6 Ιαν 2023

Οι Σχισματικοί του Επιφάνιου θα κάνουν Χριστούγεννα στην Άνω Λαύρα Σπηλαίων Κιέβου μετά την εκδίωξη της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Οι αχειροτόνητοι σχισματικοί της «Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας» έλαβαν άδεια από την ουκρανική κυβέρνηση να «τελέσουν» τη Θεία Λειτουργία στη Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου το Σάββατο 7 Ιανουαρίου, εορτή της Γέννησης του Κυρίου, Θεού και Σωτήρος μας Ιησού. Χριστός.

Η λειτουργία θα τελεστεί από τον «Μητροπολίτη» Επιφάνιο Ντουμένκο, επικεφαλής της Ουκρανικής σχισματικής οργάνωσης, στον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως στην Άνω Λαύρα, αναφέρει η υπηρεσία Τύπου της OCU.

Τα θλιβερά νέα έρχονται μόλις μια εβδομάδα αφότου ανακοινώθηκε ότι η κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας υπέγραψε συμφωνίες μίσθωσης με το κράτος για τη χρήση του Καθεδρικού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και της Τραπεζικής Εκκλησίας των Αγ. Αντωνίου και Θεοδόσιου δεν θα ανανεώνονταν.

Οι σχισματικοί κατέγραψαν τη δική τους οργάνωση με την ονομασία «Holy Dormition-kyiv Caves Lavra» σε μια διεύθυνση απέναντι από το φυσικό μοναστήρι τον περασμένο μήνα.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς τελέστηκε η τελευταία ορθόδοξη λειτουργία στην εκκλησία. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, οι πιστοί άρχισαν να ψέλνουν το «Χριστός Ανέστη!» δείχνοντας τη δύναμη της πίστης τους μπροστά στη δίωξη.

Η Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου και άλλοι ιεροί τόποι περιήλθαν υπό κρατική ιδιοκτησία κατά τη διάρκεια της Σοβιετικής Ένωσης και η Ουκρανία διατήρησε αυτή την πρακτική. Η Λαύρα δεν επιστράφηκε ποτέ στην Εκκλησία μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, αλλά σήμερα είναι ένα κρατικό μουσείο.

Ο Viktor Yelensky, ο πρόσφατα διορισμένος επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας για την Εθνοπολιτική και την Ελευθερία της Συνείδησης, δήλωσε σε συνέντευξή του νωρίτερα σήμερα ότι οι λειτουργίες θα συνεχιστούν στη Λαύρα, αλλά η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας (την οποία συνεχίζει να επιμένει να αποκαλεί «Πατριαρχείο Μόσχας, “παρά τον χωρισμό της UOC τον Μάιο), δεν θα είχε πλέον “μονοπώλιο”.

Ο Yelensky διορίστηκε μετά την απόλυση της Elena Bogdan, η οποία ήταν γνωστή για την αντίθεσή της στην απαγόρευση του UOC, από την Ethnopolitics Service τον περασμένο μήνα.

dimpenews

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στην Ουκρανία, στραγγαλίζεται ωμά και απερίφραστα η θρησκευτική ελευθερία.
Οι σχισματικοί ψευτοκληρικοί, με επικεφαλής τον κύριο Ντουμένκο, με τις πλάτες της επιεικώς ελεεινής και τρισάθλιας κυβέρνησης Ζελένσκι, θέτουν βέβηλο πόδα στους ναούς της κανονικής Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας...
Πρόκειται για ειδεχθές πνευματικό έγκλημα και για κορυφαίο δείγμα εκπτώσεως του εκκλησιαστικού Ήθους.
Δεν χρειάζεται να υπενθυμίσουμε για μία ακόμη φορά την ηθική και πνευματική ευθύνη και ενοχή του πάπα της Ανατολής και όσων έσπευσαν, ακρίτως και επιπολαίως, να συνταχθούν με το αντικανονικό εκκλησιαστικό πραξικόπημα που το Φανάρι ενήργησε στην Ουκρανία.
Εκείνο που επιβάλλεται να γίνει, ταχέως και άνευ χρονοτριβής, είναι η άμεση σύγκλειση Πανορθοδόξου Συνόδου (όχι της φαιδρής καρικατούρας του Κολυμπαρίου) που θα αποκαταστήσει , επιτέλους, τη δεινώς τρωθείσα κανονική τάξη στην Ουκρανία και θα εφαρμόσει, σε βάρος των ενόχων, τα υπό των θείων και ιερών κανόνων διαγορευόμενα.
Δεν μπορεί η κανονική τάξη να καταλύεται επειδή εξυπηρετεί τη στοχοθεσία των ΗΠΑ και του πατριάρχη Βαρθολομαίου...
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Πού είναι οι διάφοροι «ευαισθητούληδες» δικαιωματάκηδες, πολιτικοί και δημοσιογράφοι, ΜΚΟ και συλλογικότητες,οι θεράποντες του ανεξέλεγκτου δικαιωματισμού, να υψώσουν στεντόρεια φωνή για τα όσα, σταλινοφασιστικής υφής και εμπνεύσεως, τεκταίνονται στην Ουκρανία;
Επιπροσθέτως, πού είναι όλοι αυτοί οι εκκλησιαστικοί και θεολογικοί παράγοντες, οι εκπρόσωποι του μοναστικού κόσμου και των ιεραποστολικών αδελφοτήτων και τα έντυπά τους, όλοι αυτοί που, προς τιμήν τους και θεοφιλώς πράττοντες, στιγμάτιζαν επί έτη το στραγγαλισμό της θρησκευτικής ελευθερίας στην ΕΣΣΔ, την Αλβανία, την πρώην Γιουγκοσλαβία, την Πολωνία και αλλαχού;
Γιατί τώρα σιωπούν; Μήπως για να μη θιγεί το εσβεσμένο Φανάρι και η συνευδοκούσα τους υπ αυτού πραττομένοις διοίκηση της Ελλαδικής Εκκλησίας;
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλώ για μία διόρθωση: αντί για τη φράση "Δεν μπορεί η κανονική τάξη να καταλύεται επειδή εξυπηρετεί τη στοχοθεσία των ΗΠΑ και του πατριάρχη Βαρθολομαίου...", να τεθεί η φράση "Δεν μπορεί η κανονική τάξη να καταλύεται επειδή κάτι τέτοιο εξυπηρετεί τη στοχοθεσία των ΗΠΑ και του πατριάρχη Βαρθολομαίου...".
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Χριστος εφανη! Αληθως εφανη! Ποσο δικιο εχετε κ. Λ. Ν... Λουφαξαν ολοι οι Ορθοδοξοι Ιεραρχες κι αφησαν μονους τους τους πραγματικα ορθοδοξους της Ουκρανιας να διωκονται απο ενα ναζιστικου ηθους καθεστως. Κι εκεινος, ο απολυτα υπευθυνος γερων της Ανατολικης Εκκλησιας, αυτος που όπου ναναι θα βρεθει ενωπιον του Κυριου, σιωπα ενοχα κμιλα για αγαπη κ ενοτητα.. Πιστευουμε στη δικαιοσυνη του Επιφανεντος Χριστου.

Ανώνυμος είπε...

Η Εκκλησία έχει μάθει να ζει με τον διωγμό. Θα ελθη ώρα ελευθερίας κ για την κανονική Εκκλησία. Θα διαβάσουν ξανά ευχές στον ναό για τον μιασμο από τους αχειροτονητους σχισματικους κ θα δώσει ο Θεός ξανά τον οίκο του στους αληθινούς προσκυνητές του Ονόματος Του.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι εύκολο να είναι κάποιος Ορθόδοξος, δεν το επιτρέπει ο εγωισμός του, και έτσι δεν είναι δυνατόν να απαρνηθεί τον εαυτό του και να ακολουθήσει τον Χριστό.

Ο Βαρθολομαίος θέλει πρωτείο εξουσίας της Ανατολής σε αντιγραφή του πρωτείου εξουσίας του πάπα της Ρώμης, και έχει ανάγκη αυλής.

Έτσι αμωλαει αυτοκέφαλη για να αγωρασθει αυλικούς.

Για να έχει αυλικούς να τον χειροκροτούν, κάνει του εγωισμού του, και σπέρνει θύελλες μέσα στην Εκκλησία.

Έτσι έχουμε το ουκρανικό και το σκοπιανό...

Θα δούμε πολλά...

Ανώνυμος είπε...

Ο λαλιστατος Βαρθολομαιος για τα δικαιωματα τα θρησκευτικα κ ανθρωπινα μιλιά δεν βγαζει χριστουγεννιατικα για τους διωγμους και τις σφαγες των σχισματικων εναντιον της κανονικης Εκκλησίας. Μονο αν του θειξουν το πρωτειον που εχει στο μυαλο του ορυεται. Κατα τα αλλα φυλαει την Ορθοδοξια. Πως λειτουργουν δεν βλεπουν το αιμα Αβελ του αδελφου τους που τρεχει απο τα χέρια τους κ βοα προς Κυριον;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com