13 Ιουλ 2022

Ήταν τυχαία πράξη η τέλεση της ατυχούς βάπτισης από τον Ελπιδοφόρο ή καθ´υπαγόρευση;

Ήταν τυχαία πράξη η τέλεση της ατυχούς βάπτισης από τον Ελπιδοφόρο ή καθ´υπαγόρευση;

Του Σωτήρη Μ. Τζούμα 

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν κάποια περιστατικά που συμβαίνουν είναι «τυχαία», κατευθυνόμενα, οργανωμένα ή σχεδιασμένα. Δημοσιογραφικά, οπωσδήποτε σε κάθε τι υπάρχει το αίτιο και το αιτιατό.

Πνευματικά, «ουκ έστιν ημίν η πάλη προς αίμα και σάρκα αλλά προς τας αρχάς προς τας εξουσίας προς τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου» κατά τον Απ. Παύλο.

Και βέβαια κατά την Παύλεια πάλι ρήση: «τα οψώνια της αμαρτίας θάνατος»!

Πέρα από την πνευματική διάσταση του γεγονότος ότι δέχτηκε και τέλεσε εν Ελλάδι και μάλιστα σε Μητρόπολη της Ελλαδικής Εκκλησίας, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής βάπτιση «τέκνων» ομοφυλοφύλων, υπάρχει και η πολιτική. Οι πνευματικοί νόμοι μπορεί να αργούν, διότι «μακρόθυμος και πολυέλαιος» είναι ο Θεός μας, είναι όμως φυσική νομοτέλεια ότι κάποτε θα ενεργοποιηθούν.

Υπάρχουν όμως και οι νόμοι της Πολιτείας. Υπάρχει στην χώρα μας νομοθετικό πλαίσιο ληξιαρχικής καταχώρισης ανατρεφομένων παιδιών από ομοφυλοφίλους κηδεμόνες; 

Το Πιστοποιητικό Βαπτίσεως που οφείλει να εκδώσει ο τελέσας το μυστήριο εφημέριος -εν προκειμένω θα υπογράψει ο Ελπιδοφόρος;- θα κληθεί να αναγράψει τους «γονείς», ενώ η Εκκλησία δεν αποδέχεται άλλη σχέση πλην «άρρενος και θήλεως»; Η αυτή Δήλωση πώς θα γίνει στην οικεία Ιερά Μητρόπολη; Και τέλος προβλέπεται αντίστοιχη καταχώρηση στο Ληξιαρχείο του Δήμου καί πώς θα γίνει αυτή, εφ’ όσον η βάπτιση τελέστηκε στην Ελλάδα;

Και για να ξαναγυρίσω στις αρχικές μου σκέψεις… είναι άραγε όλα αυτά τυχαία;

Μήπως κάποιοι υποδύονται ρόλους και ενεργούν εκ μέρους άλλων, προκειμένου να μας εισαγάγουν «καινά  δαιμόνια»;

Πριν καιρό κάποιους τους κατηγορούσαμε ως συνωμοσιολόγους, μήπως όμως κάποιοι πράγματι απεργάζονται την διάλυση του κοινωνικού μας ιστού, την άλωση της Ορθοδοξίας και την ισοπέδωση των πάντων;Με την ευκαιρία να συγχαρούμε τον Μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Αντώνιο για το ανακοινωθέν που εξέδωσε σχετικά με το θέμα βάζοντας τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση. Ο Ελπιδοφόρος τους παραπλάνησε. Έκανε κάτι που δεν είχε το δικαίωμα να κάνει γιατί δεν ήταν στην έδρα του αλλά φιλοξενούμενος σε ξένη επαρχία και μάλιστα στην καρδιά της Αθήνας.

Ας ελπίσουμε την προσεχή Δευτέρα που θα συνέλθει εκτάκτως η Σύνοδος με πρωτοβουλία του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου  να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα και να το στείλουν στην Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου που συνέρχεται την 21η Ιουλίου για την τακτική συνεδρίαση του μήνα.  Μέχρις εδώ….

exapsalmos,13 Ιουλίου 2022

…………………………………………………………

Δείτε και:

-Πειραιώς Σεραφείμ: «Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος και το “νέον ευαγγέλιον” »

-Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας για την βάπτιση από τον Αμερικής Ελπιδοφόρο δύο παιδιών από ζευγάρι του ιδίου φύλου.

-Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος ευλόγησε τη βάφτιση παιδιών gay ζευγαριού ομογενών στην Αθήνα

1 σχόλιο:

Λυκούργος Νάνης είπε...

Oι μητροπολίτες Γλυφάδας και Πειραιώς, οι οποίοι αντέδρασαν, στην περίπτωση της σκανδαλώδους βαπτίσεως, οφείλουν να φέρουν άμεσα το θέμα με την επιχείρηση εκκλησιαστικής νομιμοποίησης του σοδομισμού, στη Σύνοδο. Ταχέως και άνευ χρονοτριβής.
Να καταδείξουν τους ποικίλους ενόχους. Με διευθύνσεις και ονόματα.
Δηλαδή το μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, τον π. Φιλόθεο Φάρο, τον π. Βασίλειο Θερμό, τον π. Αλέξανδρο Καριώτογλου και ει τινα έτερο.
Να στιγματίσουν το γεγονός ότι εις εκ των δύο ομοφυλοφίλων ηθοποιών των οποίων το "τέκνο" βαπτίσθηκε στο ναό του αγίου Νικολάου του Ραγκαβά, οπότε και "μεγαλούργησε" με την επιεικέστατα άθλια προσλαλιά του ο προαναφερθείς π. Αλέξανδρος Καριώτογλου, την οποία (προσλαλιά) με χαρά και καμάρι ο συγκεκριμένος ηθοποιός προέβαλε διαδικτυακά, για ευνόητους λόγους, τυγχάνει, με βάση δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας,
συνεργάτης της, κατά τα άλλα, επαινετέας ΜΦΑ "ΓΑΛΙΛΑΙΑ", της ιεράς μητροπόλεως ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ (βλέπε εδώ https://orthodoxostypos.gr/%E1%BD%81-%E1%BC%80%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%82-%E1%BD%81-%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%BF%CE%B3%CE%B1%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%E1%BD%B6-%E1%BD%81-%CF%83/ και εδώ https://katanixi.gr/synergates/sofia-makedonopoyloy/not-mas-provlimatizei-i-galilaia/).
Δεν είναι μόνο ο Ελπιδοφόρος το πρόβλημα εν προκειμένω. Του Ελπιδοφόρου έχουν προηγηθεί άλλοι, κυρίως σε θεωρητικό επίπεδο. Υπήρχε το υπόστρωμα για να εκδηλωθεί δημοσίως η συγκεκριμένη στάση του Ελπιδοφόρου. Από εκεί ξεκινά το πρόβλημα. Το αυγό του φιδιού δηλονότι.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com