9 Σεπ 2024

Νικόλαος Πρίντεζης: Είναι δυνατό ένας Διδάκτωρ Βυζαντινῆς Ἱστορίας που ζει στον 21ο αιώνα…….

 Αρχιεπίσκοπος π. Νικολάος Πρίντεζης | Καθολική Επισκοπή Σύρου | Επίσημη  Ιστοσελίδα

ΠΡΟΣ ΤΟΝ κο ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΔΑΠΕΡΓΟΛΑ

       +Νικόλαος, Καθολικός Αρχιεπίσκοπος, πρώην Νάξου-Τήνου-’Ανδρου-Μυκόνου και Μητροπολίτης παντός Αιγαίου

Κύριε Δαπέργολα,

Διάβασα στις ΑΚΤΙΝΕΣ το άρθρο σας με τίτλο «Τό «κοινό Πάσχα» καί ἡ ὥρα τῆς ἀντίστασης...» και ομολογουμένως εξεπλάγην!

Είναι δυνατό ένας Διδάκτωρ Βυζαντινῆς Ἱστορίας που ζει στον 21ο αιώνα να εκφράζεται με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο για τον κοινόν εορτασμό του Πάσχα μεταξύ της Ορθοδόξου και της Καθολικής Εκκλησίας;

Δε θα ασχοληθώ με το άρθρο σας, που προσβάλλει δύο δισεκατομμύρια χριστιανούς του 21ου αιώνα!

Αλλά επειδή υπάρχει κίνδυνος να παρασυρθεί, έστω και ένας αναγνώστης, από όλα αυτά τα αντιχριστιανικά που γράφετε, - ελπίζω να μη τα διδάσκετε -, απλώς  θα επισημάνω δυο - τρία πράγματα:

    1.- Τι έπαθε η πίστη σας τα έτη εκείνα που οι ακολουθούντες, τόσο το Γρηγοριανό ημερολόγιο όσο και το Ιουλιανό, συνέπεσε να συνεορτάσουν το Άγιο Πάσχα;

Για μας τους Έλληνες Καθολικούς, που αποφασίσαμε από το έτος 1973, με τη σύμφωνη γνώμη της Εκκλησίας της Ρώμης, να συνεορτάζομε το Πάσχα μαζί με τους Αδελφούς μας Ορθοδόξους, όχι μόνο δεν έπαθε τίποτε η πίστη μας,  αλλά πνευματικά και ποιμαντικά βοηθήσαμε τις πολλές μικτές οικογένειες να ζήσουν  πατέρας, μητέρα και παιδιά μαζί, και με τον καλύτερο τρόπο, την Εορτή των εορτών.

  2.- Η έκφρασή σας για το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως: «κατά τά ἄλλα πάντως, τούς φαρισαίους της Φαναριώτικης λυκοφωλιᾶς οἱ ἐπετειακοί ἑορτασμοί τούς μάραναν», πρέπει να είναι μάλλον βλασφημία, ιδιαίτερα όταν αυτά γράφονται από ένα Διδάκτορα της Βυζαντινής Ιστορίας!!!

    3.- Εκείνο που με εκπλήσσει επίσης είναι αυτό του γράφετε στην  τελευταία παράγραφο του αντιχριστιανικού άρθρου σας: «Αὐτοί λοιπόν τήν δουλειά τους καί ἐμεῖς τήν δική μας. Ἀκόμη καί στίς κατακόμβες, ἄν χρειαστεῖ. Καί πάντως σίγουρα ἐκεῖ πού θά παραμείνουν ὄρθιοι Ὀρθόδοξοι κληρικοί, οἱὁποῖοι δέν θά προσκυνήσουν τούς ψευδοπροφῆτες τῆς Παναίρεσης καί θά μείνουν ἐντός Ἐκκλησίας. Γιατί βεβαίως ἐκεῖ θα εἶναι ἡ Ἐκκλησία πιά, ἀκόμη κι ἄν ἀπομείνουν ἑκατό ψυχές».

            «Αυτοί», (δηλαδή και εμείς) δε θεωρούμε δουλειά να προσευχόμαστε και να ευχόμαστε τον συνεορτασμό του Πάσχα μεταξύ όλων των Χριστιανών, αλλά μεγάλη ευλογία του Θεού. Αν μάλιστα κάποτε φθάσουμε στην επιθυμητή αυτή ενότητα, τότε θα είμαστε και ευτυχείς που θα έχουμε συμβάλλει στην εκπλήρωση της ευχής και προσευχής του Ιησού Χριστού «ίνα πάντες εν ώσιν» (Ιωαν 17,21).

Οπότε, κύριε Δαπέργολα, εμείς όχι μόνον «στώμεν καλώς» αλλά και «μετά φόβου» (Λειτ. Αγ. Ιωαν. Χρυσοστ.), σεβόμενοι και επιδιώκοντας την πραγματοποίηση της προσευχής του Κυρίου Ιησού «ίνα πάντες εν ώσιν»!

       +Νικόλαος, Καθολικός Αρχιεπίσκοπος, πρώην Νάξου-Τήνου-’Ανδρου-Μυκόνου και Μητροπολίτης παντός Αιγαίου

……………………………………………………………………….

Δείτε σχετικά και:

-Νικόλαος Πρίντεζης: Δε γνώριζα, ότι ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς και όλοι οι άλλοι Άγιοι Πατέρες σας που επικαλείστε κατείχαν το αλάθητο που εσείς το αρνείστε για τον Επίσκοπο Ρώμης!

-Νικόλαος Πρίντεζης: Πράγματι είμαι μαλωμένος με την αλήθεια, όπως όμως εσείς την εννοείτε!

-Οφειλόμενη απάντηση προς τον κ. Νικόλαο Πρίντεζη.

-«...ἔχοντας τὴν ἀλήθεια μαζὶ μὲ τὴν ἀγάπη, ἂς αὐξηθοῦμε σὲ ὅλα χάριν αὐτοῦ, ὁ ὁποῖος εἶναι ἡ Κεφαλή, ὁ Χριστός»

-Νικόλαος Πρίντεζης: «Κάποια στιγμή η Εκκλησία της Ανατολής αποκόπηκε, για δικούς της λόγους, από την Καθολική Εκκλησία. Και όταν κάποια κλαδιά αποκόπτονται από τον κορμό, και χλωρά που είναι, δεν επηρεάζουν τη ρίζα.»

-«‘‘Ἐν Αὐτῷ’’ ζῆτε καί ‘‘περιπατεῖτε’’»

-Νικόλαος Πρίντεζης: Μου κάνει μεγάλη εντύπωση, στον εικοστό πρώτο αιώνα…….

-Νικόλαος Πρίντεζης: Και εγώ είμαι πιστός και μάλιστα Αρχιεπίσκοπος της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας…..

-Νικόλαος Πρίντεζης: «σημερινοί Πατέρες της Εκκλησίας ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.»

-Νικόλαος Πρίντεζης: Ο οικουμενισμός δεν είναι «ανοσιούργημα»,όπως τον χαρακτηρίζετε, αλλά προφητική πρωτοβουλία, εμπνευσμένη από το Άγιο Πνεύμα που καθοδηγεί και τους σημερινούς Πατέρες της Εκκλησίας,και της Καθολικής και της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

-Απάντηση σε δημοσίευμα παπικού «κληρικού»

Τα διαχρονικά εγκλήματα του Παπισμού κατά της ανθρωπότητας είναι αδιαμφισβήτητα!

-Πρώην Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος, Νάξου-Πάρου-Τήνου-Άνδρου και Μυκόνου, κ.Νικόλαος : “σας ζητώ να είστε πιο αυστηροί στην επιλογή των άρθρων ή των επιστολών που δημοσιεύετε…….”

1 σχόλιο:

Δημήτριος είπε...

Αγαπολογιες και γενικότητες! Και δεν είναι καθολικοί αλλά παπικοι! Έχει απόλυτο δίκιο ο κύριος Δαπεργολας. Ομολογητης!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com