26 Ιουλ 2022

Ο Γλυφάδος δεν ήξερε ούτε για τους αιρετικούς νουνούς;

 

Τα περισσότερα δημοσιεύματα, Ελληνικά και ξένα, αναφέρουν ως νουνές στην βάπτιση με τους ομοφυλόφιλους την Ευγενία Νιάρχου και την Μπιάνκα Μπραντολίνι. Αλλού διαβάσαμε ότι είχαμε οκτώ νουνούς και νουνές. Βλέπουμε και στις φωτογραφίες τέσσερις γυναίκες από την μία πλευρά και τέσσερις άνδρες από την άλλη. Προφανώς αναφέρονται περισσότερο τα ονόματα των δύο γυναικών επειδή ανήκουν σε γνωστές και πλούσιες οικογένειες. Αυτό που είναι όμως ξεκάθαρο σε όλους μας είναι ότι δεν ήταν όλοι οι νουνοί και οι νουνές Ορθόδοξοι.

Γράφει στην επιστολή του προς την ΔΙΣ ο Μητροπολίτης Γλυφάδος ότι ο Προϊστάμενος του Ναού αναφέρει ως αναδόχους τον Γιώργο Μπούση και την Ευγενία Νιάρχου «αμφότεροι Ορθόδοξοι Χριστιανοί», συμπληρώνει. Για την Μπιάνκα Μπραντολίνι ο Προϊστάμενος δεν γνώριζε; Για τους άλλους 6 νουνούς και νουνές δεν γνώριζε; Πώς είναι δυνατόν όλοι οι άλλοι να γνωρίζουν και να μην γνωρίζει ο Προϊστάμενος; Μήπως ο Προϊστάμενος γνώριζε πολύ καλά αλλά επέλεξε μέσα από την… «παρδαλή ομάδα» τους (κατ’ όνομα μόνο) Ορθοδόξους; Αλλά και ο Μητροπολίτης που έσπευσε να ενημερώσει ότι αυτοί είναι «Ορθόδοξοι Χριστιανοί» μήπως έτσι καρφώθηκε ότι γνώριζε και ο ίδιος;

Γράφει στην επιστολή του προς την ΔΙΣ ο Μητροπολίτης Γλυφάδος ότι από την στιγμή που έδωσε την άδεια βάπτισης στον Ελπιδοφθόρο Αμερικής δεν είχε καμία επικοινωνία μαζί του, ούτε πριν ούτε μετά την βάπτιση. Με τον Προϊστάμενο είχε; Αυτό δεν μας είπε. Γνωρίζεις ότι θα κάνει βάπτιση σε Ναό της δικής σου Επικράτειας Αρχιεπίσκοπος άλλης Εκκλησίας και ο επόμενος, όπως λένε, Πατριάρχης, και δεν ενδιαφέρεσαι να μάθεις τις λεπτομέρειες; Τόσο πολύ large είσαι και με τόσο large θέματα ασχολείσαι που άφησες το όλο ζήτημα στον Προϊστάμενό σου; Και αν ο Προϊστάμενός σου δεν είδε τίποτε απ’ όλα αυτά (κοιμόταν δηλαδή) ή είδε αλλά σου τα απέκρυψε, εσύ που τον επέλεξες και τον έβαλες σ’ αυτήν την θέση δεν έχεις ευθύνη;

Πώς γίνεται να μην έχει κανείς ευθύνη σ’ αυτήν την δύσμοιρη Πατρίδα;

«Ουδεμίαν γνώσιν είχον περί του εν τέλει τελεσθέντος», γράφει ο Γλυφάδος που έσπευσε να βγάλει την ουρά του απ’ έξω. «Εγώ δεν παρευρισκόμην εις τον Ναόν», δήλωσε αξιολύπητα. Δεν είχε γνώση για το ένα, δεν είχε γνώση για το άλλο. Για το ότι είναι Μητροπολίτης στην Γλυφάδα, έχει γνώση; Που θα έπρεπε χωρίς να είναι εκεί να γνώριζε από πριν και την τελευταία λεπτομέρεια, ακριβώς επειδή ο Ελπιδοφθόρος θα τελούσε το Μυστήριο.

Που βλέπεις σε άλλες χώρες που σέβονται τους θεσμούς τους να παραιτούνται οι πολιτικοί μετά από σκάνδαλα, κι εδώ ούτε ένα αντρίκιο συγνώμη, ούτε να διορθώσει την κατάσταση λεκτικά, να αποκαταστήσει την ζημιά ομολογώντας την θέση της Εκκλησίας και καταδικάζοντας δημοσίως όλες τις βλασφήμιες που διαπράχθησαν στον Ναό της Επικράτειάς του και ευθύνης του.

Διότι το πρόβλημά μας είναι αυτό και όχι αν παραπλανήθηκε ο δεσπότης. Το πρόβλημά μας είναι ότι γκρεμίζονται τα δόγματα της Εκκλησίας και δεν μιλάει κανείς.

