16 Σεπ 2024

Η οικογένεια, ο πολιτισμός και το σχολείο

Προστασία οικογένειας, γάμου, μητρότητας και παιδικής ηλικίας / Δεκάλεπτα  Μαθήματα για το Σύνταγμα και την ΕΣΔΑ (39ο video-podcast) - Syntagma Watch 

Η οικογένεια, ο πολιτισμός και το σχολείο

Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου

            Η νέα σχολική χρονιά φέρνει εντονότερα  σκέψεις και ανησυχίες για το μέλλον του Ελληνισμού. Το σχολείο σημαίνει αγωγή και η αγωγή προϋποθέτει την οικογένεια και τον πολιτισμό. Οικογένεια και πολιτισμός είναι οι βάσεις του ανθρώπου και στη Δύση βάλλονται λυσσωδώς από διάφορες ιδεολογίες, που έχουν την υποστήριξη ισχυρότατων οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά λόμπις. Στη σύγχρονη κοινωνία προωθούνται ο ατομισμός, ο μηδενισμός, ο γουοκισμός, ο ηδονισμός.

Έρευνα αποτύπωσης γνώμης γονέων για το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής

 

15 Σεπτεμβρίου 2024

 Αξιότιμοι κύριοι/κυρίες

Το Σωματείο Αλληλεγγύη Γονέων το οποίο δραστηριοποιείται στην Κύπρο με σκοπό την διαφύλαξη του θεσμού της παραδοσιακής οικογένειας και την προστασία των παιδιών από ακατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό στα σχολικά μαθήματα, διενήργησε κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024 έρευνα αποτύπωσης γνώμης γονέων μαθητών για το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης.  Τα αποτελέσματα πιστεύουμε είναι ενδιαφέροντα και σας τα κοινοποιούμε με την παράκληση αν συμφωνείτε κι εσείς να τα δημοσιοποιήσετε στο ιστολόγιο σας.

15 Σεπ 2024

Μια ΔΙΣ υποταγμένη στον Ιερώνυμο

 

Η σύνθεση της νέας Συνόδου, που δείχνει τα πράγματα να εξελίσσονται από χλιαρά ως «άντε να περνάει η ώρα», τα χατίρια που δεν μπορούν να φέρουν αντιρρήσεις και οι προοπτικές που αναζητά η κοινωνία

Άγιος Συμεών αρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης


 
ΑΓΙΟΣ ΣΥΜΕΩΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
       Κατά την υστεροβυζαντινή περίοδο εμφανίστηκαν και έδρασαν πολλοί αξιόλογοι Πατέρες της Εκκλησίας μας, με μεγάλη προσφορά στη Θεολογία. Μάλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί η εποχή αυτή, ως περίοδος άνθισης της Ορθοδόξου Θεολογίας, τη στιγμή που ήταν σε εξέλιξη μια γιγάντια προσπάθεια από τους αιρετικούς δυτικούς, για τη νόθευσή της. Ένας από αυτούς υπήρξε και ο άγιος Συμεών αρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της Εκκλησίας μας κατά τον 14ο και 15ο αιώνα.
       Δυστυχώς οι πληροφορίες για το βίο του είναι πολύ λίγες. Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στα μισά του 14ου αιώνα. Το όνομά του Συμεών είναι προφανώς το μοναχικό του και δε γνωρίζουμε το κοσμικό του. Φαίνεται ότι καταγόταν από επιφανή οικογένεια και είχε την δυνατότητα να λάβει σοβαρή μόρφωση. Σπούδασε φιλοσοφία, αλλά περισσότερο τον κέρδισε η Θεολογία. Κατά την εφηβική του ηλικία είχε πάρει την απόφαση να ακολουθήσει το μοναχικό βίο. Έτσι εγκαταβίωσε σε κάποια μονή κοντά στη Βασιλεύουσα και συνδεόταν πνευματικά με τους αδελφούς Ξανθόπουλους. Λίγο μετά χειροτονήθηκε ιερομόναχος.

Επίσκοποι ιχθύος αφωνότεροι.

 

Ἡ σιωπὴ ἐξασφαλίζει τὴν νομὴν τῆς ἐξουσίας

ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ  ΙΧΘΥΟΣ  ΑΦΩΝΟΤΕΡΟΙ

 Ὁ Προκαθήμενος καὶ οἱ Ἱεράρχαι δὲν ἀναλογίζονται ὅτι θὰ στιγματισθοῦν ὡς οἱ ἐκκλησιαστικοὶ ἡγέται, οἱ ὁποῖοι ἐπὶ τῶν ἡμερῶν τους κατηργήθη τὸ Αὐτοκέφαλον τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος;

Κυριακή μετά την Ύψωση

 Αποτέλεσμα εικόνας για Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού

ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΨΩΣΗ

ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΗΝΑ

   Προσκάλεσε τά πλήθη τοῦ λαοῦ μαζί μέ τούς μαθητές Του ὁ Ἰησοῦς. Ζήτησε ἀπό ὅλους ζωήν ἁγίαν, ὑπακοῆς καί ὁμολογίας εἰς τό Εὐαγγέλιον, στήν θείαν Ἀποκάλυψη.

Ὁδηγίες χρήσεως ἑνός ἀπορροφητῆρα καί ἡ γενική Ἀποστασία

 

Ὁδηγίες χρήσεως ἑνός ἀπορροφητῆρα καί ἡ γενική Ἀποστασία

  Πορφυρίτης

     Ἀγόρασα ἕναν ἀπορροφητῆρα κουζίνας καί μέ ἔκπληξη διάβασα τίς ὁδηγίες χρήσεως: «Παρακαλοῦμε, πρίν χρησιμοποιήσετε γιά πρώτη φορά τή συσκευή, νά διαβάσετε προσεκτικά ὅλο τό ἐγχειρίδιο ὁδηγιῶν χρήσεως, γιά νά ἔχετε τήν καλύτερη δυνατή ἀπόδοση ἀπό τή συσκευή σας καί νά ἀποφύγετε τίς βλάβες λόγῳ τῆς κακῆς χρήσης». Ὅλα αὐτά γιά ἕναν ἁπλό ἀπορροφητῆρα· πού πατᾶς ἕνα κομβίο καί δουλεύει, τό κλείνεις καί σταματᾶ! Καί ἐάν χαλάσει, ἔ, δέν χάλασε καί ὁ κόσμος, μπορεῖς νά τόν ἐπιδιορθώσεις ἤ νά τόν ἀντικαταστήσεις σχετικά εὔκολα.

