16 Μαρ 2024

Κερκύρας Νεκτάριος σε Κασσελάκη: “Ο θρησκευόμενος άνθρωπος βιώνει τα Μυστήρια του Θεού και δεν παρίσταται ως απλός θεατής”

 ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ, ΟΙ ΤΡΙΕΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΕΙΠΑΝ  ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δελτίο τύπου 15 Μαρτίου 2024

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος προβαίνει στην κάτωθι δήλωση:

«Αναγνώσαμε με προσοχή συνέντευξη στο Διαδίκτυο του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως κ. Σ. Κασσελάκη, ο οποίος εξέφρασε δημοσίως την επιθυμία να εορτάσει το παραδοσιακό κερκυραϊκό Πάσχα στο νησί μας. Ο κ. Κασσελάκης μάλιστα δήλωσε επί λέξει τα εξής: ” Το Πάσχα σκοπεύω να πάω στην Κέρκυρα, όπου ο μητροπολίτης κάνει ‘πόλεμο’ στα ομόφυλα ζευγάρια. Θα μπω στην εκκλησία και ας έρθει να με βγάλει έξω αν θέλει…. Είμαι χριστιανός ορθόδοξος, σύγχρονος, δεν θεωρώ ότι χρειάζομαι την άδεια κανενός ιερέα για να μπω σε μια εκκλησία. Ο πρώτος που το έδειξε αυτό είναι ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ένας απλός άνθρωπος που συμβολίζει την αγάπη”.

Εφόσον δημόσια ο κ. Κασσελάκης ανακοινώνει την επιθυμία του, δημοσίως κι εμείς του απαντούμε:

Πρώτον: Είναι καλοδεχούμενοι στο φιλόξενο νησί μας οι πάντες.

        Δεύτερον: Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, όταν απευθύνθηκε στους νέους και τους κάλεσε στην Εκκλησία, τους είπε: «ελάτε όπως είστε», ακολουθώντας τον λόγο του αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου («Περί μετανοίας», Ομιλ. Η, 1 ΕΠΕ 30,284-286), ότι όποιος έρχεται στην Εκκλησία με τη διάθεση να ζήσει τη ζωή της, αλλάζει πνευματικά, διότι αφήνει τον εαυτό του να μεταποιηθεί από την Θεία Χάρη. Κι εμείς λοιπόν, εφόσον ο κ. Σ. Κασσελάκης δηλώνει ότι είναι θρησκευόμενος, ευελπιστούμε πως η είσοδός του στην Εκκλησία και η μετάνοια, την οποία εμπνέει η Χάρις του Θεού αλλά και η ζωή της πίστεως, θα τον μεταποιήσουν πνευματικά και θα τον οδηγήσουν στην οδό της σωτηρίας, αρκεί να γνωρίζει ο ίδιος ότι ο θρησκευόμενος άνθρωπος βιώνει τα Μυστήρια της Χάριτος του Θεού και μετέχει σ’ αυτά και δεν παρίσταται ως απλός θεατής, αμέτοχος στην Χάρη του Θεού. Κάθε αμαρτωλό ο Θεός τον δέχεται πάντα εν μετανοία.

Τρίτον: Ο Μητροπολίτης δεν κάνει πόλεμο σε κανέναν άνθρωπο, αλλά προσεύχεται, κηρύττοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου, για την μετάνοια τόσο τη δική του όσο και όλων των ανθρώπων».

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

2 σχόλια:

ΚΣΕ ΠΑΤΡΑΣ είπε...

Ευχαριστούμε τον Μητροπολίτη για το φρόνημα του.

Λυκούργος Νάνης είπε...


https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/62141-giati-leme-oxi-ston-xorismo-politeias-ekklisias

«Βαρυσήμαντη» παρέμβαση του «πολεμάρχου» , μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών.

Ακόμη και μετά την πρόσφατη νομοθετική διαστροφική καταιγίδα του δήθεν «φιλόχριστου» Κράτους τάσσεται κατά του χωρισμού με την «αντινομοθετούσα τω αιωνίω Νομοθέτη Χριστώ» Πολιτεία.

Εκεί, όμως, που προκαλεί αφόρητα είναι στο απόσπασμα των δηλώσεών του , στο οποίο χαρακτηρίζει το «χάρτινο επιτελάρχη», τον τραγικό αυτό άνθρωπο , που συνεχώς προδίδει την αποστολή του και το αξίωμά του, τον οποίο φυσικά εκθειάζει , «πατέρα της καταλλαγής και της συναλληλίας»…

Θεέ μου, δώσε μας δύναμη ούτως ώστε να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας με αυτούς τους «ποιμένες»…..

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com