10 Απρ 2023

Μητροπολίτης Καμενέτς Θεόδωρος: Είναι κρίμα! Ντροπή σας!

Για τους επιδρομείς όπως τους χαρακτήρισε που θέλουν να καταλάβουν τον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι, μίλησε στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Καμενέτς κ. Θεόδωρος.

Ο Σεβασμιώτατος, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι "οι υποστηρικτές της λεγόμενης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, με τις ενέργειές τους παραβιάζουν όλα τα συνταγματικά δικαιώματα και τους νόμους"

"Κρίμα, είναι ντροπή όλο αυτό που γίνεται!" - πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Θεόδωρος.

Σε άλλο σημείο ο Ουκρανός Ιεράρχης υπογράμμισε: «Γνωρίζουμε ότι εκπρόσωποι των αρχών, και τώρα ριζοσπαστικών δυνάμεων, έχουν πάρει τα όπλα εναντίον μας παράνομα. Χθες, έκαναν συνεδρίαση και οι αποφάσεις που ελήφθησαν δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα για εμάς... Δυστυχώς, δεν θέλουν να το αναγνωρίσουν. Απλώς καταπατούν τα συνταγματικά και πολιτικά μας δικαιώματα».

Επίσης ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι, οι εν λόγω διώκτες ενώ καταπατούν τα δικαιώματα των πιστών της Εκκλησίας της Ουκρανίας, δηλώνουν κιόλας ότι ζουν σε ένα κράτος δικαίου.

Το Σάββατο 8 Απριλίου 2023 μια ομάδα αγνώστων (όχι περισσότερα από 100 άτομα) ήρθε στο έδαφος του καθεδρικού ναού και «ψήφισε» για τη «μετάβαση» της ενορίας στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία.

Ο Δήμαρχος της πόλης ανακοίνωσε αμέσως την «ιστορική απόφαση» και «τη μεταφορά του Καθεδρικού Ναού στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία».

Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ αμέσως διέδωσαν πληροφορίες ότι δήθεν 4.000 κάτοικοι της πόλης ψήφισαν υπέρ της μετάβασης του καθεδρικού ναού.

Όπως προαναφέραμε την ίδια μέρα, η πολυπληθής κοινότητα του Καθεδρικού Ναού βγήκε για να υπερασπιστεί την Εκκλησία, ενώ Χιλιάδες πιστοί προσεύχονται όλο το 24ωρο στις πόρτες του Ναού και εμποδίζουν την κατάληψή του.

Να σημειωθεί ότι μεταξύ των υποστηρικτών της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, παρουσιάζονται δεξιοί ριζοσπάστες, καθώς και οπαδοί νεοπαγανιστικών και σατανιστικών λατρειών που συμπεριφέρονται πολύ περιέργα.

Ένα από τα βίντεο στον Καθεδρικό ναό δείχνει τους οπαδούς της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας να ανταλλάσσουν μεταξύ τους ναζιστικούς χαιρετισμούς.

Υπάρχουν περιπτώσεις που οι εν λόγω προβοκάτορες επιδεικνύουν σατανικά σύμβολα, όπως στο βίντεο αυτό ένας από τους υποστηρικτές της αυτοκεφαλίας δηλώνει δυνατά: «Είμαι ο Σατανάς».

Τέλος να αναφερθεί ότι ο Μητροπολίτης Κάμενετς κ. Θεόδωρος συνεχίζει να τελεί καθημερινά ακολουθίες στον καθεδρικό ναό, ενώ κάθε φόρα οι πιστοί του επιφυλάσσουν θερμή υποδοχή.

Γραφείο ρεπορτάζ: romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com