12 Απρ 2023

Το Άγιον Όρος αντιστέκεται.

Ευχαριστούμε τον κ. Τζούμα για τα ευχάριστα νέα που μας μετέφερε από το Άγιον Όρος! Η Ιερά Μονή Φιλοθέου του Αγίου Όρους αντιστέκεται. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Ηγούμενος της Μονής Φιλοθέου Αρχιμανδρίτης Νικόδημος «…κάλεσε μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού τον συμμετέχοντα ως απεσταλμένο και εκπρόσωπο, της Ι. Μονής Παντοκράτορος Ιεροδιάκονο Νήφωνα Παντοκρατορινό και τον Ιερομόναχο Βησσαρίωνα Ξενοφωντινό και τους είπε ότι δεν ήταν δυνατόν να μείνουν στην πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία την επόμενη ημέρα. ‘Δεν σας θεωρώ αιρετικούς’ τους είπε ‘αλλά οι Μονές σας αναγνώρισαν και συλλειτούργησαν με σχισματικούς! Ως εκ τούτου δεν μπορείτε να μείνετε και να λειτουργήσετε μαζί μας‘.»

Με άλλα λόγια, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Φιλοθέου αρνείται να έχει Ευχαριστιακή κοινωνία με τους εκπροσώπους των Μονών που έχουν δεχθεί τους αχειροτόνητους σχισματικούς. Ίσως τελικά οι διωγμοί των Μοναχών της μαρτυρικής Λαύρας, ίσως το ηλεκτρονικό βραχιολάκι στο πόδι του Ηγούμενου Παύλου να συγκίνησαν τον Ηγούμενο.

Να σημειωθεί ότι ο Ηγούμενος της Παντοκράτορος, Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ, προέβη, επιπλέον, σε μία κατάπτυστη, μπαμπέσικη ενέργεια, σε μία μαχαιριά στην καρδιά της Ορθοδοξίας και παραχώρησε ένα κελλί στους αχειροτόνητους μέσα στο Περιβόλι της Παναγίας! Οι εμπρηστικές ενέργειες της ομάδας του Πατριάρχη Βαρθολομαίου εις βάρος της ειρήνης και της ενότητας μέσα στην Εκκλησία και στην καρδιά της Ορθοδοξίας, το Άγιον Όρος, δεν έχει τέλος. Οι βλάσφημοι αποστάτες και αντάρτες πρέπει να απομονώνονται, όχι να τους δίνεται η εντύπωση ότι μπορούνε να κουνάνε το δάχτυλο στους προδομένους και να τους μιλάνε για «ειρήνη» και «συμφιλίωση» ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ. Να πάρουν τον αχειροτόνητο Σέργιο Ντουμένκο τους και να μετακομίσουν στην Ουκρανία εάν το επιθυμούν, αλλιώς το Περιβόλι της Παναγίας ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΕΡΑΣΕΙ εάν δεν μετανοήσουν.

Την ίδια ώρα οι διωγμοί των Ορθοδόξων κορυφώνονται στην Ουκρανία, ενώ ο πατρ. Βαρθολομαίος κατ’ εντολή των αμερικάνων συνεχίζει να σχίζει την Εκκλησία δημιουργώντας παράλληλες δικαιοδοσίες δίπλα στις κανονικές. Πρόσφατη τέτοια ενέργεια έγινε στην Λιθουανία, όπου υπεγράφη η ίδρυση Εξαρχίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου σε μία χώρα της οποίας η Εκκλησία υπάγεται κανονικά στο Πατριαρχείο Μόσχας. Ο πατρ. Βαρθολομαίος γυρίζει ανά την υφήλιο και βάζει φιτιλιές στις δικαιοδοσίες του Πατριαρχείου Μόσχας για να παίξει το παιχνίδι των αμερικάνων. Προηγουμένως, ήλθε σε κοινωνία με τους σχισματικούς των Σκοπίων, αναγνωρίζοντας το ψευδοκράτος τους που το ονόμασαν «Β. Μακεδονία». Ο «εθνοφυλετισμός» του πατρ. Βαρθολομαίου δεν αφορά την Ελλάδα, η οποία βλάπτεται από τις ενέργειές του, αλλά έχει μία στενότερη έννοια και αφορά το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, όχι ως κέντρο Ορθοδοξίας αλλά ως έδρα επιρροής του κόσμου και δούρειο ίππο της ατλαντικής υπερδύναμης. Αλλά στους Έλληνες πουλάνε τον κλασσικό εθνοφυλετισμό, ότι τάχαμου ο Βαρθολομαίος κρατά Θερμοπύλες για τους Έλληνες στην Κωνσταντινούπολη, για να το δούνε πατριωτικά και να μην αντιδράσουν στην προδοσία της Πίστεως. Πότε όμως η προδοσία της Πίστεως λειτούργησε θετικά για τα εθνικά μας συμφέροντα; Ποτέ.