Ούτε λέπρα όμως να ήτανε αυτή η ομολογία. Έστειλε ο «παραπλανημένος» δεσπότης επιστολή στην Ιερά Σύνοδο να πάρει εκείνη θέση για αυτόν και η ΔΙΣ με την σειρά της έστειλε [θα στείλει (στο συρτάρι;) / δεν θα στείλει] το όλο θέμα στις…. καλένδες! Κανείς δεν τολμά να βγει να βροντοφωνάξει την θέση της Εκκλησίας. Ούτε οι άλλοι Μητροπολίτες. Περιμένουμε…. περιμένουμε…. θα περιμένουμε για πάντα…

Ο δε πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιος δημοσίευσε δυναμική επιστολή που έλαβε θετική ανταπόκριση, μόνο που σε ένα σημείο μας προβλημάτισε. Γράφει:

«β) Διά τῆς ἀποδοχῆς ὡς ἀναδόχων εἰς τήν Βάπτισιν ὀκτώ προσώπων, μεταξύ τῶν ὁποίων συμπεριλαμβάνονται καί δύο τοὐλάχιστον ἑτεροδόξοι γυναῖκες, ἤτοι ἡ κυρία Εὐγενία Νιάρχου καί ἡ κυρία Bianca Bartolini, ὁ Σεβ. κ. Ἐλπιδοφόρος ὄχι μόνον κατεπάτησε καί κατεφρόνησε τούς Ἱερούς Κανόνας τῆς Ὀρθοδόξου ἡμῶν Ἐκκλησίας, ἀλλά καί ΕΝΕΠΑΙΞΕΝ ΤΟΝ ΘΕΟΝ, καθ’ ὅσον αἱ ὡς ἄνω δύο Ἀνάδοχοι, μή ἀνήκουσαι είς τήν Ὀρθόδοξον Ἐκκλησίαν, ΔΕΝ ΕΞΕΦΩΝΗΣΑΝ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟΝ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ, διότι ἡ μία ἐξ αὐτῶν τυγχάνει Ρωμαιοκαθολική καί ἡ ἑτέρα Προτεστάντισσα!!!! Ὅθεν πρέπει νά δικασθῇ καί ἐπί καταφρονήσει τῶν Ἱερῶν Κανόνων τῆς Ὀρθοδοξίας μας.»

Θεωρήσαμε ότι η Νιάρχου είναι (κατ’ όνομα τουλάχιστον) Ορθόδοξη. Το ίδιο αναφέρει και ο Μητροπολίτης Γλυφάδος «αμφότεροι Ορθόδοξοι Χριστιανοί» στην επιστολή προς την Ιερά Σύνοδο, αναφερόμενος στον Γιώργο Μπούση και στην Ευγενία Νιάρχου. Εδώ όμως ο πρώην Καλαβρύτων όχι μόνο μας λέει ότι δεν είναι Ορθόδοξη αλλά μας ονομάζει και την αίρεση στην οποία ανήκει: «Ρωμαιοκαθολική» ή «Προτεστάντισσα».

Έρχεται ο ίδιος σε αντίθεση με τον Γλυφάδος, κι όμως τον προτείνει για Μάρτυρα στο δικαστήριο που θέλει να γίνει.

Μάρτυρα ή Κατηγορούμενο;

ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

…………………………………………………………

Δείτε σχετικά και:

-Το ανακοινωθέν του Πατριαρχείου και τα άλλα λόγια να αγαπιόμαστε …

-Εστία Πατερικών Μελετών: Ὄχι στήν πνευματική ἀποδοχή σοδομικοῦ τύπου «οἰκογενειῶν»!

-ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ ΤΟΥ ΥΠΕΡ-ΩΚΕΑΝΙΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ κ.ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΥ

-Το να βαπτίζουμε το ψέμμα ως αλήθεια δεν είναι ελπιδοφόρο νέο.

-Ο Αρχ/πος Κύπρου για τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο

-Σύληση της Λογικής

-Στη ΔΙΣ ομοφώνως επέλεξαν την ολέθρια τακτική της ουσιαστικής συγκαλύψεως του σκανδάλου

-Επιστολές διαμαρτυρίας της ΔΙΣ σε Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο και Οικουμενικό Πατριαρχείο

-Συνυπεύθυνος ὁ Σεβ. Γλυφάδας!

-Το εκκλησιαστικό παράπτωμα του Ελπιδοφόρου θα πρέπει να δικαστεί εκεί που τελέστηκε δηλαδή στην Εκκλησία της Ελλάδος και να μην παραπεμφθεί από την ΔΙΣ στο Φανάρι για πιθανόν κουκούλωμα!

-Ήταν τυχαία πράξη η τέλεση της ατυχούς βάπτισης από τον Ελπιδοφόρο ή καθ´υπαγόρευση;

-Πειραιώς Σεραφείμ: «Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος και το “νέον ευαγγέλιον” »

-Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας για την βάπτιση από τον Αμερικής Ελπιδοφόρο δύο παιδιών από ζευγάρι του ιδίου φύλου.

-Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος ευλόγησε τη βάφτιση παιδιών gay ζευγαριού ομογενών στην Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com