15 Σεπ 2024

Συντονιστική επιτροπή πιστών Ι.Μ.Περιστερίου -Χαιρετισμός Επί Του Ψηφίσματος Του Γενικού Ιερατικού Συνεδρίου της Ι.Μ.Κονίτσης

 

Η Συντονιστική Επιτροπή Πιστών της Ι.Μ. Περιστερίου απέστειλε χαιρετιστήριο μήνυμα στο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής καί Κονίτσης για τα ψηφισθέντα στη συνεδρία της Τρίτης 3 Σεπτεμβρίου 2024(ΕΔΩ)

Χαιρετισμός Επί Του Ψηφίσματος Του Γενικού Ιερατικού Συνεδρίου

           Αιδεσιμώτατοι ευλογείτε,

     Διά του παρόντος, η Συντονιστική Επιτροπή Πιστών της Ι.Μ.Περιστερίου ταπεινά εκφράζει εγκάρδιες ευχαριστίες διά τα ψηφισθέντα κατά το Συνέδριον υμών εις Κουκλιούς Πωγωνίου, τήν Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024. Τα εν λόγω ψηφίσματα χαροποιούν άπαντας τους Έλληνας Ορθοδόξους χριστιανούς ως έχοντα ομολογιακόν χαρακτήρα, συντελούν δε εις παρηγορίαν αυτών καθώς εκφέρονται εκ του ιερού ράσου και εκχέουν την δρόσον του Πνεύματος στο πλήρωμα της Εκκλησίας, το οποίο οδυνάται ένεκεν των κατά της Πίστεως και του Έθνους συνεχών εκκλησιαστικών και πολιτειακών παρεκτροπών.

     Ως Επιτροπή απλών ορθοδόξων πιστών, δηλούμεν ότι «ἠγαλλιασάμεθα καὶ εὐφράνθημεν» εν πάσι τοις παρ’ υμών ψηφισθεῖσι, τασσόμεθα επόμενοι υμών εις την ομολογίαν κατά της παναιρέσεως του Οικουμενισμού, της Μασονίας και του Ρόταρυ∙ ομοίως εναντιούμεθα κατά του προγραμματισμένου μιαρού συνεορτασμού μετά των αιρετικών παπικών το Πάσχα του 2025∙ διαμαρτυρόμεθα και ημείς ἐντόνως διά τήν ψήφισιν ἀπό τήν Πολιτείαν τοῦ ἐπαίσχυντου νόμου γιά τόν «γάμο» τῶν ὁμοφυλοφίλων καί τήν ἀπό αὐτούς τεκνοθεσία∙ εκφράζομεν τις ίδιες ανησυχίες για τα εθνικά θέματα∙ συνυπογράφομεν πάντα τα αιτήματα υμών προς την Πολιτείαν και την ηγεσίαν της Εκκλησίας της Ελλάδος και προσευχόμεθα μεθ΄ υμών για την πνευματική προκοπή του θεοφιλούς λαού μας. Ευχόμεθα το παράδειγμα υμών να εμπνεύσει τον ιερό κλήρο της Ι.Μητροπόλεως Περιστερίου και πάντων Ιερών Μητροπόλεων, ώστε να συνδράμουν (αν όχι να πρωτοστατήσουν) στους ευλογημένους αγώνες των πιστών σε όλη την Ελλάδα υπέρ των της Πίστεως και της Πατρίδος ιδανικών.

    Δοθείσης της ευκαιρίας διαμαρτυρόμεθα εντόνως για την εκ του ιερού κλήρου αποδοχή εις συνεκκλησιασμόν μετά των πολιτικών προσώπων εκείνων που περιφρόνησαν σχετικές συστάσεις της Εκκλησίας και ψήφισαν υπέρ του επαίσχυντου νόμου «γάμου» των ομοφυλοφίλων. Τοιαύτη αποδοχή : α) ζημιώνει πρωτίστως το ίδιο το πολιτικό πρόσωπο, διότι αμνηστεύει την συντελεσθείσα αμαρτία του, χωρίς να έχει προηγηθεί δήλωσις εμπράκτου μετανοίας και του στερεί το βοηθητικό μέσο προς συναίσθηση του αδικήματος.

β) συνιστά εμπαιγμό του λαού του Τριαδικού Θεού και λυπεί σφόδρα, καθώς ο λαός αφενός ακούει τον κλήρο -και ιδιαιτέρως την ηγεσία του- να αντιτίθενται στον νόμο αυτόν και κατόπιν βλέπει τους ιερείς και μητροπολίτες να τιμούν τους πολιτικούς που ψήφισαν υπέρ αυτού, τοποθετώντας τους σε περίοπτες θέσεις εντός του ναού, προσφωνώντας τους και δίδοντάς τους ενίοτε και τον λόγο ενώπιον του εκκλησιάσματος, όπως, για παράδειγμα, προέβει ο σεβ. Μητροπολίτης Περιστερίου στον Ιερό Ναό Αγίου Αποστόλου Παύλου, το Σάββατο 7/9/2024, καλώντας βουλευτή της κυβέρνησης , που είχε υπερψηφίσει το νομοσχέδιο του αίσχους, να απευθύνει μήνυμα στο λαό στη Θεία Λειτουργία, αμέσως πριν το «δι’ ευχών». (Σε ένα συλλείτουργο με περισσότερους λειτουργούς από τους λειτουργουμένους, καθώς συμμετείχαν όλοι ανεξαιρέτως οι κληρικοί της Μητροπόλεως, ο ναός παρέμεινε με τις περισσότερες θέσεις κενές).

γ) συνιστά έμμεση έγκριση και αυτού του επαίσχυντου νόμου, καθότι με την αποσιώπηση του εγκλήματος και την αποφυγή του εντειλαμένου παρά τω Ευαγγελίω ελέγχου, δηλώνεται η συγκατάθεση και συναίνεση του σιωπώντως, κατά την παρ’ αρχαίοις και τοις πατράσι της Εκκλησίας αρχήν: O σιωπών δοκεί συναινείν.

    Κλείνοντας, ευχόμαστε στον Κύριο να σας στηρίζει στον προσωπικό σας αγώνα αλλά και στην ποιμαντική σας διακονία, τηρώντας το «στήκετε, καὶ κρατεῖτε τὰς παραδόσεις» (Β΄Θεσ.2,15), με υπομονή έως τέλους. Εύχεστε το ίδιο και δι’ ημάς.

Μετά τιμής

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΠΙΣΤΩΝ Ι.Μ.ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Email: synt.epitrope@gmail.com

……………………………………………..

Δείτε σχετικά και:

-Δελτίο Τύπου και Ψήφισμα από την Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας των πιστών της Ι.Μ.Περιστερίου κατά της απομάκρυνσης του Εσταυρωμένου απο την Αγ.Τράπεζα

-Ευχαριστίες για την συμπαράσταση στη διαμαρτυρία για την αποβολή του Εσταυρωμένου.

-Ο Γέροντας Δοσίθεος για την διαμαρτυρία υπέρ του Εσταυρωμένου στο Περιστέρι.(Ηχητικό)

-Αίτημα πιστών της Ι.Μ. Περιστερίου στη ΔΙΣ για αποκατάσταση του Εσταυρωμένου

-Έκκληση για συμπαράσταση στην διαμαρτυρία κατά της βλασφήμου αποβολής του Εσταυρωμένου Κυρίου μας και του Σταυρού Του από το Ιερό Βήμα την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024 στις 16:30.

-Επιστολή προς τον Μητροπολίτη Περιστερίου για την απομάκρυνση του Εσταυρωμένου.

-Πρόβλεψη για μεγάλο «σεισμό» (πνευματικό) πολλών ρίχτερ στην Ι. Μ. Περιστερίου.

-Ι.Μ. Περιστερίου, Συγκέντρωση και Πορεία Ενάντια στην Απομάκρυνση του Εσταυρωμένου πίσω από την Αγία Τράπεζα όλων των ιερών ναών.

-Ως άλλος Εωσφόρος σκέφτηκε και έπραξε ο Περιστερίου

-Τελεία καὶ παύλα

-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ (Βλέπε: Ξέφραγο Ἀμπέλι)

-Ἡ μεταρρύθμισις τοῦ Περιστερίου ὑπό τήν κρίσιν τῆς Ἱερᾶς Συνόδου

-Παρατηρήσεις επί της έντυπης έκδοσης της Ιεράς Μητρόπολης Περιστερίου για τον Εσταυρωμένο

-Για ποιόν στήνει θρόνους ο Περιστερίου

-Aνοικτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Περιστερίου

-Περὶ «μαθητευομένων μάγων»: Περιστερίου – Ζιμπάμπουε

-Ο αγώνας των ευλαβών πιστών της Μητροπόλεως Περιστερίου, οι οποίοι "δεν κάνουν αποχή" από την ομολογία κατά της αφαιρέσεως του Εσταυρωμένου. (9-6-2-024)

-Ἀνοικτή Ἐπιστολή εἰς τὸν «ΔΕΣΠΟΤΗΝ τοῦ ἐν Περιστερίῳ Δεσποτάτου»

-Περὶ τῆς ἀφαιρέσεως τοῦ Τιμίου Σταυροῦ. Ἀπάντησις εἰς τὸν Πανιερώτατον Μητροπολίτην Μόρφου κ. Νεόφυτον

-Σεβ. Περιστερίου, ἐντὸς οἱ φιλοσοδομῖται ἐκτὸς ὁ Ἐσταυρωμένος;

-Ἀφαίρεση Ἐσταυρωμένου καί ἀπό τόν Ἱερό Καθεδρικό Ναό Ἀθηνῶν;

-«Πήρε φωτιά» η Ι.Μ. Περιστερίου

-Σε ποιούς ανήκουν οι Ναοί; ΔΗΜΑΡΧΟΣ απευθύνει κάλεσμα σε μουσική εκδήλωση που θα γίνει μέσα σε Ιερούς Ναούς.

