Γνωστός δημοσιογράφος σε άρθρο του στο «Βήμα» 29/4/2009 με τίτλο «Μαρία Μαγδαληνή» αναφέρεται σε ένα πολιτικό θέμα (ενδεχόμενη παραπομπή Παυλίδη).Εκτός του άσχετου τίτλου, το άρθρο τελειώνει «Γι΄ αυτό είναι μάλλον προκλητικό να υποδύονται τώρα τη Μετανοούσα Μαγδαληνή που κατάλαβε το λάθος της». Να, λοιπόν, γιατί χρειάζονται τα Θρησκευτικά. Η ημιμάθεια είναι ό,τι χειρότερο. Όταν οι θρησκευτικές μας γνώσεις προέρχονται από τηλεοπτικές ταινίες και βιβλία με απόκρυφο περιεχόμενο τα αποτελέσματα είναι από γελοία μέχρι επικίνδυνα.
Μια σύγχυση που ξεκίνησε το Μεσαίωνα από τη Δύση, μπερδεύει ακόμη πολλούς αγνοούντες την Αγία Γραφή. Αυθαίρετα, ταυτίζουν την ανώνυμη αμαρτωλή γυναίκα του Ευαγγελίου με την μεγάλη Αγία και Ισαπόστολο Μαρία Μαγδαληνή την Μυροφόρο, τη θαρραλέα και έντιμη μαθήτρια του Χριστού μας, που και στη Σταύρωσή Του παρέστεκε παρά τον φόβο των Ιουδαίων και πρώτη έτρεξε να μυρώσει άφοβα μέσα στη νύχτα το Σώμα Του στον Πανάγιο Τάφο, ανταμειβόμενη με την είδηση της Ανάστασής Του! Και είναι εκείνη που αξιώθηκε πρώτη να τον δει Αναστημένο και θριαμβευτή εναντίον του θανάτου!
Μάλιστα στη Δύση αναπτύχθηκε ολόκληρη φιλολογία γύρω από την Αγία Μαρία, λεγόμενη Μαγδαληνολογία.
Γράφτηκαν επίσης και διάφορα μυθιστορήματα, με φανταστικό περιεχόμενο γύρω από τη υποτιθέμενη ανήθικη ζωή της, επιτείνοντας έτσι μέχρι σήμερα αυτή τη σύγχυση.
Δυστυχώς, όταν η ημιμάθεια επεμβαίνει «ευθαρσώς» σε θέματα που δεν γνωρίζει, χωρίς να συναντά αντίσταση από κανέναν, γίνεται θρασύτατη. Ενεργούν όμως, «ευθαρσώς», γιατί εμείς «καθεύδομεν».
Εικονογραφικό Συναξάρι
-
*Ο Γιάννης Μενεσίδης είναι συνάδελφος πνευμονολόγος, συνταξιούχος πλέον,
τέως διευθυντής ΕΣΥ στο Νοσοκομείο της Ξάνθης. Από το 1975 άρχισε να
ζωγραφίζει ...
Πριν από 15 ώρες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου