12 Ιουλ 2022

Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας για την βάπτιση από τον Αμερικής Ελπιδοφόρο δύο παιδιών από ζευγάρι του ιδίου φύλου.

 

Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας για την βάπτιση από τον Αμερικής Ελπιδοφόρο

Υπόμνημα προς την Ιερά Σύνοδο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, απέστειλε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Αντώνιος μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε με την βάπτιση των δύο παιδιών από ζευγάρι του ιδίου φύλου.

Ο Σεβασμιώτατος στο υπόμνημά του, τονίζει ότι ο Αμερικής Ελπιδοφόρος ζήτησε εγγράφως άδεια για να τελέσει το μυστήριο, χωρίς αναφορά ότι πρόκειται για τέκνα ομοφυλόφιλου ζευγαριού.

Επίσης ο κ. Αντώνιος υπογραμμίζει ότι "ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος ενήργησε αυτοβούλως, αυθαιρέτως και αντικανονικώς εντός της Μητροπόλεως μου".

Ακολουθεί το σχετικό υπόμνημα του Σεβασμιώτατου:

romfea.gr

arxon.gr

Δείτε και -Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος ευλόγησε τη βάφτιση παιδιών gay ζευγαριού ομογενών στην Αθήνα

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΗ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ!ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΟΥΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ!

Στέργιος Παπαδημητρίου είπε...

Παρ όλα αυτά και ο σεβασμιώτατος ρίχνει το μπαλάκι στην ιερά σύνοδο να αποφασίσει επί του πρακτεου

Λυκούργος Νάνης είπε...

https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/51127-o-mitropolitis-glyfadas-gia-tin-vaptisi-apo-ton-amerikis-elpidoforo
O επιχώριος μητροπολίτης ( Γλυφάδας), έλυσε τη σιωπή του, προφανώς λόγω του εκραγέντος θορύβου.
Σε υπόμνημά του προς τη ΔΙΣ έκανε λόγο για αυτόβουλη, αυθαίρετη και αντικανονική ενέργεια του αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου (διόλου παράξενο και πρωτότυπο κάτι τέτοιο για Φαναριώτη επίσκοπο...), ο οποίος με βάση το προαναφερθέν υπόμνημα, δεν ενημέρωσε τον οικείο μητροπολίτη, του οποίου την άδεια ζήτησε γραπτώς, ότι επρόκειτο να τελεσθεί η βάπτιση "τέκνου" ομοφυλόφιλων "γονέων".
Δεν νομίζω ότι διαφωνεί κανείς εχέφρων με τους χαρακτηρισμούς που προσέδωσε ση συγκεκριμένη ενέργεια του αρχιεπισκόπου Αμερικής ο μητροπολίτης Γλυφάδας.
Υφίσταται, όμως, ενα ουσιώδες ζήτημα, εν προκειμένω, που αφορά όχι μονάχα στον ειρημένο μητροπολίτη ( Γλυφάδας) αλλά σε όλους τους μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος και ιδιαιτέρως στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τον και επίσκοπο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Τυγχάνουν, πλέον, ευρέως γνωστά τα όσα πρωτοφανή και αήθη έλαβαν χώρα σε μια ανάλογη περίπτωση, στο παρελθόν, στον άγιο Νικόλαο Ραγκαβά, ιερό ναό της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με τη σκανδαλωδέστατη προσλαλιά του εφημερίου του ναού π. Αλεξάνδρου Καριώτογλου προς τους ομοφυλόφιλους "γονείς" βαπτισθέντος νηπίου.
Την άθλια αυτή προσλαλιά, προέβαλαν διαδικτυακά, οι εν λόγω "γονείς", προφανώς με χαρά και καμάρι, αφού, τρόπον τινά, νομιμοποιούσε, εκκλησιαστικά, τη "σχέση" τους (εννοείται, άλλο που δεν θέλουν οι συγκεκριμένοι και πολλοί ομόφρονες και ομότροποι)...
Επίσης, προ ολίγων, σχετικώς, ετών, εξήλθαν στον εξώστη της δημοσιότητας οι γνωστές, επιεικέστατα αχαρακτήριστες, θέσεις του π. Βασίλειου Θερμού, αναφορικά με το σοδομισμό, που ήγειραν θύελλα αντιδράσεων από την πλευρά κληρικών και λαϊκών και απέβησαν πρόξενος τεραστίου πνευματικού σκανδάλου. Αναγνώσαμε,μαλιστα, διαδικτυακό δημοσίευμα με βάση το οποίο ευαίσθητο ποιημένος επίσκοπος υπέβαλε μήνυση στη ΔΙΣ σε βάρος του προρρηθέντος κληρικού.
Το δε να πούμε και για τις, σχετικώς πρόσφατες, κατάπτυστες και εκ στόματος Άδου εκπορευθείσες και λίαν προβληθείσες από το βρωμερό συστημικό κατεστημένο, σχετικές δηλώσεις του μητροπολίτη Νέας Ιωνίας;
Με όλο το σεβασμό, λοιπόν, που τρέφουμε στο μητροπολίτη Γλυφάδας, δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστο το γεγονός ότι δεν είδαμε να εκδηλώνεται δημοσίως, από την πλευρά του, κάποια παρέμβαση είτε καταδίκης των προαναφερθεισών σκανδαλωδών δηλώσεων και εκδηλώσεων είτε κάποια κίνηση κανονικής διαδικασίας σε βάρος των εν θέματι κληρικών.
Οταν όμως οι προαναφερθέντες, συγκεκριμένοι ποιμένες, οι πρόξενοι δεινού σκανδάλου και μεγίστης πνευματικής ζημίας στο ποίμνιο της Εκκλησίας , καταλείπονται ασύδοτο, ανενόχλητοι και ανεξέλεγκτοι, να περιφέρουν τα ληρήματα και φαντασιοκοπήματά τους, εντός του εκκλησιαστικού σώματος, ως θεολογικά θέσφατα, συνεπεία της αδρανείας των επισκόπων, των συγκροτούντων τη συνέλευση της Ιεραρχίας, τότε τι θα κάνει ο Ελπιδοφόρος και ο κάθε Ελπιδοφόρος;
Είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, να μην έχει ακόμη επιληφθεί η ΔΙΣ των περιπτώσεων των Νέας Ιωνίας, π. Φιλοθέου Φάρου, π. Βασιλείου Θερμού και π. Αλεξάνδρου Καριώτογλου (φυσικά και δεν είναι μόνο αυτοί...).
Επιπροσθέτως, αναμένουμε τόσο από το μητροπολίτη Γλυφάδας όσο και από τη ΔΙΣ, να κινήσουν την κανονική διαδικασία σε βάρος του "αυτοβούλως, αυθαιρέτως και αντικανονικώς", όπως χαρακτηριστικά διαλαμβάνει το υπόμνημα του μητροπολίτη Γλυφάδας, ενεργήσαντος αρχιεπισκόπου Αμερικής.