Συντονιστική επιτροπή πιστών Ι.Μ.Περιστερίου -Χαιρετισμός Επί Του Ψηφίσματος Του Γενικού Ιερατικού Συνεδρίου της Ι.Μ.Κονίτσης

 

Η Συντονιστική Επιτροπή Πιστών της Ι.Μ. Περιστερίου απέστειλε χαιρετιστήριο μήνυμα στο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής καί Κονίτσης για τα ψηφισθέντα στη συνεδρία της Τρίτης 3 Σεπτεμβρίου 2024(ΕΔΩ)

Χαιρετισμός Επί Του Ψηφίσματος Του Γενικού Ιερατικού Συνεδρίου

           Αιδεσιμώτατοι ευλογείτε,

14 Σεπ 2024

Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού - Ερμηνεία της Αποστολικής περικοπής από τον Ιερό Χρυσόστομο

 

ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΨΩΣΗ [: Γαλ. 2, 16-20]

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ

   «Εἰδότες δὲ ὅτι οὐ δικαιοῦται ἄνθρωπος ἐξ ἔργων νόμου ἐὰν μὴ διὰ πίστεως ᾿Ιησοῦ Χριστοῦ, καὶ ἡμεῖς εἰς Χριστὸν ᾿Ιησοῦν ἐπιστεύσαμεν διότι οὐ δικαιωθήσεται ἐξ ἔργων νόμου πᾶσα σάρξ(:επειδή όμως μάθαμε από τη δική μας πείρα ότι δεν γίνεται δίκαιος ο άνθρωπος και δεν σώζεται με την τήρηση των τυπικών διατάξεων του μωσαϊκού νόμου, αλλά μόνο με την πίστη στον Ιησού Χριστό,  γι' αυτό λοιπόν και εμείς πιστέψαμε στον Ιησού Χριστό, για να γίνουμε δίκαιοι και να σωθούμε από την πίστη στον Χριστό και όχι από τα έργα του μωσαϊκού νόμου· διότι όπως αναφέρεται και στους ψαλμούς, με τα έργα του νόμου δεν θα δικαιωθεί και δεν θα σωθεί κανένας άνθρωπος)»[Γαλ.2,16· ερμ. απόδοση Παν. Τρεμπέλα].

Συναυλία με τενόρο και σοπράνο σε Ελληνορθόδοξη εκκλησία της Νέας Υόρκης.

You are currently viewing Μάγεψε ο τενόρος Αντρέα Μποτσέλι στην πρώτη του εμφάνιση σε ναό στις ΗΠΑ [εικόνες, βίντεο] 

Ο τενόρος Αντρέα Μποτσέλι στην πρώτη του εμφάνιση σε ναό στις ΗΠΑ / Φωτογραφία: iefimerida.gr

Μάγεψε ο τενόρος Αντρέα Μποτσέλι στην πρώτη του εμφάνιση σε ναό στις ΗΠΑ [εικόνες, βίντεο]

O τυφλός τενόρος από την Ιταλία καθήλωσε τους θεατές τραγουδώντας μπροστά στο Ιερό της Ελληνορθόδοξης εκκλησίας της Κοίμησης της Θεοτόκου στα Χάμπτονς της Νέας Υόρκης.

Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ, Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜ - ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΨΩΣΙΝ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ & ΖΩΟΠΟΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ (15-09-2024)

Επιβάλλεται ο Έλεγχος!

 

Ἀπὸ τὸ βιβλίο τοῦ ἀειμνήστου Θεολόγου Νικολάου Σωτηροπούλου “Ἐπιτρέπεται νὰ κρίνωμε;”

Σύμφωνα λοιπὸν μὲ τὴ χριστιανικὴ ἠθική, ἐὰν κάποιος εἶνε ὑπερήφανος καὶ ἔχῃ μεγάλη ἰδέα γιὰ τὸν ἑαυτό του, ἐὰν δὲν ἔχῃ συναίσθησι τῆς δικῆς του ἁμαρτωλότητος, αὐτὸς δὲν νομιμοποιεῖται νὰ κρίνῃ τοὺς ἄλλους. Ἕνας ἄνθρωπος, ὁ ὁποῖος εἶνε γεμάτος ἀπὸ πληγές, εἶνε ἀμετανόητος, ἀδιόρθωτος, ἀσεβής, ἐμπαίκτης, θεομπαίκτης, ὑποκριτής, ὅπως λέγει ἐδῶ ὁ Κύριος, ἀσφαλῶς εἶνε ὑποκρισία αὐτὸς νὰ θέλῃ νὰ διορθώσῃ τοὺς ἄλλους.

π. Αθανάσιος Μυτιληναίος: Η ζημία της ψυχής (Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού)

 

  ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΨΩΣΗ[:Μάρκ. 8,34-9,1]

    Απομαγνητοφωνημένη ομιλία μακαριστού γέροντος Αθανασίου Μυτιληναίου  με θέμα:

                                  «Η ζημία της ψυχής»

  [εκφωνήθηκε στην Ιερά Μονή Κομνηνείου Στομίου Λαρίσης στις 21-9-1997]     (Β362)

      Σήμερα, αγαπητοί μου, έχομε την Κυριακή την μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού. Όπως βλέπομε, η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, πλαισιώνεται από δύο Κυριακές. Την προ της Υψώσεως και τη μετά τηνΎψωσιν. Αυτό δείχνει λειτουργικά τη σπουδαιότητα του Τιμίου Σταυρού εις την σωτηρία μας. Γι΄αυτό και ο Κύριος ετόνισε: «Ὅστις θέλει ὀπίσω μου ἐλθεῖν, ἀπαρνησάσθω ἑαυτὸν, καὶ ἀράτω τὸν σταυρὸν αὐτοῦ, καὶ ἀκολουθείτω μοι». Εδώ ο Κύριος ζητά μία ταύτιση του σταυρού του πιστού με τον Σταυρό τον δικό Του. «Όποιος θέλει να είναι δικός μου μαθητής, όποιος με αποδέχεται, θα σηκώσει τον σταυρό του και θα με ακολουθήσει». Και όλα αυτά γιατί η αξία της σωτηρίας της ψυχής δεν έχει αντάλλαγμα.