Η αναγνώριση αχειροτόνητων που δεν έχουν Αποστολική Διαδοχή είναι βλασφημία στο Πρόσωπο του Μέγα Αρχιερέως Ιησού Χριστού. Δεν υπάρχει κάποιο στρατόπεδο -Ρωσσίας ή ΗΠΑ- το οποίο έχει «το χάρισμα» να αμνηστεύει τους σχισματικούς. Είτε κάποιος βρίσκεται στο ένα στρατόπεδο είτε στο άλλο και δεν έχει κανονική ιερωσύνη, τότε αυτός βλασφημεί τον Μέγα Αρχιερέα. Το ίδιο ισχύει και για όσους κουφιοκέφαλους προμοτάρουν τους σχισματικούς, παρακάμπτοντας την ουσία του θέματος, επικαλούμενοι πλαστούς εθνοφυλετικούς λόγους και στρατόπεδα. Θα κληθούνε όλοι την ώρα της Κρίσεως μπροστά στον Μέγα Κριτή να δώσουν εξηγήσεις, ή καλύτερα, να παραλάβουν απευθείας «τον λογαριασμό» των πράξεών τους.

Πολύ λυπούμεθα για την μεγάλη πτώση του Γαβριήλ της Παντοκράτορος και του Αλεξίου της Ξενοφώντος, οι οποίοι από δούλοι του Θεού έγιναν δούλοι του διαβόλου, από υπακοή στον Θεό επέλεξαν την υπακοή στον διάβολοΗ προδοσία που διέπραξαν θα γραφτεί στις μελανότερες σελίδες της εκκλησιαστικής ιστορίας. Ο Θεός να λυπηθεί την δύσμοιρη ψυχή τους αν δεν προλάβουν να μετανοήσουν.

Χαιρόμαστε, επιτέλους, για την ομολογιακή στάση των Ηγουμένων Αρχιμανδριτών Νικοδήμου της Φιλοθέου και Ιωσήφ της Ξηροποτάμου. Μαθαίνουμε με χαρά ότι ο δεύτερος ενισχύει τον πρώτο στους αγώνες. Ευχόμαστε ο Κύριος να τους ενισχύσει για παραπάνω αγώνα που θα παρασύρει, για την αγάπη Του, και άλλους Ηγούμενους.

Υπενθυμίζουμε στους αναγνώστες ότι ο πατρ. Βαρθολομαίος εισπήδησε στην δικαιοδοσία της Ρωσσίας και έδωσε ένα ψευδο-αυτοκέφαλο, κοινώς σαβουρόχαρτο, στο παραθρησκευτικό μόρφωμα που δημιουργήθηκε από τις παρατάξεις του καθηρημένου (από την Εκκλησία της Ρωσσίας) Φιλάρετου και από τον διάδοχο του αυτοχειροτόνητου καταδικασμένου παιδεραστή Τσεκάλιν, τον Μακάριο. Η αναρμοδιότητα του πατρ. Βαρθολομαίου να εισπηδήσει αποδεικνύεται, εκτός από τους προβλεπόμενους Κανόνες, και από την απάντηση που είχε δώσει ο ίδιος στην Σύνοδο της Εκκλησίας της Ρωσσίας όταν αποδέχθηκε την απόφασή Της να καθαιρέσει τον Φιλάρετο.

ΙΔΟΥ ΤΙ ΕΙΧΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΠΑΤΡ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΤΕ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΟΣΧΑΣ ΑΛΕΞΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΑΡΕΤΟΥ !!!

«Εις απάντησιν προς σχετικά τηλεγράφημα και γράμμα της Υμετέρας λίαν ημίν αγαπητής και περισπουδάστου Μακαριότητος,…»

«…επί του ανακύψαντος προβλήματος εν τη καθ’ Υμάς αδελφή Αγιωτάτη Εκκλησία της Ρωσσίας, όπερ πρόβλημα οδήγησε την Ιεράν Σύνοδον αυτής όπως προβή, δι’ ους οίδεν αύτη λόγους, εις την καθαίρεσιν του άχρι πρό τινος …. Μητροπολίτου Κιέβου κυρίου Φιλαρέτου…»

«… η καθ’ ημάς Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία αναγνωρίζουσα εις το ακέραιον την επί του θέματος αποκλειστικήν αρμοδιότητα της υφ’ Υμάς Αγιωτάτης Εκκλησίας της Ρωσσίας αποδέχεται τα συνοδικώς αποφασισθέντα περί του εν λόγω…»

Είμαστε Έλληνες και θα τηρήσουμε την παράδοση να υπερασπιζόμαστε ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ. Δεν θα γίνουμε προδότες, ούτε χαφιέδες, ούτε οσφυοκάμπτες στα όργανα του διαβόλου, ούτε ελεεινοί κήρυκες του ψεύδους, αλλά θα υπερασπιζόμαστε τους αδικημένους και τους εκδιωγμένους αδελφούς όπως θέλει ο Θεάνθρωπος Κύριος.

Ευχαριστούμε και πάλι τον κ. Τζούμα για τα ευχάριστα νέα που μας μετέδωσε!

ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

Διαβάστε επίσης:

-Ουκρανία - Άγνωστος γρονθοκόπησε τον Επίσκοπο Ιβάνο-Φρανκίφσκ Νικήτα

-Μητροπολίτης Καμενέτς Θεόδωρος: Είναι κρίμα! Ντροπή σας!

-Ορθόδοξοι Βούλγαροι: ''Μην γίνουμε συνένοχοι με την σιωπή μας, για την Εκκλησία στην Ουκρανία''

-Ουκρανία -Προπηλακισμός υπερήλικων γυναικών, μωρών και μητέρων καθώς πάνε σε ναούς από αφιονισμένη αγέλη Ουκρανοναζιστών που φωνάζει: «Βαλίτσα, σταθμός, Ρωσία!»

-Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΝΕΟ ΣΧΙΣΜΑ!

-Με αρπαγές Ναών και διώξεις αντέδρασε η Κυβέρνηση της Ουκρανίας

-Η Ι. Μ. Χιλανδαρίου Αγίου Όρους στηρίζει τον Μητροπολίτη Κιέβου Ονούφριο και την Κανονική Διωκόμενη Εκκλησία!

-«Ἐμπλοκή καί διαπλοκή πολιτικῆς καί θρησκευτικῆς ἐξουσίας στό Οὐκρανικό ζήτημα»

-Ο Μητροπολίτης Ονούφριος συμμετείχε στην κοινή προσευχή στην Λαύρα των Σπηλαίων

-Μπέλγκοροντ Σίλβεστρος: ''Θα υπερασπιστούμε την Λαύρα στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια''

-Μητροπολίτης Κιέβου Ονούφριος: Να γνωρίζουν οι διαδηλωτές που πολεμούν την Εκκλησία ότι θα λογοδοτήσουν ενώπιον του Κυρίου. (βίντεο)

-Η Κυβέρνηση της Ουκρανίας θέλει να τερματίσει την μίσθωση και στην Λαύρα Ποτσάεφ

-Τσεχίας Ραστισλάβος: ''Ο διωγμός κατά της Εκκλησίας της Ουκρανίας δεν θα ξεχαστεί από τον Θεό''

-Οι Δαιμονισμένοι του Κιέβου: Παραστρατιωτικός επιτέθηκε κατά τη λειτουργία σε ιερέα. Μάχη σώμα με σώμα εντός ναού!!!

-Προβοκάτορες χλευάζουν κληρικούς και πιστούς έξω από την Λαύρα του Κιέβου

-ΒΡΕΘΗΚΕ ΠΡΟΘΥΜΟΣ - Προσχώρησε στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας ο Αρχιμ. Αβραάμ της Λαύρας του Κιέβου – Χρίστηκε νέος ηγούμενος της Μονής

-Γκόρι Ανδρέας σε Ζαπορόζιε Λουκά: ''Οι διώξεις θυμίζουν μπολσεβικική εποχή''

-Ἕτοιμοι γιά τό μαρτύριο

-Η εκκλησιαστική κατάσταση στην Ουκρανία και η εκδίωξη των μοναχών από την Λαύρα των Σπηλαίων στο Κίεβο

-60 ημέρες κατ΄οικον περιορισμό με βραχιόλι στον Ηγούμενο της Λαύρας του Κιέβου

-Έρευνα από τις μυστικές υπηρεσίες στον Καθηγούμενο της Λαύρας του Κιέβου

-ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Κλείνουν και την Ακαδημία Ορθόδοξης Θεολογίας της Λαύρας του Κιέβου

-Μητροπολίτης Ζαπορόζιε και Μελιτόπολης Λουκάς: Ο λαός έχει μοιραστεί από τον πόλεμο και την προπαγάνδα

-Συμπλοκές στο Κίεβο: Οι Ουκρανοί διώχνουν τους μοναχούς της Λαύρας των Σπηλαίων

-Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος: ''Όλες οι Εκκλησίες να καταδικάσουν τις διώξεις της Εκκλησίας στην Ουκρανία''

-Η Σερβική Εκκλησία για την εκκλησιαστική κατάσταση στην Ουκρανία

-Επιστολή Πατριάρχη Αντιοχείας σε Πατριάρχη Μόσχας για την κατάσταση στην Ουκρανική Εκκλησία

-Επίθεση με δακρυγόνα σε ιερείς και πιστούς από υποστηρικτές της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας

-Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ : Ἀπηνής διωγμός στούς Μοναχούς τῆς Λαύρας τοῦ Κιέβου. Θρῆνος καί ὀδυρμός

-Πατριάρχης Αντιοχείας σε Ονούφριο: ''Με πολύ πόνο βλέπουμε τους διωγμούς που υπομένετε''

-Έκκληση Επισκόπου Σβορνικίου στον Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών για την Λαύρα των Σπηλαίων

-Χιλιάδες Ουκρανοί στη Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου για να παρακολουθήσουν την υπαίθρια Θεία Λειτουργία την Κυριακή Δ' Νηστειών

-Εστία Πατερικών Μελετών : Συμπαραστεκόμαστε στούς Πατέρες τῆς Ἱερᾶς Λαύρας τοῦ Κιέβου

-Μητροπολίτης Αντινόης κ. Παντελεήμων: Προσευχή για την ορθόδοξη Μονή της Λαύρας των Σπηλαίων που διώκεται

-Επιστολή Πατριάρχη Γεωργίας στον Οικουμενικό Πατριάρχη για την Ουκρανία

-Απεργία πείνας για την Λαύρα του Κιέβου ξεκινά ο Ζαπορόζιε Λουκάς

-«Σκασίλα τους μεγάλη!»

-Ἡ Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος νά καταδικάση τήν κατάληψιν τῆς Λαύρας τοῦ Κιέβου

-Μόρφου Νεόφυτος: Ἀπειλεῖται τὸ λίκνο τῆς Σλαβικῆς Ὀρθοδοξίας· ἡ Λαύρα τῶν Σπηλαίων τοῦ Κιέβου

-Μητροπολίτης Λόβετς Γαβριήλ: Ο αγώνας για την εξαφάνιση της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας έχει φθάσει στα άκρα

-Έκκληση από τους Μοναχούς της Λαύρας του Κιέβου στα Ελληνικά …

-Το Υπουργείο Πολιτισμού της Ουκρανίας απαγόρευσε την προσευχή στα σπήλαια της Λαύρας

-Απαγορεύθηκε στους Μοναχούς της Λαύρας του Κιέβου η πρόσβαση στα σκηνώματα των Αγίων και στους Ναούς

-Ουκρανία - Οι πιστοί του χωριού Γιουρκοβτσί: Μείναμε χωρίς εκκλησία, αλλά μείναμε πιστοί στον Θεό

-Κιέβου Ονούφριος: ''Περιμέναμε δύο ώρες με την ελπίδα να μας δεχθεί ο Πρόεδρος Ζελένσκι''

-Η Ουκρανική Εκκλησία απαντά στον Επιφάνιο για την Λαύρα

-Θρησκειολόγος: «Οι μοναχοί της Λαύρας έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στους σχισματικούς, το Φανάρι ή το σύνθημα “βαλίτσα, σταθμό, Ρωσία”».

-Μητροπολίτης Μπορίσπολ Αντώνιος: «Σήμερα στην Ουκρανία βλέπουμε την πολιτική των μπολσεβίκων»

-Παρέμβαση Πάπα Φραγκίσκου για την Λαύρα του Κιέβου

-Επιστολές Πατριάρχη Μόσχας σε Θρησκευτικούς Ηγέτες και Διεθνείς Οργανισμούς για την Λαύρα του Κιέβου

-Μητροπολίτης Κιέβου Ονούφριος: ''Την Λαύρα του Κιέβου την έχτισε η Εκκλησία μας''

-Ουκρανία - Αρχιεπίσκοπος Ποιμήν σε πιστούς: ''Υπερασπιστείτε την Λαύρα του Κιέβου''

-ΑΙΣΧΟΣ. Τους πετάνε έξω από ολόκληρη την Λαύρα. Μέχρι το τέλος του Μαρτίου η κανονική Ουκρανική Εκκλησία θα πρέπει να έχει αποχωρήσει από ολόκληρη την Λαύρα Σπηλαίων του Κιέβου.

-Ουκρανία: Το Υπουργείο Πολιτισμού διακόπτει την συμφωνία με την Λαύρα του Κιέβου

-Αδελφότητα Λαύρας Σπηλαίων: ''Παραμένουμε πιστοί στον Κιέβου Ονούφριο''

-Οι Σχισματικοί του Επιφάνιου θα κάνουν Χριστούγεννα στην Άνω Λαύρα Σπηλαίων Κιέβου μετά την εκδίωξη της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

-Στην τελευταία Θ. Λειτουργία στην Άνω Λαύρα Σπηλαίων Κιέβου οι πιστοί της διωκόμενης Ορθόδοξης Εκκλησίας ψάλλουν «Χριστός Ανέστη» τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς! (Βίντεο)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Thank you very much from of all Orthodox people of Ukraine.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com