Ανώνυμος είπε...

Αλλά λόγια να αγαπιόμαστε.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΟΔΟΜΑ;;;;

Λ.Μ. είπε...

Αυτό μου θυμίζει κάτι περιστατικά στα νοσοκομεία, που όταν δεν πηγαίνουν καλά, οι ευθύνες γίνονται ένα μπαλάκι που πηγαίνει από τον έναν υπεύθυνο στον άλλο! Μάλλον από ότι φαίνεται δεν συμβαίνει μόνο στα νοσοκομεία...

Ανώνυμος είπε...

υπάρχει αγαπητέ μου μια ουσιωδης διαφορά με τα σόδομα. Εκείνοι ως ειδωλολάτρες μη γγνωρίζοντας τον αληθινό Θεό και έχοντας υποστεί δίκαιη και παραδειγματική τιμωρία, ίσως έχουν ένε μικρό ελαφρυντικό την ημέρα της κρίσεως. Οι ψευδεπίσκοποι αντίχριστοι αρχιοικουμενιστές δεν θα έχουν κανένα

Ανώνυμος είπε...

Να με συγχωρείτε, αλλά δεν καταλαβαίνω. Αν δεν είχε προκληθεί θόρυβος , όπως αναφέρει στην αρχή του κειμένου του, δηλαδή αν δεν υπήρχαν αντιδράσεις, δεν θα τοποθετείτο ο Σεβασμιώτατος; Δεν είχε ποιμαντική και όχι μόνο υποχρέωση να παρέμβει;

Ανώνυμος είπε...

....μονο ενας Προφήτης Ηλιας χρειαζεται να καθαρίσει την κατασταση...αλλιως ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

....δεν τους φτάνουν τα gay pride κ.τ.λ...τωρα θέλουν να μας. δειξουν ότι έχουν και την ευλογία της Εκκλησιας χρησιμοποιώντας το Ιερό Μυστήριο του Βαπτισματος....χρησιμοποιουν τα αθώα παιδακια.για να περάσουν τα βδελυρα στα μάτια του Θεου σχέδια τους....

ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΗΜΑΣ!!!!

ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Εκεινοι δεν αυτοπροσδιοριζονταν ως "χριστιανοι"

Ανώνυμος είπε...

Σωστά και με τους ιερείς που συμμετείχαν δεν θα πρέπει να τους τιμωρήσει;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com