     Είπε στη συνέχεια ο Κύριος όπως ακούσαμε σήμερα εις την ευαγγελική περικοπή: «Τί γάρ ὠφελήσει ἄνθρωπον ἐάν κερδήσῃ  τόν κόσμον ὄλον, καί ζημιωθῇ τήν ψυχήν αὐτοῦ; Ἤ τί δώσει ἄνθρωπος ἀντάλλαγμα τῆς ψυχῆς αὐτοῦ;». Δηλαδή τι έχει να ωφεληθεί ο άνθρωπος εάν κερδίσει τον κόσμον, με την έννοια που ο διάβολος είπε κάποτε προς τον Χριστόν: «Προσκύνησέ με και θα σου δώσω όλες τις βασιλείες του κόσμου». Είτε με την έννοιαν του σύμπαντος κόσμου. Ό,τι και να πιάσετε, ό,τι και να πάρετε, η αξία της ψυχής είναι ανωτέρα ολοκλήρου του ορατού κτιστού κόσμου. Τι λοιπόν έχει να κερδίσει ο άνθρωπος, εάν το σύμπαν ολόκληρο κατακτήσει, κερδίσει, αλλά χάσει την ψυχή του; «Ζημιωθῇ» -προσέξτε το ρήμα- «ζημιωθῇ τήν ψυχήν αὐτοῦ». Ή ακόμη, τι αντάλλαγμα μπορεί να δώσει ο άνθρωπος για την ψυχή του; Δεν υπάρχει αντάλλαγμα.

Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού - Ερμηνεία της Ευαγγελικής περικοπής από τον Ιερό Χρυσόστομο

 

ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΨΩΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ[:Μάρκ. 8,34-38 και 9,1]

Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ

              [Υπομνηματισμός στα εδάφια Ματθ.16,24-27]

   «Τότε ὁ Ἰησοῦς εἶπε τοῖς μαθηταῖς αὐτοῦ· Εἴ τις θέλει ὀπίσω μου ἐλθεῖν, ἀπαρνησάσθω ἑαυτὸν, καὶ ἀράτω τὸν σταυρὸν αὐτοῦ, καὶ ἀκολουθείτω μοι(:Τότε ο Ιησούς είπε στους μαθητές Του: “Εάν κάποιος θέλει να με ακολουθήσει ως μαθητής μου, ας διακόψει κάθε σχέση με τον διεφθαρμένο από την αμαρτία εαυτό του κι ας πάρει τη σταθερή απόφαση να υποστεί ακόμη και θάνατο σταυρικό και βίαιο. Κι ας με ακολουθήσει μιμούμενος σε όλα το παράδειγμά μου· και να μη διστάσει να προβεί στις αποφάσεις και τις θυσίες αυτές)»[Ματθ.16,24].

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ (Κυριακή μετά την Ύψωσιν).

 

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

π. Δημητρίου Μπόκου

Ο Χριστός μας καλεί να ακολουθήσουμε «οπίσω του», απαρνούμενοι τον εαυτό μας και αίροντας τον σταυρό μας (Κυριακή μετά την Ύψωσιν). Συνήθως ο Θεός δεν μας ζητάει ποτέ να κάνουμε κάτι που δεν το έκανε πρώτα Εκείνος. «Υπόδειγμα γαρ δέδωκα υμίν, ίνα καθώς εγώ εποίησα υμίν, και υμείς ποιείτε», λέγει στους μαθητές του (Ιω. 13, 15). Γι’ αυτό και ο Πέτρος τονίζει με έμφαση ότι ο Χριστός χάραξε την όλη σταυρική του πορεία «υμίν υπολιμπάνων υπογραμμόν ίνα επακολουθήσητε τοις ίχνεσιν αυτού» (Α΄ Πετρ. 2, 21).

Ανάγκη επαναπροσδιορισμού της Παιδείας μας

 

Ανάγκη επαναπροσδιορισμού της Παιδείας μας

   Αρχιμ. Κυρίλλου Κωστοπούλου, Ιεροκήρυκος Ι. Μ. Πατρών-Δρος Θεολογίας

   Άρχισε ήδη η νέα σχολική χρονιά και σε λίγο διάστημα θα εκκινήση και η νέα ακαδημαική τοιαύτη. Οι μαθητές και οι μαθήτριες, καθώς και οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, προσέρχονται στις αίθουσες διδασκαλίας, για να ακούσουν από τους δασκάλους τους και τους καθηγητές τους εκείνα, τα οποία θα τους βοηθήσουν, ώστε να γίνουν ολοκληρωμένες προσωπικότητες.

  Η Παιδεία, ωστόσο, που τους προσφέρουμε βοηθάει προς αυτήν την κατεύθυνση;

    Βρισκόμαστε σε μία εποχή πρωτοφανούς συγχύσεως. Υποβαθμίζεται η αξία του ανθρωπίνου προσώπου με την υποταγή του στην άθρησκη εξουσία και την υποδούλωσή του στην ηλεκτρονική τεχνολογία. Η προσωπική κοινωνία δίδει την θέση της στην «κοινωνία» της πληροφορήσεως. Η πίστη στον Θεό Δημιουργό ατονεί ή έχει απαξιωθεί. Στην Ευρώπη έχει ήδη αρχίσει να διαμορφώνεται μία «νέα τάξη» πραγμάτων με κέντρο την παγκοσμιοποίηση. Κατά συνέπεια καταργούνται τα τείχη των ιδεών, του έθνους, της θρησκείας, των πολιτισμών και επέρχεται η ισοπέδωση των πάντων. Το ότι υπάρχει πλέον κρίση ταυτότητος του νεωτέρου Ελληνισμού, αυτό δεν το λαμβάνει κανείς υπ᾽ όψιν. Οι Νεοέλληνες έχουμε πάθει βαθειά σύγχυση γύρω από την ταυτότητα της υπάρξεώς μας. Ποιοί είμαστε; Ποιος είναι ο στόχος μας και που πάμε; Ποια είναι η βαθύτερη αιτία αυτής της κακοδαιμονίας μας;

Θεολογικό σχόλιο στην εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού

 

ΤΟ ΣΤΑΥΡΙΚΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ

(Θεολογικό σχόλιο στην εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού)

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – Καθηγητού

        Η μεγάλη εορτή της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, είναι ημέρα χαρμολύπης για εμάς τους πιστούς. Ημέρα χαράς, διότι δια του σταυρικού θανάτου του Λυτρωτή μας Χριστού λάβαμε την απολύτρωση από τα φρικτά δεσμά του διαβόλου, τη δουλεία της αμαρτίας και τον πικρό θάνατο. Ημέρα λύπης, διότι φέρνει στη θύμησή μας τη θεοκτονία, το σταυρικό θάνατο του Χριστού, την μεγαλύτερη κακουργία όλων των εποχών, την έσχατη κατάντια της πτώσεώς μας και ταυτόχρονα την ανάγκη της από το Θεό σωτηρίας μας.

13 Σεπ 2024

Η σημασία του Τιμίου Σταυρού στη ζωή των πιστών

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ
   ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου - Καθηγητού
         Η μεγάλη εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού είναι ένας ακόμα σημαντικός εορτολογικός σταθμός της Εκκλησίας μας. Οι πιστοί την ημέρα αυτή καλούνται να τιμήσουν και να προσκυνήσουν  τον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου ώστε να αντλήσουν δύναμη και χάρη από αυτόν. Η μεγάλη αυτή Δεσποτική εορτή δίνει επίσης την ευκαιρία σε όλους μας να σκεφτούμε ορισμένες βασικές αρχές και αλήθειες της πίστης μας, οι οποίες είναι συνυφασμένες με τη θεολογία του Σταυρού.

