16 Αυγ 2022

Νέα ήθη και καινά Δαιμόνια εις την Εκκλησία

 

Νέα ήθη και  καινά Δαιμόνια εις την Εκκλησία

Χαράλαμπος  Β. Κατσιβαρδάς, Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω

Η αποστολή της Εκκλησίας καθίσταται λίαν σαφής, πλην όμως το γεγονός το οποίο προκαλεί αναντιρρήτως την μήνη του ποιμνίου είναι ότι έχουν αλώσει ένα μεγάλο μέρος των υψηλών κλιμακίων της επισήμου Ελλαδικής Εκκλησίας, «καινά δαιμόνια», με αποτέλεσμα, να συμπεριφέρονται περισσότερο ως πολιτικοί παρά ως Εκκλησιαστικοί ταγοί.

Είναι πρόδηλο ότι η στάση της επισήμου Εκκλησίας τραυματίζει το ποίμνιο ιδίως εις την τελευταία δακαετία όπου κλυδωνίζεται εκ βάθρων ο Ελληνικός λαός από πολλαπλά και ετερόκλητα κτυπήματα της Νέας Τάξης Πραγμάτων, όπως καθίστανται τα μνημόνια, το Μακεδονικό, η πανδημία, ο πόλεμος με την Ρωσία, η επιβολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σήμερον το απαράδεκτο φαινόμενο της βαπτίσεως υιοθετημένων τέκνων εκ των ομοφυλοφίλων.

Η απονεκρωμένη Ελλαδική Εκκλησία λειτουργεί περισσότερο υπέρ της εξουσίας και υποθάλπει εμμέσως πλην σαφώς δια παραλείψεων τα αισχρά αυτά φαινόμενα παρακμιακής αποσυνθέσεως, αντί να τα εξουδετερώσει.

Είναι πρόδηλό ότι ενίοτε συνεργεί με τις παράλογες αποφάσεις της εκάστοτε κυβερνήσεως άνευ της συνδρομής ουδενός συγκεκριμένου και ουσιαστικού λόγου, δημιουργώντας εύλογες απορίες εις το ποίμνιο δια το μέγεθος της σήψεως και της αλλοτρίωσης.

Πολλές φορές έχουμε καταστεί κοινωνοί διαφόρων απείρου κάλλους σκηνών επί άμβωνος όπου Ιερείς, εν είδει φερεφώνων της κυβερνήσεως, προπαγανδίζουν υπέρ των εμβολίων, την στιγμή την οποία αυτά απεδείχθησαν εκ του αποτελέσματος αναποτελεσματικά ή να ασκούν πολιτική κατά του έθνους και της Πατρίδας.

Εν άλλοις λόγοις δυστυχώς η επίσημος Εκκλησία ενεργεί ως πνευματικός αντιπρόσωπος της εκασταχού κυβερνήσεως και μετατρέπει το κήρυγμά της εις μία μορφή φαιάς προπαγάνδας η οποία αποβλέπει εις το να αφιονίσει τα αντανακλαστικά του κόσμου αντί να τα αφυπνίσει.

Τούτο το ζήσαμε, με όλα τα αναφερθέντα ζητήματα, ιδίως με το εμβόλιο όπου η Εκκλησία υπόπτως εποιήθηκε την νήσσα, εις την πιο κρίσιμη στιγμή επιτρέποντας να κλείσουν οι Εκκλησίες, ωσαύτως αδράνησε εις την μετωπική επίθεση περί της θείας Κοινωνίας επιτρέποντας την λοιδορία των πιστών αλλά και την μεροληπτική μεταχείριση των αλλοδόξων εν τη πατρίδι μας, εις βάρος των αλλοδόξων, ιδίως κατά την περίπτωση της πανδημίας.

Έτι περαιτέρω, η στάση περί του υποχρεωτικού εμβολιασμού και την δίωξη των υγειονομικών, εισέτι και τοιαύτα τα μείζονα ζητήματα η επίσημος Εκκλησία σιώπησε εκκωφαντικά συντασσόμενη ευθέως και ευθαρσώς με την καθεστωτική άποψη της Κυβερνήσεως και ούτω καθ’ εξής.

Σήμερον, με τον πόλεμο, δεν τόλμησε να πεί την αλήθεια, δια την «σφαγή» εν τη κυριολεξία μεταξύ αδελφών ομοδόξων, πέραν από ευχολόγια και γενικότερες αοριστίες περί του πρωταίτίου ή του συναιτίου, ουδόλως όμως όρθωσε ανάστημα να διατυπώσει απερίφραστα την άποψη τους περί του λυπηρού τούτου πολέμου ο οποίος ήδη συνιστά την θρυαλλίδα τυχόν παγκόσμιας αναφλέξεως του τρίτου παγκοσμίου πολέμου.

Τηρουμένων των αναλογικών, η Εκκλησία συντασσόμενη με τους Λοάκτι, ουδεμία θέση έλαβε δια την επιβολή των μη υγειών προτύπων και την ιταμή και χυδαία αξίωση τους να υιοθετούν παιδιά, ισοπεδώνοντας παν ψήγμα ηθικής τάξεως και ανθρώπινης λογικής.

