι, δια του νέου αρχηγού Μίτσκοσκι.
Επομένως, θα βρεθεί κάποιος τρόπος ώστε η Συμφωνία των Πρεσπών να κυρωθεί από το σκοπιανό κοινοβούλιο. Όμως, δεν αρκεί αυτό. Για να ισχύσει η Συμφωνία και να επιφέρει όσα προβλέπονται, επιβάλλεται να κυρωθεί και από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Αν κυρωθεί κατά την διάρκεια που βρίσκεται στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, δυστυχώς, η επόμενη κυβέρνηση δεν μπορεί να επιφέρει ακύρωση.
Αν αυτό ήταν επιτρεπτό, τότε θα δικαιωνόταν και ο Ερντογάν, που ζητά ακύρωση της Συνθήκης της Λωζάνης.
Πρέπει λοιπόν, να αγωνιστούν οι Έλληνες πατριώτες, ώστε η Συμφωνία να μη φτάσει στο ελληνικό Κοινοβούλιο, όπου εκεί μάλλον θα κυρωθεί. Ο πολιτικός επιστήμονας Κωνσταντίνος Χολέβας, έγραψε στην Κυριακάτικη Δημοκρατία, ότι η Συμφωνία αν δεν κυρωθεί από τη Βουλή των Ελλήνων, είναι άκυρη και δεν θα υποχρεωθούμε σε μία σειρά εθνικών ταπεινώσεων.
Δεν θα χρειαστεί δηλαδή να αναγνωρίσουμε όνομα, ταυτότητα και γλώσσα που θα αποκόπτουν την πραγματική Μακεδονία από την ιστορία του Ελληνισμού. Δεν θα υποχρεωθούμε να αλλάξουμε τα ονόματα Πανεπιστημίων και προϊόντων και δεν θα δεχθούμε μικτή επιτροπή που θα κρίνει πώς θα διδάσκουμε στα παιδιά μας τον Αλέξανδρο και τον Μακεδονικό Αγώνα.
Ο Μακεδών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com