«Ἑλβετικό τυρί» ἀπό σφαῖρες ἡ εἰκόνα τῆς Παναγίας

Politician appears shooting at an icon of the Virgin Mary in Switzerland  (VIDEO) | Orthodox Times (en) 

«Ἑλβετικό τυρί» ἀπό σφαῖρες ἡ εἰκόνα τῆς Παναγίας

Δημήτρης Καπράνος 

Ἀντιγράφω ἀπό τό ρεπορτάζ: «Ἡ Σανίγια Ἀμέτι, δημοτική σύμβουλος στή Ζυρίχη, βρίσκεται στό ἐπίκεντρο ἔντονης κριτικῆς ἔπειτα ἀπό τή δημοσίευση φωτογραφιῶν ὅπου πυροβολεῖ μιά εἰκόνα τῆς Παναγίας μέ τό Θεῖο Βρέφος καί τόν Ἀρχάγγελο Μιχαήλ.

Στήριξη από τα Σκόπια στον Μητροπολίτη Ονούφριο – Η απόφαση της Ιεράς Συνόδου και οι εξελίξεις στην Αρχιεπισκοπή Αχρίδος

Στήριξη από τα Σκόπια στον Μητροπολίτη Ονούφριο – Η απόφαση της Ιεράς Συνόδου και οι εξελίξεις στην Αρχιεπισκοπή Αχρίδος 

Τη στήριξη της προς την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας η οποία υπάγεται στο Πατριαρχείο Μόσχας εξέφρασε η Ιερά Σύνοδος της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος κατά τη χθεσινή της τακτική συνεδρίαση στα Σκόπια. 

Ἕνας μεγάλος σκοπός, πάντοτε μᾶς μεγαλώνει!

 

Ἕνας μεγάλος σκοπός, πάντοτε μᾶς μεγαλώνει!

Κ. Γ. Παπαδημητρακόπουλος

 Σκοπός, καλοί μου φίλοι, εἶναι τὸ ἀπώτερο σημεῖο στὸ ὁποῖο ἀποβλέπουν οἱ ἐνέργειες, οἱ σκέψεις καὶ οἱ ἀποφάσεις μας. Εἶναι τὸ ἐπιδιωκόμενο, ἐκεῖ ποὺ ὀνειρευόμαστε νὰ φθάσουμε. Αὐτὸ ποὺ θέλουμε νὰ ἐπιτύχουμε. Ἡ κορυφὴ ποὺ ποθοῦμε νὰ κατακτήσουμε.

«Ὁ θερισμὸς πολύς, οἱ ἐργάται ὀλίγοι»

 

«Ὁ θερισμὸς πολύς, οἱ ἐργάται ὀλίγοι»

Τοῦ πρωτοπρεσβυτέρου π. Διονυσίου Τάτση

  Οἱ κληρικοὶ πρέπει νὰ εἶναι εὐαίσθητοι καὶ σπλαγχνικοὶ ἀπέναντι στοὺς ἀνθρώπους, ποὺ ἀποτελοῦν τὸ ποίμνιό τους, τὸ ὁποῖο ἄλλοτε εἶναι κοντὰ στὴν Ἐκκλησία καὶ ἄλλοτε μακριά. Ὑπάρχει πάντα μεγάλη ἀνάγκη οἱ ἄνθρωποι νὰ δέχονται τὸ λόγο τοῦ Εὐαγγελίου καὶ προπαντὸς νὰ τὸν τηροῦν. Ὅμως λείπουν οἱ ἀποτελεσματικοὶ κληρικοί. Ἰσχύει ἀνὰ τοὺς αἰῶνες ἡ διαπίστωση τοῦ Κυρίου ὅτι «ὁ μὲν θερισμὸς πολύς, οἱ δὲ ἐργάται ὀλίγοι» (Ματθ. θ΄ 37).

Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου Σταυρού - Ερμηνεία της Αποστολικής περικοπής από τον Ιερό Χρυσόστομο

 

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΥΨΩΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ[: Α΄Κορ. 1,18-25]

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ

     «῾Ο λόγος γὰρ ὁ τοῦ σταυροῦ τοῖς μὲν ἀπολλυμένοις μωρία ἐστί, τοῖς δὲ σῳζομένοις ἡμῖν δύναμις Θεοῦ ἐστι. Γέγραπται γάρ· ἀπολῶ τὴν σοφίαν τῶν σοφῶν, καὶ τὴν σύνεσιν τῶν συνετῶν ἀθετήσω. Ποῦ σοφός; Ποῦ γραμματεύς; Ποῦ συζητητὴς τοῦ αἰῶνος τούτου; Οὐχὶ ἐμώρανεν ὁ Θεὸς τὴν σοφίαν τοῦ κόσμου τούτου;

12 Σεπ 2024

Πατριαρχικὴ παγίδα

 

Ἔκπληξη προκάλεσε ἡ καταληκτήρια ὁμιλία τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου κατὰ τὴ Σύναξη τῶν Ἱεραρχῶν τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου στὴν Κωνσταντινούπολη ἀπό 1 μέχρι 3 Σεπτεμβρίου 2024.

Στον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό (Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά)

Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά

ΣΤΟΝ ΤΙΜΙΟ ΚΑΙ ΖΩΟΠΟΙΟ ΣΤΑΥΡΟ

      Ο Σταυρός του Χριστού προαναγγελλόταν και προτυπωνόταν μυστικά από παλαιές γενεές, και κανείς ποτέ δεν συμφιλιώθηκε με τον Θεό χωρίς τη δύναμη του Σταυρού. Πραγματικά μετά την προγονική εκείνη παράβαση στον παράδεισο του Θεού δια του δέντρου, η μεν αμαρτία αναπτύχθηκε, εμείς δε πεθάναμε, έχοντας υποστεί και πριν από τον σωματικό θάνατο, τον θάνατο της ψυχής, όπως προκύπτει από τον χωρισμό της από τον Θεό. Όσο ζούσαμε μετά την παράβαση, ζούσαμε στην αμαρτία και τη σαρκική ζωή· η δε αμαρτία «τῷ γὰρ νόμῳ τοῦ Θεοῦ οὐχ ὑποτάσσεται· οὐδὲ γὰρ δύναται· οἱ δὲ ἐν σαρκὶ ὄντες Θεῷ ἀρέσαι οὐ δύνανται (:δεν υποτάσσεται στον νόμο του Θεού, επειδή ούτε έχει και τη δύναμη να υποταχθεί. Όσοι λοιπόν είναι παραδομένοι σε σαρκική και κοσμική ζωή δεν μπορούν να αρέσουν στον Θεό)»[Ρωμ. 8, 7-8].