Η εν λόγω στάση τους εξομοιώνεται με εωσφορική αλαζονεία να αλλοιώνει τα φύλα και την κανονικότητα, μη σεβόμενοι τις ψυχές των ανήλικων παιδιών τα οποία καθίσταται εξόχως σημαντικό, να έχουν την κατά φυσιν δυνατότητα να αναπτύσσονται εις τους κόλπους μίας κανονικής οικογένειας.

Η Εκκλησία όμως σκανδαλωδώς ανέχτηκε την βάπτιση υιοθετημένων τέκνων υπό ενός ζευγαριού ομοφυλοφίλων, ανερυθρίαστα και ανεπαίσχυντα, προσβάλλοντας την αιδώ, την ηθική, την οικογένεια και εν ταυτώ την αισθητική των ανθρώπων, μα προπάντων προσβάλλοντας βαναύσως της ανθρώπινη ψυχή των ανήλικων ανυπεράσπιστων αυτών νεογνών τα οποία είναι καταδικασμένα υπό την ανοχή της Εκκλησίας, να αναπτυχθούν εις ένα νοσηρό περιβάλλον.

Ο Θεός να μας λυπηθεί, πλην όμως ο αγών ο εμφανής και αφανής μαίνεται, συν Θεώ!

……………………………………………………………

Δείτε σχετικά και:

-Ἀπαντήσεις κατὰ τῶν συνηγόρων τοῦ Ἀρχιεπ. Ἀμερικῆς γιὰ τὴν βάπτιση στὴν Γλυφάδα.

-Η αγωνία ενός Επισκόπου με φόβο Θεού

-Μια «θορυβώδης» βάπτιση, η συμβολική της Εκκλησίας και τα συριζέικα παρατράγουδα

-Η ομογένεια απαιτεί την παραίτηση του Ελπιδοφόρου!

-Ἱεροκανονικὴ Μήνυσις τῆς Π.Ο.Ε. κατὰ Σεβ. Ἀμερικῆς

-Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιοι κληρικοί διατυπώνουν «άρρητα ρήματα», αλλότρια του Ορθόδοξου Δόγματος και Ήθους.

-Ο π. Ιωάννης Χρυσαυγής προσέφερε κακή- κάκιστη υπηρεσία στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο…

-Τι κατάντια είναι αυτή; Τέτοια και τόση έλλειψη αισθήματος ποιμαντικής ευθύνης;

-Γλυφάδας Αντώνιος: Ἀπάντησις σέ ἄρθρο τοῦ κ. Βαβούσκου σχετικῶς μέ βάπτιση στήν Βουλιαγμένη

-Ελπιδοκτόνες «συνειδήσεις»...

-Ντροπή και αίσχος! Ο Ελπιδοφόρος και η Κωνσταντινούπολη ως «Istanbul»!

-Δρ. Σπύρος Σπυρέας: “Δε νοείται Χριστιανός Ιεράρχης, και δη Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, να αποκρύπτει την πλήρη αλήθεια από έναν άλλον αδελφό του Χριστιανό Ιεράρχη…..”

-Ανακοίνωση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους εξ αφορμής προσφάτων δημοσίων εμφανίσεων και τοποθετήσων κληρικών της Εκκλησίας, ακόμη και ιεραρχών

-Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος επιτίθεται στην Εκκλησία της Ελλάδος

-Ὁ ἄνθρωπος πού ξέχασε ὅτι εἶναι ἐπίσκοπος!

-Ο Γλυφάδος δεν ήξερε ούτε για τους αιρετικούς νουνούς;

-Το ανακοινωθέν του Πατριαρχείου και τα άλλα λόγια να αγαπιόμαστε …

-Εστία Πατερικών Μελετών: Ὄχι στήν πνευματική ἀποδοχή σοδομικοῦ τύπου «οἰκογενειῶν»!

-ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ ΤΟΥ ΥΠΕΡ-ΩΚΕΑΝΙΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ κ.ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΥ

-Το να βαπτίζουμε το ψέμμα ως αλήθεια δεν είναι ελπιδοφόρο νέο.

-Ο Αρχ/πος Κύπρου για τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο

-Σύληση της Λογικής

-Στη ΔΙΣ ομοφώνως επέλεξαν την ολέθρια τακτική της ουσιαστικής συγκαλύψεως του σκανδάλου

-Επιστολές διαμαρτυρίας της ΔΙΣ σε Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο και Οικουμενικό Πατριαρχείο

-Συνυπεύθυνος ὁ Σεβ. Γλυφάδας!

-Το εκκλησιαστικό παράπτωμα του Ελπιδοφόρου θα πρέπει να δικαστεί εκεί που τελέστηκε δηλαδή στην Εκκλησία της Ελλάδος και να μην παραπεμφθεί από την ΔΙΣ στο Φανάρι για πιθανόν κουκούλωμα!

-Ήταν τυχαία πράξη η τέλεση της ατυχούς βάπτισης από τον Ελπιδοφόρο ή καθ´υπαγόρευση;

-Πειραιώς Σεραφείμ: «Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος και το “νέον ευαγγέλιον” »

-Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας για την βάπτιση από τον Αμερικής Ελπιδοφόρο δύο παιδιών από ζευγάρι του ιδίου φύλου.

-Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος ευλόγησε τη βάφτιση παιδιών gay ζευγαριού ομογενών στην Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com