-Ανοικτή Επιστολή πρώην Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αμβροσίου προς Περιστερίου Γρηγόριο για την απομάκρυνση του Εσταυρωμένου.

-Καλή η διαμαρτυρία για το σκάνδαλο του Μητροπολίτου, επιβάλλεται ανάλογη και έναντι του ζηλώσαντος «Μεταξάκειον» δόξαν Πατριάρχου Βαρθολομαίου

-Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΠΥΡΟΔΟΤΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟΝ

-Σιωπᾶ ἡ Ἱερά Σύνοδος διά τά ἐν Περιστερίῳ!

-Σεβ. Περιστερίου, Ἀποδομητής τῆς Ὀρθοδόξου Παραδόσεως

-Ἄφαντος ὁ μητρ. Περιστερίου στὴν προκαθορισμένη συνάντηση ποὺ ὑποσχέθηκε γιὰ διάλογο μὲ τοὺς πιστοὺς

-Ὁ Πατριάρχης Βαρθολομαῖος θὰ «εὐλογήση» τὴν ἔξωσιν τοῦ Ἐσταυρωμένου;

-Βλάσφημη απεικόνιση της Παναγίας από Σχολείο στο Επισκοπείο της Ι.Μ.Περιστερίου

-Διαρκής διαμαρτυρία για την αφαίρεση του Εσταυρωμένου και του Σταυρού στην Ι.Μ. Περιστερίου.

-Διαμαρτυρία του πιστού λαού της μητροπόλεως του Περιστερίου περί της επιχειρούμενης αφαιρέσεως του Εσταυρωμένου από το Άγιο Βήμα των Ιερών ναών

-Ὁ Περιστερίου σιωπᾶ διὰ τὸν Ἐσταυρωμένον

-Με «δημοκρατικό» τρόπο θα βγάλει ο Περιστερίου τον Εσταυρωμένο από το Ιερό.

-Ἡ ἄκρα ταπείνωσις τοῦ Ἐσταυρωμένου εἰς Ἱεράν Μητρόπολιν Περιστερίου – Γ΄ ΜέροςΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ – Α΄ Μέρος και ΕΔΩ ΤΟ - Β΄ Μέρος)

-Η αλλοίωση του ορθοδόξου φρονήματος και ο πνευματικός μολυσμός των πιστών (με αφορμή το συνέδριο της Ι.Μ. Περιστερίου για τη θέση του Εσταυρωμένου)

-Διατί ὁ Περιστερίου ἀφαιρεῖ τόν Τίμιον Σταυρόν;

-Η σύγχρονη ποιμαντική μέθοδος του Περιστερίου Γρηγορίου!

-Ὁ Περιστερίου συνεχιστὴς τῆς κακοδοξίας τοῦ Περγάμου

-«Ἕνα συμπόσιο ὁρόσημο γιὰ τὸν οἰκουμενισμὸ στὴν Ἑλλάδα»

-ΟΙ ΠΑΠΙΚΕΣ ΠΛΑΝΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο «ΚΟΙΝΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ» ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ; (Σχόλιο σε πρόσφατο διαχριστιανικό συμπόσιο)

-Ὁ Περιστερίου καί τό Οὐκρανικόν οἰκουμενιστικόν ἐργαστήριον

-Τι θέση λαμβάνουν οι ιερείς της Ι. Μ. Περιστερίου για το ημερολόγιο ''τσέπης'' έτους 2018, της Ι. Μ. Περιστερίου;

-Σεβ. Περιστερίου Γρηγόριος: «Στην Αθήνα έχουμε τρεις Αρχιεπισκόπους»

-Ο Περιστερίου ανακήρυξε την θρησκεία της ύλης και ο π. Αθανάσιος Μυτιληναίος ομιλεί για τους οπαδούς του Κάιν.

« Ὥρα ἡμᾶς ἤδη ἐξ ὕπνου ἐγερθῆναι ».

-Όπου Θυσιαστήριον, εκεί και ο Εσταυρωμένος

-Και πάλι ο ΨευδοΟλβίας… παρουσία του Πατριάρχη ….. αλλά ουδείς γνωρίζει….

-Μοίρασε αμφίβολες «Καινές Διαθήκες» σε παιδιά του Γυμνασίου, αλλά θέλει να βγάλει τον Εσταυρωμένο από το Ιερό «για να ακολουθεί την Παράδοση»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com