Η πιο δύσκολη σχολική χρονιά στη νεώτερη ιστορία μας ξεκινά

 Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα

Η πιο δύσκολη σχολική χρονιά στη νεώτερη ιστορία μας ξεκινά

Γράφει ο Δημήτριος Γκιουζέλης

Ειπώθηκε πως «Οι Έλληνες, για να πάνε μπροστά, πρέπει να κοιτάζουν πίσω» και η ρήση αυτή αποτελεί μια μεγάλη αλήθεια.

Εάν κοιτάξουμε πίσω σχεδόν 2.000 χρόνια πριν, όπως αναφέρεται στο κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο (Κεφ. 12, 20-26), θα μάθουμε πως οι πρόγονοι μας αναζητώντας την Αλήθεια, έφθασαν στην Παλαιστίνη και είπαν στον Απόστολο Φίλιππο: «Κύριε, θέλομεν νὰ ἴδωμεν ἰδιαιτέρως τὸν Ἰησοῦν καὶ νὰ συνομιλήσωμεν μετ’ αὐτοῦ.».

Ἐπειδὴ δὲ ὁ Φίλιππος ἐδίσταζε νὰ ἀναγγείλῃ τοῦτο εἰς τὸν Διδάσκαλον, ἦλθε καὶ ἀνεκοίνωσεν αὐτὸ εἰς τὸν συμπολίτην καὶ συμμαθητήν του Ἀνδρέαν. Καὶ πάλιν ὁ Ἀνδρέας καὶ ὁ Φίλιππος λέγουν εἰς τὸν Ἰησοῦν, ὅτι οἱ Ἕλληνες προσήλυτοι θέλουν νὰ τὸν ἴδουν.

Ὁ Ἰησοῦς δὲ ἀπεκρίθη πρὸς αὐτοὺς καὶ εἶπεν· Ἦλθεν ἡ ὥρα ἡ ὡρισμένη κατὰ τὸ προκαθωρισμένον σχέδιον τοῦ Θεοῦ διὰ νὰ δοξασθῇ ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου διὰ τοῦ θανάτου του καὶ τῆς ἀναλήψεώς του, ὁπότε καὶ θὰ ἀναγνωρισθῇ ὡς Μεσσίας καὶ ὑπὸ τῶν ἐθνικῶν.

Η παγκόσμιος Ύψωσις του Τιμίου Σταυρού. Ο Ιερός Χρυσόστομος για όσα συνέβησαν κατά τη Σταύρωση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού

 ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ LORD JESUS CHRIST 3: Η παγκόσμιος Ύψωσις του Τιμίου  και Ζωοποιού Σταυρού

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΥΨΩΣΙΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΟΣΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΤΑΥΡΩΣΗ

ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

[Υπομνηματισμός των εδαφίων Ιω.19,16-37]

   «Τότε οὖν παρέδωκεν αὐτὸν αὐτοῖς ἵνα σταυρωθῇ. Παρέλαβον δὲ τὸν Ἰησοῦν καὶ ἤγαγον· καὶ βαστάζων τὸν σταυρὸν αὐτοῦ ἐξῆλθεν εἰς τὸν λεγόμενον κρανίου τόπον, ὃς λέγεται ἑβραϊστὶ Γολγοθᾶ, ὅπου αὐτὸν ἐσταύρωσαν(:Τότε λοιπόν ο Πιλάτος τούς παρέδωσε τον Ιησού για να σταυρωθεί. Παρέλαβαν τότε οι στρατιώτες τον Ιησού και άρχισαν να Tον οδηγούν προς τον τόπο όπου θα Tον σταύρωναν. Και Aυτός, βαστάζοντας επάνω στον ώμο τον σταυρό Tου, βγήκε έξω από τα τείχη της πόλεως μέχρι κάποια τοποθεσία που λέγεται ‘’Κρανίου τόπος’’ και στην εβραϊκή γλώσσα λέγεται ‘’Γολγοθά’’. Εκεί Tον σταύρωσαν)»[Ιω.19.16-17].

Η «γαλάζια πατρίδα» στα τουρκικά σχολεία αλλά η Ελλάς κοιμάται τον ύπνο του δικαίου

Η «Γαλάζια Πατρίδα» μπαίνει στα τουρκικά σχολικά βιβλία και η κυβέρνηση  Μητσοτάκη κοιμάται τον ύπνο του δικαίου 

Ξυπνήστε και καταγγείλατε την Συμφωνία Ειρήνης και Φιλίας – Διαγράφουν την λέξη «Αιγαίο», αμφισβητούν την κυριαρχία μας, ψεύδονται για την Κύπρο και επιτίθενται στους Ποντίους

Σανίγια Αμέτι: Η παράνοια της εποχής ξεπέρασε πλέον τα όρια

 

Η μουσουλμάνα πολιτικός Σανίγια, που πυροβόλησε την εικόνα της Παναγίας και του Θείου Βρέφους, κάλυπτε τον φανατισμό της με ευρωπαϊκό μανδύα

Στην Πατρίδα μας είναι αρκετά αμφίβολο…..

Μπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα και κείμενο 

Στην Πατρίδα μας είναι αρκετά αμφίβολο…..

Γράφει ο Νικόδημος Καλλιντέρης

Στην Πατρίδα μας είναι αρκετά αμφίβολο αν μπορούμε να μιμηθούμε τους περίπου 10.000 Βρετανούς πολίτες που συγκεντρώθηκαν ειρηνικά στο κέντρο του Λονδίνου το περασμένο Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου...

Και στη Σλοβακία νομοσχέδιο κατά της προπαγάνδας των ΛΟΑΤΚΙ+ στα σχολεία.

 

Και στη Σλοβακία σχολικό νομοσχέδιο κατά των LGBTI+

Μετά την Ουγγαρία, την Βουλγαρία και την Ρωσία, τώρα και η Σλοβακία προωθεί νομοσχέδιο κατά της προπαγάνδας των ΛΟΑΤΚΙ+ στα σχολεία.

Έκκληση του Κισινιέφ Βλαδίμηρου για τερματισμό των διώξεων της Εκκλησίας της Μολδαβίας

Έκκληση του Κισινιέφ Βλαδίμηρου για τερματισμό των διώξεων της Εκκλησίας της Μολδαβίας 

Έκκληση στις κρατικές αρχές της Μολδαβίας για τερματισμό των διώξεων της Εκκλησίας της Μολδαβίας απευθύνει ο Μητροπολίτης Κισινιέφ και πάσης Μολδαβίας κ. Βλαδίμηρος με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του βουλευτή Vasile Șoimaru, σύμφωνα με τις οποίες υφίσταται η πιθανότητα απαγόρευσης της δραστηριότητας της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Μολδαβίας που υπάγεται στο Πατριαρχείο Μόσχας.

