14 Ιουλ 2022

Το εκκλησιαστικό παράπτωμα του Ελπιδοφόρου θα πρέπει να δικαστεί εκεί που τελέστηκε δηλαδή στην Εκκλησία της Ελλάδος και να μην παραπεμφθεί από την ΔΙΣ στο Φανάρι για πιθανόν κουκούλωμα!

 

Το εκκλησιαστικό παράπτωμα του Ελπιδοφόρου θα πρέπει να δικαστεί εκεί που τελέστηκε δηλαδή στην Εκκλησία της Ελλάδος και να μην παραπεμφθεί από την ΔΙΣ στο Φανάρι για πιθανόν κουκούλωμα!

Του Σωτήρη Μ. Τζούμα

Ένα σημαντικό ανακοινωθέν εξέδωσε ο Σεβ. Πειραιώς κ. Σεραφείμ για την απαράδεκτη κίνηση του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ.Ελπιδοφόρου να τελέσει με πομπή και επίδειξη το Μυστήριο της βάπτισης σε δύο παιδιά ομοφυλοφίλων . Και ενώ τα λέει όλα δεν μας λέει ότι πρέπει να εξεταστεί η πρόκληση και ο σκανδαλισμός των πιστών από την εκκλησία της Ελλάδος και όχι από το Πατριαρχείο! Φίλος μεν Πλάτων, φιλτάτη όμως η αλήθεια!

Η εκκλησιαστική κοινωνία και ζωή με την ενέργεια του Σεβ. Αμερικής είναι ανάστατη.

Και ο Ελπιδοφόρος όχι μόνο διέπραξε μια λάθος κίνηση στην κανονική δικαιοδοσία μιας άλλης Εκκλησίας αλλά εξαπάτησε όπως κατέδειξε ο Σεβ. Γλυφάδας κ. Αντώνιος τον ίδιο και στο πρόσωπο του την Εκκλησία της Ελλάδας.

Και να πούμε εδώ ότι μπορεί ο Μητροπολίτης Γλυφάδας να είναι αθώος του αίματος του σκανδάλου αυτού αλλά οι ιερείς του ναού της Φανερωμένης Βουλιαγμένης δεν είναι. Δεν ήξεραν πριν δουν τι θα βαφτίσουν όταν είδαν δεν κατάλαβαν; Δεν συμπλήρωσαν ονόματα στα χαρτιά που συμπληρώνουν ονόματα γονέων και αναδόχων; Ήταν όλοι οι ανάδοχοι ορθόδοξοι ώστε να γίνουν νονοί των δυο παιδιών; Γιατί δεν ένημέρωσαν τον Μητροπολίτη για το ασυνήθιστο βάπτισμα; Γιατί δεν σταμάτησαν την τελετή για να τους ξαποστείλουν; Αλλά το θέμα είναι ο φάκελος που θα ακολουθούσε!

Πουλήσαμε τα πρωτοτόκια της πίστεως μας αντί πινακίου φακής. Στην πανδημία παρακαλούσαμε από την έπαλξη αυτή τους ιερείς μας να μην κρεμάσουν το πετραχήλι τους και να συνεχίσουν, παρά τις απαγορεύσεις των ΚΥΑ, να λειτουργούν και να κοινωνούν τον πιστό λαό μας. Να όμως που επέρχονται κάτι γεγονότα όπως αυτό για να καταλάβουμε ότι το πετραχήλι τους κάποιοι το έχουν κρεμάσει από καιρό και το ξαναφορούν μόνο όταν υπάρχει ειδικός λόγος. Ο ήχος του χρήματος είναι πολλές φορές πιο ισχυρός από τον ήχο της ορθόδοξης καμπάνας, η οποία λες και έχει σιγήσει πια για να μην διαλαλεί την κατάντια μας.

Ο Αρχιεπίσκοπος και πολύ ορθά, συγκαλεί την Δευτέρα 18 Ιουλίου, έκτακτη ΔΙΣ για την εν συνόδω αντιμετώπιση του θέματος.

Ελπίζουμε ότι οι Συνοδικοί Μητροπολίτες να αντιμετωπίσουν με θάρρος το παράπτωμα αυτό και να το θέσουν στις σωστές διαστάσεις του και καθόλου με επιείκεια ή με φιλάδελφα αισθήματα.

Ο Ελπιδοφόρος ήξερε τι έκανε. Και το έκανε για να «μαζέψει» αντιδράσεις. Για να δει η νέα πράξη πραγμάτων πως θα προχωρήσει στο επόμενο βήμα: στο γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων.Και είναι πολλοί που το προωθούν αυτό και το περιμένουν αυτό γιατί δεν έχουν καταλάβει τη φωτιά που βάζουν στα θεμέλια της κοινωνίας και της ελληνικής οικογένειας.

Εδώ που φτάσαμε θα τα δούμε όλα. Αλλά δεν πρέπει να αφήσουμε αυτούς που ως δούρειοι ίπποι θέλουν να αλώσουν την Εκκλησία και την πατρίδας μας να συνεχίσουν την προδοσία τους. Να αφήσουν την Εκκλησία μας έξω από τα φρικτά και ιταμά αυτά σχέδια τους.Δεν καταλαβαίνουν ότι άλλο πράγμα είναι το να ζω όπως θέλω και άλλο να μπλέκω την Εκκλησία και τα Ιερέ Μυστήρια της, στη ζωή μου αφού επέλεξα να ζω έξω από τους κανόνες της πίστεως. Και δεν μιλάμε με φανατισμό αλλά με ισορροπημένο τρόπο.

Ο Ελπιδοφόρος δεν πρέπει να βγει αλώβητος από αυτή την προκλητική κίνηση. Πούλησε την Εκκλησία και τα πιστεύω μας στο πορτοφόλι των πλουσίων ομοφυλοφίλων.

Γιατί κακά τα ψέματα. Ένα φτωχό ζεύγος ομοφυλοφίλων δεν θα θα κατάφερνε να έχει ποτέ κοτζάμ Αρχιεπίσκοπο Αμερικής στο βάπτισμα του παιδιού του!

Βλέπετε ο σκοπός και ο πλούτος αγιάζουν τα μέσα!Ή όπως θα έλεγε αν ζούσε σήμερα ο φίλος μας Νίκος Μαγγίνας «σκατά με…μαρμελάδα».

Ο Ελπιδοφόρος θα πρέπει να δικαστεί εκεί που τέλεσε το αδίκημα, δηλαδή στην Εκκλησία της Ελλάδος και να μην παραπεμφθεί από την ΔΙΣ το θέμα- για να βγάλει την καυτή πατάτα από τα χέρια της – στο Φανάρι για πιθανόν κουκούλωμα!

Γιατί τότε θα «η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης» με τον δεύτερο σκανδαλισμό των πιστών και μάλιστα αυτή την φορά από την δική τους Εκκλησία, την Ελλαδική.

exapsalmos

…………………………………………………………

Δείτε και:

-Ήταν τυχαία πράξη η τέλεση της ατυχούς βάπτισης από τον Ελπιδοφόρο ή καθ´υπαγόρευση;

-Πειραιώς Σεραφείμ: «Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος και το “νέον ευαγγέλιον” »

-Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας για την βάπτιση από τον Αμερικής Ελπιδοφόρο δύο παιδιών από ζευγάρι του ιδίου φύλου.

-Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος ευλόγησε τη βάφτιση παιδιών gay ζευγαριού ομογενών στην Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com