Τι ισχύει για τις απαλλαγές από τα Θρησκευτικά - Νέα απόφαση (ΦΕΚ 5130, τ.Β΄, 10-09-2024)

 

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η νέα Υ.Α. 102791/ΓΔ4/10-09-2024 με θέμα "Ρύθμιση θεμάτων που αφορούν στην έναρξη και λήξη του σχολικού και διδακτικού έτους, στις αργίες, στις διακοπές, στις εγγραφές, στις μετεγγραφές, στη φοίτηση, στις απουσίες, στα παιδαγωγικά μέτρα, στον χαρακτηρισμό της διαγωγής και στην οργάνωση των σχολικών μονάδων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης" (ΦΕΚ 5130, τ.Β΄, 10-09-2024).

11 Σεπ 2024

Βραβεῖο γυναικείου ρόλου σέ τράνς πού σκηνοθέτησε «τό» Ἄλκι!

Drama International Short Film Festival 2024 

Προπαγάνδα κατά τῆς «τοξικῆς ἀρρενωπότητος» καί τῆς πατριαρχίας – Προώθησις τῆς ΛΟΑΤΚΙ ταυτότητος – Εὐτυχής ὁ ὑφυπουργός Πολιτισμοῦ Ἰάσων Φωτήλας

Η Ελλάδα εξισλαμίζεται

Η Ελλάδα εξισλαμίζεται 

Η εικόνα του γενειοφόρου άνδρα στην Αχαρνών, που ήταν σε κατάσταση αμόκ, κρατούσε μαχαίρι και το Κοράνι και απειλούσε να αυτοκτονήσει, δεν είναι το μέλλον της χώρας αλλά το παρόν. Οποιοσδήποτε έχει επισκεφθεί το κέντρο της πρωτεύουσας -από την Ομόνοια μέχρι τα Πετράλωνα κι από την πλατεία Αττικής και την πλατεία Αμερικής μέχρι τους Αμπελοκήπους και τα Ανω Πατήσια- έχει διαπιστώσει και την εγκληματικότητα που «κραυγάζει» και την αλλαγή της φυσιογνωμίας της πόλης και της σύνθεσης του πληθυσμού.

Έμπονα ερωτήματα σε Μητροπολίτη Φιλίππων και Δήμαρχο Καβάλας

 

Επιστολή Διαμαρτυρίας για την προβολή της ταινίας ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΟΡΜΙΑ στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου προς τον Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. κ. Στέφανο και τον Δήμαρχο Καβάλας κ. Θεόδωρο Μουριάδη

Το κοινό Πάσχα και η πορεία προς το νέο σχίσμα

Βατικανό: O Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο πάπας Φραγκίσκος,  στην Οικουμενική Ολονυκτία - Newsbomb 

Το κοινό Πάσχα και η πορεία προς το νέο σχίσμα

Νεκτάριος Δαπέργολας, Διδάκτωρ Βυζαντινῆς Ἱστορίας

Τα ζοφερά σχέδια των ρασοφόρων Οικουμενιστών πρακτόρων της Πανθρησκείας για κοινό εορτασμό του επόμενου Πάσχα με τους Παπικούς, η πορεία προς το κοινό Ποτήριο και το νέο σχίσμα, αλλά και το πώς οφείλουμε εμείς να αντιδράσουμε απέναντι στο προετοιμαζόμενο μίασμα, ήταν το θέμα της χτεσινής παρουσίας του Νεκτάριου Δαπέργολα στον Focus FM. Παραθέτουμε πιο κάτω το 15λεπτο ηχητικό:

Δελτίο Τύπου και Ψήφισμα από την Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας των πιστών της Ι.Μ.Περιστερίου κατά της απομάκρυνσης του Εσταυρωμένου απο την Αγ.Τράπεζα

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ὁλοκληρώθηκε μὲ μεγάλη ἐπιτυχία ἡ συγκέντρωση διαμαρτυρίας γιὰ τὴν ἀποκατάσταση τοῦ Ἐσταυρωμένου/Σταυροῦ στὴ Ι.Μ. Περιστερίου.

Τὴν Κυριακὴ 8 Σεπτεμβρίου 2024, πραγματοποιήθηκε στὴ Μητρόπολη Περιστερίου συγκέντρωση διαμαρτυρίας γιὰ τὴν ἀπομάκρυνση τοῦ Ἐσταυρωμένου/Σταυροῦ πίσω ἀπὸ την Αγ.Τράπεζα τῶν ναῶν τῆς Μητρoπόλεως.

10 Σεπ 2024

Πως ξεπλένονται οι αμαρτίες μας

 

«Παιδί μου, συμβούλευε ο Ρώσος ασκητής Τύχων, να πλένεις με δάκρυα τα πόδια του Χριστού και ο Χριστός θα ξεπλύνει τις αμαρτίες σου» (Αρχ. Ιωαννικίου, Αθωνικόν Γεροντικόν).

   Τον μεγάλο Ρώσο ασκητή του Αγίου Όρους Γέροντα Τύχωνα τον γνωρίσαμε οι πολλοί από τον όσιο Παΐσιο τον αγιορείτη. Υπήρξε πνευματικός του μεγάλου Παϊσίου ο π. Τύχων και συχνά ο όσιος τον μνημόνευε και τον ανέφερε στις συζητήσεις και τις διδασκαλίες του. Για τον άγιο Παΐσιο ο Γέρων Τύχων ήταν ένας σπουδαίος σύγχρονος άγιος, έστω κι αν δεν έτυχε της επίσημης εντάξεώς του στο αγιολόγιο της Εκκλησίας, κι αυτό γιατί ο Κύριος φανερώνει στον κόσμο, για λόγους που Εκείνος γνωρίζει, όσους επιλέγει να είναι ενώπιόν Του οι κατεξοχήν πρεσβευτές υπέρ του κόσμου. Η θαυμαστή «αποκάλυψή» τους θα γίνει κατά τη Δευτέρα Παρουσία Του, οπότε και η λάμψη του προσώπου τους θα υπερκεράσει τη λάμψη και αυτού του ήλιου. Γνωστό λόγιο του Γέροντα Τύχωνα που έδειχνε και το βάθος της πνευματικής του ζωής  ήταν: «Ο Θεός κάθε ημέρα ευλογεί τον κόσμο, αλλά όταν δει ταπεινό άνθρωπο τον ευλογεί και με τα δύο Του χέρια». Ή και το καταγεγραμμένο: «Ένα “Κύριε ελέησον” εκατό δραχμές, ένα “δόξα Σοι ο Θεός” χίλιες δραχμές».

ΕΛΒΕΤΙΑ: Μουσουλμάνα πολιτικός πυροβολεί τον Ιησού και την Παναγία!!!

Distressing: Swiss Muslim Woman Uses Jesus Images For Shooting Target  Practice| Who Is Sanija Ameti? 

ΕΛΒΕΤΙΑ: Μουσουλμάνα πολιτικός πυροβολεί τον Ιησού και την Παναγία!!!

Όσο αυξάνεται ο μουσουλμανικός πληθυσμός και προπαντός όσο περισσότερο εκπροσωπείται στους πολιτικούς θεσμούς της Ευρώπης, τόσο περισσότερο αυτή θα συνειδητοποιεί το Ισλάμ ως κίνδυνο για την εσωτερική ειρήνη…

Βάναυση προσβολή από τον Μακρόν στη χριστιανοσύνη

 

Φωτογραφία δεξιά και ένθετη: Εργα καλλιτεχνών που επιλέχτηκαν για τα βιτρό

Βάναυση προσβολή από τον Μακρόν στη χριστιανοσύνη

Η αντικατάσταση των βιτρό στην Παναγία των Παρισίων με τερατουργήματα γίνεται με την άδεια των Ηλυσίων

I.M. Κονίτσης: Ἐπ’ οὐδενί λόγῳ νά προχωρήση ἡ σκέψη γιά κοινό συνεορτασμό τοῦ Πάσχα μέ τούς αἱρετικούς παπικούς καί προτεστάντες, κατά τό προσεχές ἔτος 2025.

 Ι.Μ.Δ.Π.Κ.

…Ζητοῦμε νά σταματήσῃ ἀμέσως ὁ διωγμός τῆς ὑπό τόν Μακαριώτατον κ. Ὀνούφριον Ἐκκλησίας ἀπό τήν Οὐκρανική Κυβέρνηση…

Δελτίο Τύπου καὶ Ψήφισμα Γενικοῦ Ἱερατικοῦ Συνεδρίου Ἱ. Μητροπόλεως Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανῆς & Κονίτσης

ΙΕΡΑ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ

ΔΡYΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ,  ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ

    &  ΚΟΝΙΤΣΗΣ

            Ἐν Δελβινακίῳ τῇ 3ῃ Σεπτεμβρίου 2024

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

             Οἱ Ἱερεῖς τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανῆς καί Κονίτσης, ἐπραγματοποίησαν τό ἐτήσιο Συνέδριό τους εἰς τούς Κουκλιούς Πωγωνίου, τήν Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024, μετά ἀπό τήν εὐγενῆ πρόσκληση τοῦ οἰκείου Ἐφημερίου. Μετά τό πέρας τῶν ἐργασιῶν, οἱ αἰδεσιμώτατοι Σύνεδροι ἐνέκριναν διά βοῆς τό ἀκόλουθο

Το επιστημονικό κατεστημένο μετατρέπει την «επιστήμη» σε δογματικό εργαλείο καταπίεσης

 

Το επιστημονικό κατεστημένο μετατρέπει την «επιστήμη» σε δογματικό εργαλείο καταπίεσης

Γράφει ο Νικόδημος Καλλιντέρης

   Με ένα άρθρο-γροθιά στο στομάχι [1] τοποθετούνται στο αμερικανικό περιοδικό Newsweek (9/9/24) δύο μεγάλου βεληνεκούς αναστήματα της παγκόσμιας ιατρικής κοινότητας: ο Jay Bhattacharya,  Καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο Πανεπιστήμιο του Stanford και ο  Bryce Nickel, Καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο του Rutgers!

Ο Μητρ. Δράμας Δωρόθεος απηύθυνε χαιρετισμό σε φεστιβάλ ταινιών που προωθεί την τρανς ατζέντα.

 

 

σ.σ. Δεν έχει τέλος αυτός ο πάτος. Τούτη την φορά ίσως να βλέπουμε το χειρότερο που έχουμε δει έως τώρα. 

 Ο Μητροπολίτης Δράμας Δωρόθεος (Πάπαρης) απηύθυνε χαιρετισμό στην τελετή λήξης του Διεθνούς φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας. (Drama International Short Film Festival), τον οποίον μάλιστα ανέβασε και στην ιστοσελίδα της Μητροπόλεως! 

 Πρόκειται για ένα φεστιβάλ το οποίο έχει εξελιχθεί σε άρμα της ΛΟΑΤΚΙ+ ατζέντας. Δείτε τις ταινίες που βραβεύτηκαν και στην συνέχεια δείτε τον χαιρετισμό του μητροπολίτη, ο οποίος προσπαθεί να γεφυρώσει τα αγεφύρωτα και να βάλει τον αγιασμό μαζί με το δηλητήριο. Άθλιες, ανείπωτες οι μέρες που ζούμε. Ο Θεός να μας δίνει μετάνοια και φώτιση να κρατηθούμε κοντά Του.

Ποῦ ὁδηγεῖ ἡ ὑστερία τῶν κηρύκων τῆς woke ἀτζέντας

 

ΚΑΙ ξαφνικά τά μέσα κοινωνικῆς δικτυώσεως ἐξαπέλυσαν ὁμαδικά πυρά κατά τοῦ ἠθοποιοῦ Μάρκου Σεφερλῆ.

Ὁ ὁποῖος «ἐτόλμησε» σέ μιάν ἐπετειακή ἐκδήλωση τοῦ «Δελφιναρίου» νά σατιρίσει τήν Eurovision πού εἶχε ἀναδείξει τόν «non binary» Nemo ὡς νικητή τοῦ τελευταίου διαγωνισμοῦ. Μπορεῖ κανείς νά συμφωνεῖ ἤ νά διαφωνεῖ μέ τήν ὅποια κριτική καί τήν ὅποια σάτιρα. Μπορεῖ νά θεωρεῖ τόν συγκεκριμένο ἠθοποιό καλό ἤ κακό, πνευματώδη ἤ ρηχό, νά ἐκτιμᾶ ἤ νά μήν ἐκτιμᾶ τό χιοῦμορ του. Ἐν προκειμένῳ ὅμως δέν εἶναι αὐτό τό θέμα.

Tοῦ Εὐθ. Π. Πέτρου

Τό θέμα εἶναι ὅτι ἔθιξε τήν woke κουλτούρα. Ὁπότε οἱ ἐπιθέσεις ἐναντίον του ἔφθασαν νά εἶναι ἀκόμη καί ὑστερικές. Δικαιολογεῖ ἆρά γε ἡ παράστασις τοῦ ἠθοποιοῦ αὐτές τίς ὑπερβολές; Αὐτό πού ἀπό ὅ,τι φαίνεται ἐνόχλησε περισσότερο τούς «κήρυκες» τῆς νέας ἀσυδοσίας, ἦταν ὁ ἑξῆς στίχος: «Πάλιωσε τό gay, τώρα πιά δέ λέει, αὐτό papa, ἔλα χαμογέλα, εἶναι ἡ νέα τρέλλα, αὐτό papa, ἐξαρτᾶται ἀπό τό πῶς θά ξυπνήσω τό πρωί, θά νοιώθω κόρη ἤ γυιός, ἴσως καί τά δύο μαζί».

Ἀδίστακτοι ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΟΙ οἱ μεταβάντες εἰς Φανάρι

oikoum patr arxi indiktou 

Ἀδίστακτοι ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΟΙ οἱ μεταβάντες εἰς Φανάρι

Γράφει ὁ κ. Παναγιώτης Κατραμάδος, θεολόγος

9 Σεπ 2024

Στην πυρά η χριστιανική κληρονομιά στο Κοσσυφοπέδιο – Έκαψαν τρεις σταυρούς στο φεστιβάλ της Ουλπιάνα

Στην πυρά η χριστιανική κληρονομιά στο Κοσσυφοπέδιο – Έκαψαν τρεις σταυρούς στο φεστιβάλ της Ουλπιάνα 

Μπροστά στο θλιβερό και άκρως προσβλητικό θέαμα της καύσης τριών σταυρών, του ιερού συμβόλου της χριστιανικής πίστεως, βρέθηκαν όσοι συμμετείχαν εφέτος στο φεστιβάλ Ουλπιάνα στο ομώνυμο αρχαιολογικό πάρκο το οποίο βρίσκεται κοντά στη Γκρατσάνιτσα στο Κοσσυφοπέδιο.

Ο παπισμός δεν πρόκειται να απορρίψει τις κακοδοξίες του! (Αναφορά σε πρόσφατη κυνική ομολογία του «Πάπα» Φραγκίσκου)

Με τον Πάπα συναντήθηκε ο Φαναρίου Αγαθάγγελος: «Οι νέοι μπορούν να σπάσουν  τις προκαταλήψεις» 

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

Εν Πειραιεί τη 9η Σεπτεμβρίου 2024

Ο ΠΑΠΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ΤΙΣ ΚΑΚΟΔΟΞΙΕΣ ΤΟΥ!

(Αναφορά σε πρόσφατη κυνική ομολογία του «Πάπα» Φραγκίσκου)

      Έχουμε αναφερθεί πάμπολλες φορές στις ανακοινώσεις μας, αποδεικνύοντας με αδιάσειστα στοιχεία, ότι η προωθούμενη «ένωση των εκκλησιών» και κύρια η «ένωση» Ορθοδοξίας και Παπισμού, δεν θα γίνει με την αποδοχή των δογματικών αληθειών της Εκκλησίας από τους αιρετικούς, όπως έχουν διατυπωθεί από τις Άγιες Συνόδους και έχουν διαφυλαχτεί από την Ορθόδοξη Εκκλησία μας και την απόρριψη των πλανών και κακοδοξιών, αλλά με βάση την «διαφορετικότητα»!

Ευχαριστίες για την συμπαράσταση στη διαμαρτυρία για την αποβολή του Εσταυρωμένου.

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΙΣΤΩΝ Ι.Μ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Η Συντονιστική Επιτροπή Πιστών της Ι.Μ. Περιστερίου εκφράζει θερμές ευχαριστίες σε όλους τους αδελφούς και αδελφές που συμμετείχαν στην ευλογημένη και συγκινητική αυτή διαμαρτυρία για την επιστροφή του Εσταυρωμένου Κυρίου μας στην θέση που μάς παρεδόθη από τους αγίους Πατέρες και συγχαίρει όλους για την εξ' ουρανού θεία χάρη που έλαβαν τόσο πλούσια και φώτισε τις ψυχές τους.

Ο διωγμός στην Ουκρανία δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους

 OrthrosLogo2015

ΕΣΤΙΑ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ
ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Θέσπιδος 11  ΜΑΡΟΥΣΙ
ΤΗΛ. 210 8025211 estiapm@gmail.com

Μετά την αρπαγή Ναών και Μοναστηριών από το κράτος της Ουκρανίας, τις συλλήψεις, διώξεις και φυλακίσεις αρχιερέων, ψηφίστηκε και ο τελειωτικός φωτογραφικός νόμος 8371/2024 από την ουκρανική βουλή, θέτοντας εκτός νόμου την Ουκρανική Εκκλησία υπό τον Μητροπολίτη Ονούφριο, τον οποίο ακολουθεί η συντριπτική πλειοψηφία των Ουκρανών, ως καλό ποιμένα, γυρίζοντας στην πλάτη στους μη εισερχόμενους διά της θύρας, αλλά αναβαίνοντας αλλαχόθεν[1], οι οποίοι χρησιμοποιούν την κρατική βία για να επικρατήσουν.

Ὄνειδος διὰ τὴν Ὀρθοδοξίαν ὁ διωγμὸς τῆς Οὐκρανικῆς Ἐκκλησίας!

 

Οἱ TIMES τοῦ Λονδίνου, τήν Τετάρτη 28 Αὐγούστου 2024, στήν ἀφιερωμένη στά σχόλια σελίδα τους, δημοσίευσαν ἕνα κείμενο τοῦ Μητροπολίτη Τσερκάσι καί Κανίβ, Θεοδοσίου.

  Τό κείμενο ἔχει τίτλο: Ο ΔΙΩΓΜΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ καί λέει τά ἑξῆς:

Η κοινότης Taizé καθιστά δευτερεύουσαν την αλήθειαν της Πίστεως

Για πρώτη φορά στην ιστορία Οικ. Πατριάρχης επισκέφθηκε την μοναστική  κοινότητα του Ταϊζέ - Poimin.gr 

Η κοινότης Taizé καθιστά δευτερεύουσαν την αλήθειαν της Πίστεως

Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου

Η οικουμενιστική «Κοινότητα Taizé», έχει επεκτείνει τα οικουμενιστικά ολισθήματά της και σε διαθρησκειακό επίπεδο. Αυτό καθιστά τη οικουμενιστική δράση της ακόμα πιο επικίνδυνη.  ‘’Ο Οικουμενισμός έχει δαιμόνια’’, τόνισε ο Όσιος Εφραίμ ο Κατουνακιώτης, μετά από διάπυρο προσευχή. 

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com